mój rowerek do fr, lekkiego dh

dh_rider
Kontakt:

mój rowerek do fr, lekkiego dh

Post autor: dh_rider »

a więc tak, przedstawiam wam mój pomysł na rower do tego co jest w temacie, mam problem z doborem ramy - pitbull czy bitch.... prosze o opinie

S.E.T ;)

rama: ns bitch/dc pitbull
koła:
przód/tył:
piasty: novatec disc (przód 2 łożyska tył 4)
szprychy: dt champion black
nyple: dt black
obręcze: rodi downhill disc
amortyzator: marzocchi 66 vf2 (nie dziwcie sie, na allegro jest bitch z 66rc pytałem sie właściciela i powiedział że geo dziwne ale w terenie szpula i hula)
hamulec (tylko tył):
earth works black box 180 mm
korba:
truvativ dual isoflow 33z
wkład korb.:
truvativ square le
przerzutka (tylna tylko wiadomo):
shimano alivio (są troche kruche ale kocham je)
kaseta: alivio
manetka:
alivio
klamka:
avid fr-5 (nie wiem czy zgra sie z black boxem...)
kiera,mostek:
amoeba borla
stery:
fsa the pig
suport:
truvativ giga pipe
napinacz:
truvativ shiftguide

do tego jakieś platformy, siodełko, gripy, co o tym sądzicie i doradźcie którą ramke wziąść, mnie bardziej ciągnie do pitbula bo tańszy i dożywotnią gwarke ma PISZCIE PISZCIE i jeszcze raz PISZCIE
juraski
Kontakt:

Post autor: juraski »

dh_rider to ja może wypowiem się tylko apropo ramy

dziffka to rama typowo freeridowa taki mocny sztywniak jak z downhilem troszke słabiej ale da rade

a pitbul to rama typowo 4crossowa i dualowa taki racing:D a nie katowanie po lasach :PP

więc weź bitcha :)
Villen
Kontakt:

Post autor: Villen »

wez zamiast black boxa avidy bb5, zagada z fr-5, travisa zamiast szostek i dlaczego 2 ray napisales suport i to jeszcze rozny ? :) wez gigapipe DH z korba hussefelta
http://www.pinkbike.com/photo/1136980/

Kupie Kamere Canona MVX !!!!!!!!!
dh_rider
Kontakt:

Villen chodzi ci o wkład korbowy i suport ?? zapomniałem dodać że jestem początkujący w szprzęcichu jestem (ale w jeździe nie, 9metrowe dropy mówią za siebie, jak dorwe jakiejś cyfrówy to pooglądacie nasze okolice) i myślałem że wkład korbowy i suport to inne rzeczy są bo ja myślałem że suport jest do główki a wkład krobowy do korby ;/ weźcie wytłumaczcie mi albo zrobie temat na początkujacym
tinkki
Kontakt:

Post autor: tinkki »

Więc :
-obręcze w miarę - 9m dropy heh <może strzymią ;)> weź też pod uwagę double tracka/ reborn black tracka.
-stery lepiej FSA Dh pig pro
-hamulec bb5
- korba na isis - ja polecam CMP/ el toro / Dartmoor react
- wkład suportu jak juz to truvativ giga pipe team DH / bo na te modele niższe ludzie duzo narzekali
- przerzutka alivio -hmm duzo lepsza bedzie Sora <jęśli chodzi o tanie sprzęty>
- szprychy dt champion black?? , bierz srebrne sa trańsze a to samo po co za kolor płacić
- jakies platformy?? - to proponuje jakieś VP :)
Pozdro
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

myla ci sie stery z wkladem korbowym/suportem

i miedz iso flow bo to gowno

reszta ujdzie

no i hampelki faktycznie bb5
www.mm-foto.pl
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Ja mam Pitbulla i jestem z niej zadowolony, w fr tez daje rade czasami nawet na parku tez smigam. Wiec ramka ogolnie wytrzymala. Odradzal bym ten suport, jak juz cos truva to tylko Team DH na 4 maszynach.
A reszta calkiem spoko :)
Pinngwin
Kontakt:

Post autor: Pinngwin »

ja bym Ci polecił ramę Reborn Norbe jak chcesz kupić pisz na gg 8411721 lub pinngwin@o2.pl
http://tiny.pl/c99x - Mój bike
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

Pinngwin pisze:ja bym Ci polecił ramę Reborn Norbe jak chcesz kupić pisz na gg 8411721 lub pinngwin@o2.pl
czasem ludzie to wy naprawde jestescie beznadziejni...
www.mm-foto.pl
Pinngwin
Kontakt:

Beznadziejni? rama Reborna jest bardzo dobrą ramą z wzorową geometrią więc nie widze przeciw skazań by jej nie polecić.
froger34
Kontakt:

Post autor: froger34 »

polecasz ją bo masz na sprzedanie
Pinngwin
Kontakt:

Zgadza się że ma mam ją na sprzedaż ale to nie znaczy że polecam ją dlatego bo akurat mam ja na sell. Ludzie bez przesady.
dh_rider
Kontakt:

ej weźcie sie nie kłóćcie na forum przynajmiej, a ty Pinngwin nie rób z forum giełdy, decyzja zapadła, kupuje bitcha, bb5 na tył czarnego żeby sie do kupki zgrał, alivio i koła pozostają po prostu nie styknie mi kaski, po dalszej rozbudowie za 3-4 miechy jak coś uzbieram to zobaczy sie a i w końcu jaki brać suport, wkład i stery bo mi sie miesza napiszcei po prostu stery takie wkład taki suport taki
froger34
Kontakt:

dh_rider pisze:i w końcu jaki brać suport a jaki wkład
wkład i suport to to samo ;D na pewno nie bierz suportów Truvativa. Naprawdę te suporty nei udały się tej firmie. Jedynie ten najdroższy 4 łożyskowy model jest w maire dobry. Ja bym wziął Dartmoora Hardbaara wielu użytkowników sobie go chwali i nie narzeka. Do tego jakas korba na isis np RPM EL Toro bo ten IsoFlow to kupa ;/

A stery oczywiście FSA The Pig wersja Pro
dh_rider
Kontakt:

kurde aż mi wstyd jako freerider nie wiedzieć co to stery a co to suport.... w moim imieniu przepraszam wszystkich bikerów, tinkki i froger34 wam wielkie dzięki bo najbardziej mi pomogliście a teraz weźcie mi powiedzcie chyba lepiej żeby mi to kumpel za friko złożył w serwisie niż ja sam nie ;D
froger34
Kontakt:

no widze że za bardzo się nie znasz to oddaj do serwisu i tam Ci zrobią tylko uważaj żeby na tobie wałka nie zrobili bo czasem to niezłe sumki wołają za zrobienie głupiej rzeczy!
gwarek
Kontakt:

Post autor: gwarek »

dh_rider ale twoje 9 metrowe dropy to mnie rozbroiły wiesz jeżdzic moze umiesz ale wysokości dropa zapewne liczyć nieumiesz bo 9 metrów to coś jak dropy zred bull rampage a wieć sory i szacuneczek i zmien to co ci napisali inni
dh_rider
Kontakt:

gwarek dobra nie wierz ale dorwe jakiejś cyfrówki od kumpli to sie przekonasz, albo nie lepiej nakręce film dla niedowiarków jak mierze nasz największy 9metrowy drop, froger34 ale ja mam sprawdzone źródełko, z resztą pisałem że mam kumpla w serwisie i on siedzi w sprzęcie i będe miał za friko robote
jasiek
Kontakt:

Post autor: jasiek »

ja nic nie wniose do tematu, ale....

9 METROWE DROPY??!!!
obudziłeś się juz??
wiesz jaka to jest wysokość??!!

hahha
http://www.pinkbike.com/photo/5983663/
ODPOWIEDZ