Tor do 4x w Dąbrowie Górniczej

Przem NBT
Kontakt:

Tor do 4x w Dąbrowie Górniczej

Post autor: Przem NBT »

Wiec mamy (nasza grupa) do was wielką prośbę...
Byliśmy dzisiaj w urzędzie miasta rozmawiać na temat planowanego toru do 4x. Facet nas dokładnie wysłuchał, pytał jak miał jakieś wątpliwości... My tak samo również robiliśmy. Sprawa polega na tym aby znaleść kogoś kto zająłby sie projektem trasy. Chodzi tu głownie o kogoś pokroju "Frutisa", kogos kto mogłby ocenić i pomóc nam przy zaplanowaniu tej trasy

Druga sprawa jest kosztorys. Poprosili abyśmy sporządzili tak mniej wiecej ile bedzie potrzeba pieniedzy aby wybudować to miejsce do rozrywki. Prośba do ludzi z którzy wiedzą ile moze kosztować taka budowa... Terenem naszym jest gorka Borowa tutaj macie zdjęcie a tu drugie (drugie jest z około maja ale mniej wiecej jest to samo) do naszej miejscówki. Chodzi o tory budowane bez wycinki drzew itp coś podobnego jak Kazoora w Warszawie lub Ślichowice w Kielcach...

Kolejną i chyba ostatnia sprawą jest ekipa budowlana która by wybudowała to cudo... Jakie polecacie, ktore są godne uwagi...

Nasze miasto jest chętne żeby to wybudowac i nowa "grupa rządząca" sama zainteresowała sie naszym problemem ale to nie były nasze pierwsze próby załatwiania...

Bardzo proszę o pomoc w imieniu wszystkich
Przem and Team NBT

Pozdro
Jozef
Kontakt:

Post autor: Jozef »

o jak fajnie bo mieszkam nie daleko.....lecz się nie stety nie orientuje w temacie :d powodzenia

up...
Przem NBT
Kontakt:

po primo nic nie jest pewne... nic...
ThoRx
Kontakt:

Post autor: ThoRx »

moze powiem to co wiem o naszym, gliwickim torze. projektowal go Frutis, wykonywala firma - Rolnicza Spółdzielnia Produkcyjna z Rybnika, do Dabrowy raczej blisko. koszt to 30tys zl. ale u nas wycinali stare krzaki, no chaszcze takie i ziemi nazwoli ladnych parenascie/paredziesiat wywrotek.
powodzenia
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

tylko zeby frutis znow nie wybudowal toru ktorego sam nie jest w stanie oblatac a polowa przeszkod jest dziwnie przemyslana :P

zycze powodzenia :]

swoja drogą macie piękną miejscowke z tego co widze ze swietną ziemią, na prawde wielki potencjal. Pozatym poco jakies 4x budowac.. nie lepiej po prostu duzo roznych fajnych chopek? rozbudowac miejscowke...
alexx
Kontakt:

Post autor: alexx »

Przem NBT
Kontakt:

miasto chciało by na tym troche kasy zebrać wiec zwykłe hopki zbytnio nie wchodza w gre... planujemy razem z torem zbudowac dirty (przyszłość) i taki mały tor do slopa. Zobaczymy jak to bedzie... Narazie prosze o jakies info na temat kosztow i jakie ekipy budowały wasze tory
cin111
Kontakt:

Post autor: cin111 »

TOR do slopa jest mojim mazeniem na borowej
http://www.pinkbike.com/photo/997088/
Jozef
Kontakt:

Post autor: Jozef »

kiedyś miasto planowało zebrać trochę kasy na aquapark'u , dziś chodzą ploty że obiekt do likwidacji bo za wysokie koszta i ogólnie małe zainteresowanie . Nie jestem ekspertem i pewnie się myle ale jak można zarobić kaske na takiej inwestycji jak tor do 4x , jest to możliwe ?
ble
Kontakt:

Post autor: ble »

Jozeftak platny wstep:] ale wtedy malo osob bedzie korzystac:P
a co do aquaparku to go likwiduja w metro pisalo czy gdzies...?
wujekeman
Kontakt:

Post autor: wujekeman »

zaje.bista miejscówka! Co do kosztów to godzina pracy fadromy buli ok 80 zeta. musisz liczyć ok 40-50 godzin pracy maszyn ( tak na oko , bo u nas po 20 godzinach pracy niewiele widać ...) nie wiem jaki jest koszt ziemii bo mamy za darmo z oczyszczalni i z innych znajomości ;). powiem tylko że nasz speedbox to okolo 200 ton gleby. zobacz sobie na www.funbike.pl w galeri album przebudowa toru.co do kosztorysu to będziemy takowy niedlgo robic bo zakładamy stowarzyszenie i potrzeba będzie dokładnego kosztorysu żeby stara się o dotacje. Ponoć jest program do obliczania kubatur nie mogę go namierzyć
a co do płatnego wstępu to zakładałem taki temat ...opinie były opodzielone ;)
https://www.facebook.com/brodacimechanicy
Dxx
Kontakt:

Post autor: Dxx »

powodzenia, miejsce super
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
-_IrO.Com_-
Kontakt:

Post autor: -_IrO.Com_- »

fakt, zajebiste miejsce, mam nadzieje ze cos powstanie, bo nie mam daleko :)
ODPOWIEDZ