Korba XT do ciężkiego DH i FR ??
Korba XT do ciężkiego DH i FR ??
Siemano
Mam następujący problem: poszukuje jakieś korby, NOWEJ do około 400-450 złotych do naprawdę ciężkiego katowania w DH i FR. Wybór padł na XT tylko nie wiem czy wytrzyma ?? gdyż jej zastosowanie to typowe XC. Rozważałem również truvativa za 320 złotych (taki model jak w seryjnym signie) Korba + support. Czekam na wasze opinie i może jakieś inne propozycje:) Proszę pamiętać sprzęt ma być mega wytrzymały (jak na tą cenę), nowy. Aha waga mnie nie obchodzi!! Z góry dziękuje za odpowiedzi :)
Mam następujący problem: poszukuje jakieś korby, NOWEJ do około 400-450 złotych do naprawdę ciężkiego katowania w DH i FR. Wybór padł na XT tylko nie wiem czy wytrzyma ?? gdyż jej zastosowanie to typowe XC. Rozważałem również truvativa za 320 złotych (taki model jak w seryjnym signie) Korba + support. Czekam na wasze opinie i może jakieś inne propozycje:) Proszę pamiętać sprzęt ma być mega wytrzymały (jak na tą cenę), nowy. Aha waga mnie nie obchodzi!! Z góry dziękuje za odpowiedzi :)
Proponuje korbe Dartmoor React + wklad dartmoor hard barr 113mm 2007!!.Sprzet jest naprwde w pytke wytrzymały ;D.A jak nie to to ten truvativ hussefelt howitzer. Ja bym nieobstawiam na XT... dobra korba ale do tego do czego jest przeznaczona.
Pozdro, wesolych swiat
Pozdro, wesolych swiat
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
waga cie nie obchodzi, kase masz, chcesz czegos mocnego. jak 1 blat to polecam cos bmx, ja mam fsa z extreme shop, full cromo, sprocket dostalem racingowy (ten od fsa) ma 39T ale pomimo tego korba jest full wypas, oczywiscie pod mufe mtb ;) 2 podwojne lozyska maszynowe, os grubasek na 48 wypustow, ciezkie ale cholernie mocne ;] jak bedzie kryzys to ci sie po prostu zegnie a nie peknie jak alu korba. powinienes rozwazyc korby bmx ;)
do korby bmx mozesz dokupic takiego pajaka i se blacik mtb zalozyc i tez fajna sprawa, nie pamietam kto to robil ale chyba na extreme-shit bylo. wtp ma zeby przystosowane na lancuch 1/8" a mtb masz standard 3/32" i wszystkie kasety sa przystosowane do 3/32" ktory bedzie za waski do 1/8". jelsi mam byc szczery to five star jest przesliczny moglbym go nawet na lancuchu na karku nosic;d tylko 165 za sprocket to troche duzo ;p animal ma tez elo sprockety tylko drogie ;// ramiona i support do 250 to ciezko, moj support na cyklotour chyba 199 stoi i jest na 48 szparek, nie wiem czy warto na 8 wypust kase ladowac bo to bedzie to damo co reborn kobra, chyba ze jakis no name ale nei wiem czy warto w to inwestowac, easter ma w sumie na 8 wypustow ale nie takie zle podobno sa ale na nich nei jezdzilem
baloon21Zapomnij o tym truvativie !! Ja mam to ścierwo, i to się strasznie szybko wyrabia na ISIS-e! Gdzieś czytałem że tylko pakiety w wersji TEAM dają radę, ale moim zdaniem to prądzej te z linią łańcucha 57mm(one mają dłuższe ISIS-y) a od 2007 XR też jest w wersji 57(dluższa oś bo ta na 50 ma tylko 136mm)
Jeżdżę na Race Face Evolve XC - to dobra korba - jak ktoś umie jeździć, pojeździ na niej spokojowo ładnych parę lat. Pod warunkiem, że kupi do niej dobry support a nie najtańszy Truvativ. XT też wytrzyma. Natomiast mogą nie wytrzymać podawane tu korby sygnowane markami Reborn czy Dartmoor. ;-) Oczywiście to co pisze FAJA jest godne rozważenia.
No Pain No Game
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]