a co jest jak sie robi bh az sie kołem o dupe zachacza? bo mi sie tak dzieje ale nie jest on zawielki około 40/50 cm ? wiecej sie juz nie da? czy jak to trzeba robic
gazela_bike cięzko to jest wytłumaczyć, pewnie jak robisz bunny hopa to wyciągasz sam rower do góry, a trzeba to zrobić tak żeby rower wyciągnać też ciałem, cięzko to jest wytłumaczyć, zobacz jak bh robi erenes na filmiku :)nie widziałem żeby ktoś robił większego bh :)
ja mialem okres takiego wzrostu ze co chwile wiekszy bunny wieksze murki, stanąłem na 55-60cm wiecej jakos nie robie, w sumie tyle mi potrzebne, aczkolwiek bede jeszcze sobie cwiczył:D
Cwiczyć :D Ja np. wybieram sobie duzy murek, wyższy troche od takiego ze wiem ze napewno skocze i wtedy sie mobilizuje ze musze wskoczyc albo koło dostanie w ass :) Dobry sposób sprobuj, moze nie koniecznie murek ale jakis karton czy cos.
Ja jak robie banego przez coś dużego że ledwo nad tym przelatuje to spadam najpierw przednim kołem i nie wiem dlaczego. Robiac banego przez coś mniejszego spadam normalnie na 2 koła albo norlamnie na tylne. Może jakaś rada ?
EDIT: dodam że coś dużego dla mnie to np. kosz majacy 60cm wsokości ;]
najwazniejsze to wyrwac przód odpowiednie wcześnie... jak już to zrobisz delikatnie podciągasz tył i pchasz cały rowr w górę.. na koniec konczyz z dupa przy kole maksymalnie podkurczony.. i masz eleganckiego bunnego:D:D
gazela_bike pisze:a co jest jak sie robi bh az sie kołem o dupe zachacza? bo mi sie tak dzieje ale nie jest on zawielki około 40/50 cm ? wiecej sie juz nie da? czy jak to trzeba robic
dzisiaj robiłem i wyszedł mi jeden bh taki swietny normalnie 62 cm [ skakałem przez tyczke] i normalnie zeciałem normalnie wyprostowany jak na hopkach zadne podkurczenia no moze minimalne ale normalnie tak sie podnieciłem ze pozniej jzu ne umiałem tego przezkoaczyc drugi raz ale 60cm spokojnie ;p narazie mi starcza
podglądnij sobie trialowców... :D oni do baniaka się zaje.biście wyciągają i potem dopiero ciągną tylne koło pod tyłek.. mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi :)
http://tiny.pl/11pz <-- Bike
http://tiny.pl/pfxf <-- Action
Dezerter pisze:podglądnij sobie trialowców... :D oni do baniaka się zaje.biście wyciągają i potem dopiero ciągną tylne koło pod tyłek.. mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi :)