Ocenianie filmów

Śruba
Kontakt:

Ocenianie filmów

Post autor: Śruba »

..jol, na taki pomysł wpadłem dla "bardziej ambitnych" ^^

schemacik jest taki ze ktoś wrzuci filmik, ludzie go oceniają, jedni chwalą, inni mniej...

dla tych "wkręconych" w klejenie klipów proponuje następujący "warsztat"

bierzemy na tapetę jakies "dzieło" tak jak je autor wypuści, bierze sie muze jaka była w filmie, tnie ujecia i to co uzamy ze da sie zrobic inaczej - robimy po swojemu.. znowu wrzuta na net..

dyskusja..

autor jak bedzie miał ochotę to swojego filma poprawi wg wskazówek.. a udział w nim będzie miało juz wiecej tęgich głów

..ktoś sie pisze? ^^
"dalej w tym samym tempie ma byc.. ej!"
wiciu f&v
Kontakt:

Post autor: wiciu f&v »

ciekawy pomysł, ale i tak nie mam czasu nawet zeby dokończyc w koncu moj "dual4ever"... moze w wakacje ?? pozdro
gg 9174982
www.tnij.com/wiciufv - moje filmy
http://wiciu.pinkbike.com/
DH_amator
Kontakt:

Post autor: DH_amator »

No fajny pomysł... mnie się podoba. A filmiki tutaj mielibyśmy dawać czy w innym temacie ???
Moja fura :D
http://images2.fotosik.pl/286/91b1679fab439772.jpg
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

czlowiek ktory sam nie probowal czegos skladac nigdy nie bedzie w stanie ocenic odpowiednio filmu pod wieloma względami. Przykladowy Ride In Peace - zjechany po całości przez super znawców dh-zone'u tak naprawde jest filmem w ktorym ja odnalazlem bardzo wiele fajnych, przemyślanych ujęć. Film mimo niepowalającej jazdy niektorych rajderow jest naprawde ok. Inna sprawa ze ludzie wola ogladac backflipy nakrecone tanim aparatem cyfrowym niz dobrze zrobiony film o dh. Niestety zyjemy w czasach gdzie modny jest street i slopestyle. DH umiera?
DH_amator
Kontakt:

No to ja zawstydzony troche, dam swój pierwszy filmik z miejscówki. Muzykę później zamierzam zmienić, bo na nic innego wtedy pomysłu nie miałem...

http://youtube.com/watch?v=vw4Uw8QnzU0

Oceniajcie, tylko prosze gładko, ponieważ to mój pierwszy filmik :)
wiciu f&v
Kontakt:

Post autor: wiciu f&v »

nom zmień muzyczke, i niektóre sceny zdecydowanie za długie. fajnie dobrane napisy. dobrze ze nie widziales mojego pierwszego fimu... pozdro
gg 9174982
www.tnij.com/wiciufv - moje filmy
http://wiciu.pinkbike.com/
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

groochas kurwa dokladnie. o tym samym pisalem u sruby w S11... ze ludzie wola triki aparatem, niz film...

nie sadze, zeby ten pomysl przeszedl - a przynajmniej na wieksza skale. ile osob by moglo poprawiac tak filmy? 2, 3 osoby?

a po drugie: jakie filmy? bo ja nie znalazlem zbyt wielu.... (2? 3?)

i po trzecie: jak ktos zmotnowal film tak, a nie inaczej - znaczy, ze to wlasnie czul w tej chwili, montujac go. no i montazem wiele sie nie zdziala, jak beda kiepskie ujecia.
w ride in peace widac to, ze nie zawsze ta sama osoba stoi przy kamerze, bo niektore ujecia sa naprawde dobre.
pepikDH^
Kontakt:

Post autor: pepikDH^ »

i tak zawsze się znajdzie jakiś maruda który oczewkiwał całkiem czegoś innego,innych ujęć i innej muzy:| dla mnie lipka z tym pomysłem
mar3k
Kontakt:

Post autor: mar3k »

a ja czuje ze wypowedz groochas jest skierowana do mnie. Bo osobiscie pisalem ze mi sie zywnie nie podobal i nie ujecia a to jak zostalo to dopasowane do muzy i zlozone, a co do slopestylu nudzi mnie i wqrw... jak wszystkim sie podobal kranked 6 ja uwazam ze byl kiepski przez wlasnie slopestyle.
Ale to nie o tym tu mowimy, wsumie pomysl dobry to co zaproponowal sruba, ale jakos ciezko moze byc z wykonaniem :/ jesli w filmie sa dzwieki rowerow(to czego w rip nie bylo..) jak przerobsiz juz nie bedzie bo zazwyczaj gdy film jest zkonwertowany nie da sie tego przeciez rozdzielic! wiec tracicie jakas czesc calego filmu. Moze sie mysle ale takie moje zdanie, lepiej zeby tylko powiedziec dokladnie co i jak jest zle.
pozdrawiam
[=Groove=]
Kontakt:

Post autor: [=Groove=] »

groochasczyli jakosc sprzetu lepsza miz poziom prezentowany przez bikerow? Ciekawa teoria. Ride in peace pod wzgledem montazu 5/6 ale juz poziom do polowy 2/6. Dlaczego myslisz ze Dh pokazuja dobra kamera a flipy i inne elementy slopestylu slabym aparatem. Kadzy jezdzi na czym go stac i krecic czym ma wiec nie rozumiem Twojego toku myslenia. Co z tego ze jest dobra jakos skoro mozna czesto zasnac na filmie. Gdyby okreslac filmy za jakosc a nie poziom jazdy daleko bysmy zaszli. Tyle.
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

nie o to chodzi ze lepsza, twierdze tylko ze ludzie wolą oglądać pokaz slajdów zreszta wali mnie to w sumie :P
juraski
Kontakt:

