Wymiana ramy/amora - pytanie :)
Wymiana ramy/amora - pytanie :)
Mam pytanie :)
Mam rowerek na ramce Kony Scrap 2005 z Dirt Jam Pro i chcialem pozbyc sie ramki jak i amora i kupic cos normalnego...
Narazie samej kasy na czesci mam 900 zl - na te 2ie plus do tego kasa za sprzedanie powyzszych czesci...
Moze na poczatku wymienie tylko ramke a potem amora.
I teraz pytanie - wg. mnie ramka jak dla troche nie dobrana :P i chcialbym zmienic na cos normalniejszego - jezdzilem na bitchu , pussy, dartmoorach i innych wynalazkach przez pare chwil i ciezko mi cos wybrac...
Chcialbym , zeby rowerk byl dobry do jazdy no i dobry do manuali, bunnego i trickow ...
Co polecacie w tej cenie ? - 900 zl ?
Troche glupio pisac :) - podobaja mi sie ramki Pussy i NS-a [bitch i suburban - tylko nie wiem :P ktora lepsza z tych 2ch :) ] ale troche za duzo ich :P wolalbym cos innego , ale jezeli nic lepszego lub takiego samego nie ma w tej cenie to sie chyba na nie zdecyduje :)
bialy NS ladny jest :P
Mam rowerek na ramce Kony Scrap 2005 z Dirt Jam Pro i chcialem pozbyc sie ramki jak i amora i kupic cos normalnego...
Narazie samej kasy na czesci mam 900 zl - na te 2ie plus do tego kasa za sprzedanie powyzszych czesci...
Moze na poczatku wymienie tylko ramke a potem amora.
I teraz pytanie - wg. mnie ramka jak dla troche nie dobrana :P i chcialbym zmienic na cos normalniejszego - jezdzilem na bitchu , pussy, dartmoorach i innych wynalazkach przez pare chwil i ciezko mi cos wybrac...
Chcialbym , zeby rowerk byl dobry do jazdy no i dobry do manuali, bunnego i trickow ...
Co polecacie w tej cenie ? - 900 zl ?
Troche glupio pisac :) - podobaja mi sie ramki Pussy i NS-a [bitch i suburban - tylko nie wiem :P ktora lepsza z tych 2ch :) ] ale troche za duzo ich :P wolalbym cos innego , ale jezeli nic lepszego lub takiego samego nie ma w tej cenie to sie chyba na nie zdecyduje :)
bialy NS ladny jest :P
-
- Kontakt:
mnie wlasnie ogolnie ciekawi na czym polega fenomem tych ramek :P ze wzgledu na nazwe czy ich uniwersalnoscs :) i latwosc obslugi... :)
Bo naprawde na konie dla mnie ciezko nauczyc sie manuala a na kumpla NS-ie latwo sie wyrywalo
Osobiscie chetnie pojezdzilbym dluzej na Pussy zeby sprawdzic :) i jakos ta ramka bardziej mi wyglada na taka czysto do trickowania :P
Bo naprawde na konie dla mnie ciezko nauczyc sie manuala a na kumpla NS-ie latwo sie wyrywalo
Osobiscie chetnie pojezdzilbym dluzej na Pussy zeby sprawdzic :) i jakos ta ramka bardziej mi wyglada na taka czysto do trickowania :P
Mam juz kase :) - 900 zl
I teraz dylemat ...
Jaka ramke wkoncu wybrac ?
Pussy, Bitcha czy inna ? Ramka bedzie uzywana praktycznie do wszystkiego , wiem ,ze Bitch to bardizej pod FR ale niektorzy jezdza na niej wszystko od streetu na Dh skonczywszy :P
A potem 2gi problem - oplaca sie wymieniac amor juz teraz? Narazie w 100% sprawny :)
Myslalem nad czyms >100mm
Wymiana wchodzi w gre oczywiscie jak sprzedam ramke + amor - i ile moge za niego wziasc ?
Myslalem nad takimi opcjami:
Pussy+Pike/Nixon
Bitch+Pike/Nixon
Jakies propozycje ? Inne :)
I teraz dylemat ...
Jaka ramke wkoncu wybrac ?
Pussy, Bitcha czy inna ? Ramka bedzie uzywana praktycznie do wszystkiego , wiem ,ze Bitch to bardizej pod FR ale niektorzy jezdza na niej wszystko od streetu na Dh skonczywszy :P
A potem 2gi problem - oplaca sie wymieniac amor juz teraz? Narazie w 100% sprawny :)
Myslalem nad czyms >100mm
Wymiana wchodzi w gre oczywiscie jak sprzedam ramke + amor - i ile moge za niego wziasc ?
