mój rowerek do fr, lekkiego dh
mój rowerek do fr, lekkiego dh
a więc tak, przedstawiam wam mój pomysł na rower do tego co jest w temacie, mam problem z doborem ramy - pitbull czy bitch.... prosze o opinie
S.E.T ;)
rama: ns bitch/dc pitbull
koła:
przód/tył:
piasty: novatec disc (przód 2 łożyska tył 4)
szprychy: dt champion black
nyple: dt black
obręcze: rodi downhill disc
amortyzator: marzocchi 66 vf2 (nie dziwcie sie, na allegro jest bitch z 66rc pytałem sie właściciela i powiedział że geo dziwne ale w terenie szpula i hula)
hamulec (tylko tył):
earth works black box 180 mm
korba:
truvativ dual isoflow 33z
wkład korb.:
truvativ square le
przerzutka (tylna tylko wiadomo):
shimano alivio (są troche kruche ale kocham je)
kaseta: alivio
manetka:
alivio
klamka:
avid fr-5 (nie wiem czy zgra sie z black boxem...)
kiera,mostek:
amoeba borla
stery:
fsa the pig
suport:
truvativ giga pipe
napinacz:
truvativ shiftguide
do tego jakieś platformy, siodełko, gripy, co o tym sądzicie i doradźcie którą ramke wziąść, mnie bardziej ciągnie do pitbula bo tańszy i dożywotnią gwarke ma PISZCIE PISZCIE i jeszcze raz PISZCIE
S.E.T ;)
rama: ns bitch/dc pitbull
koła:
przód/tył:
piasty: novatec disc (przód 2 łożyska tył 4)
szprychy: dt champion black
nyple: dt black
obręcze: rodi downhill disc
amortyzator: marzocchi 66 vf2 (nie dziwcie sie, na allegro jest bitch z 66rc pytałem sie właściciela i powiedział że geo dziwne ale w terenie szpula i hula)
hamulec (tylko tył):
earth works black box 180 mm
korba:
truvativ dual isoflow 33z
wkład korb.:
truvativ square le
przerzutka (tylna tylko wiadomo):
shimano alivio (są troche kruche ale kocham je)
kaseta: alivio
manetka:
alivio
klamka:
avid fr-5 (nie wiem czy zgra sie z black boxem...)
kiera,mostek:
amoeba borla
stery:
fsa the pig
suport:
truvativ giga pipe
napinacz:
truvativ shiftguide
do tego jakieś platformy, siodełko, gripy, co o tym sądzicie i doradźcie którą ramke wziąść, mnie bardziej ciągnie do pitbula bo tańszy i dożywotnią gwarke ma PISZCIE PISZCIE i jeszcze raz PISZCIE
Villen chodzi ci o wkład korbowy i suport ?? zapomniałem dodać że jestem początkujący w szprzęcichu jestem (ale w jeździe nie, 9metrowe dropy mówią za siebie, jak dorwe jakiejś cyfrówy to pooglądacie nasze okolice) i myślałem że wkład korbowy i suport to inne rzeczy są bo ja myślałem że suport jest do główki a wkład krobowy do korby ;/ weźcie wytłumaczcie mi albo zrobie temat na początkujacym
Więc :
-obręcze w miarę - 9m dropy heh <może strzymią ;)> weź też pod uwagę double tracka/ reborn black tracka.
-stery lepiej FSA Dh pig pro
-hamulec bb5
- korba na isis - ja polecam CMP/ el toro / Dartmoor react
- wkład suportu jak juz to truvativ giga pipe team DH / bo na te modele niższe ludzie duzo narzekali
- przerzutka alivio -hmm duzo lepsza bedzie Sora <jęśli chodzi o tanie sprzęty>
- szprychy dt champion black?? , bierz srebrne sa trańsze a to samo po co za kolor płacić
- jakies platformy?? - to proponuje jakieś VP :)
Pozdro
-obręcze w miarę - 9m dropy heh <może strzymią ;)> weź też pod uwagę double tracka/ reborn black tracka.
-stery lepiej FSA Dh pig pro
-hamulec bb5
- korba na isis - ja polecam CMP/ el toro / Dartmoor react
- wkład suportu jak juz to truvativ giga pipe team DH / bo na te modele niższe ludzie duzo narzekali
- przerzutka alivio -hmm duzo lepsza bedzie Sora <jęśli chodzi o tanie sprzęty>
- szprychy dt champion black?? , bierz srebrne sa trańsze a to samo po co za kolor płacić
- jakies platformy?? - to proponuje jakieś VP :)
Pozdro
ja bym Ci polecił ramę Reborn Norbe jak chcesz kupić pisz na gg 8411721 lub pinngwin@o2.pl
http://tiny.pl/c99x - Mój bike
czasem ludzie to wy naprawde jestescie beznadziejni...Pinngwin pisze:ja bym Ci polecił ramę Reborn Norbe jak chcesz kupić pisz na gg 8411721 lub pinngwin@o2.pl
www.mm-foto.pl
ej weźcie sie nie kłóćcie na forum przynajmiej, a ty Pinngwin nie rób z forum giełdy, decyzja zapadła, kupuje bitcha, bb5 na tył czarnego żeby sie do kupki zgrał, alivio i koła pozostają po prostu nie styknie mi kaski, po dalszej rozbudowie za 3-4 miechy jak coś uzbieram to zobaczy sie a i w końcu jaki brać suport, wkład i stery bo mi sie miesza napiszcei po prostu stery takie wkład taki suport taki
wkład i suport to to samo ;D na pewno nie bierz suportów Truvativa. Naprawdę te suporty nei udały się tej firmie. Jedynie ten najdroższy 4 łożyskowy model jest w maire dobry. Ja bym wziął Dartmoora Hardbaara wielu użytkowników sobie go chwali i nie narzeka. Do tego jakas korba na isis np RPM EL Toro bo ten IsoFlow to kupa ;/dh_rider pisze:i w końcu jaki brać suport a jaki wkład
A stery oczywiście FSA The Pig wersja Pro
gwarek dobra nie wierz ale dorwe jakiejś cyfrówki od kumpli to sie przekonasz, albo nie lepiej nakręce film dla niedowiarków jak mierze nasz największy 9metrowy drop, froger34 ale ja mam sprawdzone źródełko, z resztą pisałem że mam kumpla w serwisie i on siedzi w sprzęcie i będe miał za friko robote