Post autor: juraski »

groochas masz racje ride in peace ma bardzo ciekawe ujęcia i ja to dostrzegłem ....
co do śruby to w sumie masz niezły pomysł w ten sposób moze powstanie jakaśsuper produkcja bo jak to się mówi co kilka głów to nie jedna :)
Śruba
Kontakt:

DH_amator

Tutaj
i zadne "gładko"
nie cackamy sie, kujemy hartowaną stal i gniemy jak zapałki krnąbrne haraktery ;p

groochas

nie marudź! masz szanse błysnąc ^^
..i jak by co to ja cie moge walnąc ; ))

lizzard king
pobręczałeś, wiem ze monterke masz opanowaną wiec widze cie w teamie co oprócz klepania ozorem COŚ ROBI!

pepikDH^
..pozdrawiamy marudy... :}}

mar3k
co do dźwieków - to samo mi sie od razu pomyślało... dlatego tak skonstrówałem zabawę ze w ostateczności Autor wprowadza pomysły..

generalinie licze na to zeby tych co mlaskają olać, niech sobie mlaskają, ale zawsze jest jakaś grupa ludzi któa zyje sie bardziej z tematem,

juraski

dokładnie w ten deseń myśle, zeby filmy robic coraz bardziej świadome.. zeby uczyć sie przekazywać to co sie czuje jezdżac na baju , bo wszystkiego trzeba sie nauczyć, zeby machnąć trzyszusie trzeba trenowac. tak samo z filmem...

autor wie o co chodzi jak robi film, ale inni postrzegają go przez swoj własny system wartości.. walą mnie komenty typu ze film jest do bani bo nie lubie czerwonych rst.. to nic nie wnosi..

sam chce sie czegoś nauczyć i sądze ze jest to pomysł który pozwoli każdemu zainteresowanemu cos przyniesc!

tak wiec DH_amator dawaj plik na http://www.sendspace.com/

i podaj linka. filma puiść najlepiej w avi

podaj muze ta która jest z samego poczatku jest wypas, niepotrzebnie ją zmieniasz ..no chyba ze dalej kiśnie...

pierwsza zasada to za duzo nie kombinowacz dźwiekiem, nowa nuta to nowy klimat, zastanowić sie nalezy czy chcemy zmieniac w zajawce klimat 8 razy..

Co innego jeżeli interesuje nas tylko fragment..
W s11 - "its a story about free" to cytat z innej muzy..
tak samo w 36stce z dropa "sometimes when you - to mowi al pacino..." a potem jest inna muza..

no tojedziemy panowie! ^^
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

DH_amator ha! muza z poczatku fajna. szkoda, ze pozniej dales rjd2 z roama.
i wg mnie jak to ma byc trailer, to niech ma powiedzmy minute max, choc to i tak duzo.
DH_amator
Kontakt:

no to nie bedzie trailer :) Muza to X ray dog - Dethroned 2 czy coś takiego.
tywonek
Kontakt:

Post autor: tywonek »

Dziwny pomysł bo:

1. Przerabianie tego co już zostało wybranie nie jest tym samym co wybieranie z całego dostępnego materiału (chodzi o ujęcia)

2. Dla mnie krytykowanie to nie mówienie o tym co bym sam zrobił lepiej lub gorzej (patrz zawód krytyka), tylko subiektywna ocena własnych doznań (oczywiście przy zachowaniu maksimum obiektywności)

3. Ogólnie przerabianie czegoś co już zostało zrobione nie ma sensu, przed owszem po nie. Odwracasz się na pięcie i robisz coś nowego, wiedząc już trochę więcej co i jak. Się to nazywa doświadczenie.

Pozdr...
www.cykloza.pl
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Widze że Śruba sie wziął za to co powiedizał :D I dobrze bo takich ludzi właśnie potrzeba...ja jak oceniam to patrze ogólnie, jak po obejżeniu czuje to coś, znaczy ze film był dobry, jak nie to już nie taki dobry :P Nie kleje filmów, wiec będę tylko pisał moje spostrzeżenia na ten temat i tyle, ale mam nadzieje że ten pomysł jakoś wpłynie na poziom filmów. Narazie ta działka jest podzielona pomiędzy kilka osób które poprostu umieją robić dobre filmy, może ktoś jeszcze dołączy :>>

A i RIP był dobry :]
http://dhcyc.pinkbike.com
Śruba
Kontakt:

tywonek

to jest dyskusja o tym jak robić lepiej , sa działy "narzędzia" , "sprzet".. najwyższy czas zrobić kółko graniaste na temat klejenie filmów, jest to działka która bardzo ozywia scenę rowerową.

Twoj uwagi zostały wysłuchane.
alek_fr
Kontakt:

Post autor: alek_fr »

hmm jak juz jest ten temat to wrzuce swoj filmik...
http://www.sendspace.com/file/wb1q6z
filmik wazy 16mb, format wmv, styl jazdy to fun dh:)

Filmik zmontowalem we wczorajsze popoludnie, mialem troche materialu z wakacji(niestety krecone aparatem) a ze sie nudzilem to sobie to tak poskladalem...

Ogladnijcie i komentujcie, to w zasadzie moj pierwszy filmik ale czekam na komenty bo na przyszly sezon mysle ze zrobimy jakis wiekszy filmik, wiec czekam na wszelkie uwagi...
http://alek.pinkbike.com/album/haldy-2008/
ODPOWIEDZ