Myslalem nad takimi opcjami:
Pussy+Pike/Nixon
Bitch+Pike/Nixon
Jakies propozycje ? Inne :)
Powiem tak zeby nie bylo... Nie jezdzilem na NS BITH,DMR,DARTMOOR ale za to mam Pussy i moge ja na 200% polecic...Jak chcesz krecic tricki to jest Twoja...Geo jest wprost wymarzone ja mialem z "amorem"[chociaz trudno to nazwaz amorem "podpis na dole"] ktory mial 80 skoku. jezdzilo sie idealnie. Ramka sama sie wyrywa i jest zajebiscie zwrotna... Wiekszego amorka mysle ze tez bez problemu obsluzy... A co do amora to hmmm sztandarowy model rozowej Pussy robionej przez Da Bomba byl wlasnie z PIKE... Nie mam PIKE ale mialem przyjemnosc na nim pojezdzic i wydaje mi sie ze to dobry wybor... Takie jest moje zdanie.POzDro
-
- Kontakt:
MaJjCin jak juz to Duncon a nie da bomb...
a ja polecam bitcha uniwerslana rama mialem duzo setów rózne amorki koła i dobrze sie jeździ.
duzo nie mozna powiedziec o tej ramie katuje ja w róznych dyscyplinach i nic wszedzi mi pasuje.
pozdr
a ja polecam bitcha uniwerslana rama mialem duzo setów rózne amorki koła i dobrze sie jeździ.
duzo nie mozna powiedziec o tej ramie katuje ja w róznych dyscyplinach i nic wszedzi mi pasuje.
pozdr
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
ja powiem tak najpierw zmien amorka np pike jesli chcesz sie roche pobawic a ramke ze zostaw i dopiero jak bedzie kasa to pussy lub bitcha.Ja mam shreda tez mialem taki problem wiec sprzedalem amora i kupile 888vf bo ja dh wole,wlasnie teraz chce kupic sobie fulla a shreda sama ramke zostawic i pozniej zlozyc cos do streetu:D
http://dragon-pl.pinkbike.com/
gg:4231207
gg:4231207
A amorek chcialbym ,zeby mial skok wiecej niz 100mm , choc nie wiem czy do pusy to dobry pomysl...
To jednak na pierwszy ogien idzie rama...
A amorek - hmmm gold label - Pich'a na nim sie wozil :P (DSD) i jako tako wygladal , ale wolalbym cos bardziej uniwersalneg i najlepiej z regulacja - > Pike troche za miekki jak dla mnie , jezdzilem to plywal :P wole jednak cos twardszego, pewnie powiecie, zeby sprezyny wymienic... ale pewnie cos jest rownie dobrego w tej cenie..
DJ nie wchodze w gre :)
To jednak na pierwszy ogien idzie rama...
A amorek - hmmm gold label - Pich'a na nim sie wozil :P (DSD) i jako tako wygladal , ale wolalbym cos bardziej uniwersalneg i najlepiej z regulacja - > Pike troche za miekki jak dla mnie , jezdzilem to plywal :P wole jednak cos twardszego, pewnie powiecie, zeby sprezyny wymienic... ale pewnie cos jest rownie dobrego w tej cenie..
DJ nie wchodze w gre :)
No to z tym Blackiem do streetu to żeś doj***ł :/ oby to była ironia. Goldlabel owszem, ale dosyć drogi. Z rozsądną ceną to Pike by był, ew. może Stance Static.gwarek pisze:a mozę zamiast pike`a postaraj sie wybrac coś bardziej do srtreetu np: black/gold label ??
Ramka - stawiałbym na Suburbana, chyba, że ważysz niewiadomo ile i nie wiadomo jak katujesz - wtedy raczej Pussy.
[S] Manitou Stance Static 80mm, koło BFR24" 48H, 14mm, bdb stan. na PW pisać
Ja Ci powiem tylko tyle : nie wsadzaj do pussy wiekszego amora niz 100mm , jezdzilem na pussy z nixonem , kola 24" i bylo kiepsko , jak dla mnie geo sie zjebalo , to jest ramka pod niskie amorki ( w koncu do streetu ) kup sobie gold labela i wio , a jak koniecznie chcesz miec wiekszy amor to tylko bitch , i ci co mowia ,ze tyl jest za dlugi to mnie bawia , bo ja w chwili obecnej jezdze na johnnym i mam tylni trojka dl. 415mm i triki sie robi banalnie , wiec nie rozumiem? , bitch ma dlugosc tyniego trojkata rowna 382-402 mm , teraz musisz sie zdecydowac czy chcesz typowa ramke do streetu i dirtu (pussy) ?czy do wszystkiego (bitch) ? i miec mozliwosc zalzenia do nie przerzutki i wiekszego amora , geometria w obu ramach jest bdb tylko trzeba pamietac do czego one sa stworzone , wsadzanie do streetowek duzych amorowo mija sie z celem , takie jest moje zdanie .
pozdro
pozdro
hmm teraz to juz mam dylemat ...
Jezeli pussy pod niskie ... slyszlalem ,ze 130-140 mm i dobrze sie jezdzi
Chyba sie przespie z tym problemem...
Odnosnie wyboru ramy - chodzilo mi o to , zeby tricki sie latwo robilo poczawszy od manuala a skonczywszy na innych trickach - chocby backflip ( po jakims czasie :) )
Jezeli pussy pod niskie ... slyszlalem ,ze 130-140 mm i dobrze sie jezdzi
Chyba sie przespie z tym problemem...
Odnosnie wyboru ramy - chodzilo mi o to , zeby tricki sie latwo robilo poczawszy od manuala a skonczywszy na innych trickach - chocby backflip ( po jakims czasie :) )