OSZUSTWO NA DH ZONE ( Giełda )
OSZUSTWO NA DH ZONE ( Giełda )
CZesc napewno niejeden z was widział ogloszenie na dh zone o Ns metropolis za 1550 zł. Pisałem do kolesia ze go kupuje zgodzil sie za 1450 zł caly rower sprzedalem specjalnie dla tego wszystkie czesci z mojego roweru i pare z domu niepotrzebnych. Jak juz uzbieralem kase a dal mi na to tydzien ( uzbieralem w 2 dni ) mam na to dowody na gg ze tak pisał. A dzis zostałem powiadomony na gg ze rower został sprzedany i co ja mam teraz zrobic ?? poprostu chcialem napisac ten tema ze na dh zone oszukano mnie w badzo niemily sposob za wszystkie bledy przepraszam ale pisałem to pod presja.
moja rada na przyszlosc jest taka aby kontaktowac sie w takich sprawach telefonicznie i zadac pelnych danych osobowych jeszcze przed tranzakcja... gg jest dobre ale zeby umowic sie np z kumplami a nie ustalac zasady sprzedazy jakiegos sprzetu. sam widzisz ze ktos w ten sposob zostaje w pelni anonimowy i nie mozna wiele zdzialac.
Suchizna
Jest to częsta praktyka, wykonywana w dwie strony.
Ktoś napisze że kupuje sprzęt i trzeba mu zarezerwować - potem się nie odzywa, lub tak jak w Twoim przypadku kolo nie dotrzyma słowa i sprzeda gdzieś indziej bez uprzedniego poinformowania o tym.
Jedyne chyba wyjście z całej sytuacji jest znalezienie innej oferty.
Pamiętaj że nic nie zastąpi osobistego spotkania lub rozmowy telefonicznej - to tak na przyszłość.
Noi co do DH-ZONE, nie możesz ich w jakikolwiek sposób obwiniać, bo każdy kto pisze na giełdzie jest ew. tylko numerem IP, i niewiadomo kto to jest, czym tak naprawde handluje czy też jakim jest człowiekiem.
Jest to częsta praktyka, wykonywana w dwie strony.
Ktoś napisze że kupuje sprzęt i trzeba mu zarezerwować - potem się nie odzywa, lub tak jak w Twoim przypadku kolo nie dotrzyma słowa i sprzeda gdzieś indziej bez uprzedniego poinformowania o tym.
Jedyne chyba wyjście z całej sytuacji jest znalezienie innej oferty.
Pamiętaj że nic nie zastąpi osobistego spotkania lub rozmowy telefonicznej - to tak na przyszłość.
Noi co do DH-ZONE, nie możesz ich w jakikolwiek sposób obwiniać, bo każdy kto pisze na giełdzie jest ew. tylko numerem IP, i niewiadomo kto to jest, czym tak naprawde handluje czy też jakim jest człowiekiem.
Suchizna wcale sie kolesiowi nie dziwie ze rower sprzedal..
Co roku zmieniam sprzet i z reguly kupuje nowe, kompletne rowerki juz od 3 lat. Co roku tez sprzedaje stary, kompletny sprzet. Perypetie jakie przeszedlem są materialem do napisania dlugiej ksiazki.
Są setki debili ktozy robią szum deklarują i przysięgają ze sprzet "na bank" wezma za 2 dni i zeby odwolac oferty, ze dadzą wiecej i w ogole a potem sie nie odzywaja. Mialem takich przypadkow juz grube dziesiątki bo zainteresowanych tanim, dobrym sprzetem zawsze są setki a polowa z nich to pojeb*ne dzieciaki albo niepoczytalni rodzice.
Szybko przeszlo mi zauafnie do takich zapewnień i zacząłem olewać.
Za kazdym razem sprzet udalo mi sie sprzedac przez kup teraz a kupujacym byl tajemniczy nieznajomy ktory nie kontatkowal sie wczesniej nie obiecywal tylko po prostu bral sprzet. I na takich klientow wiekszosc sprzedajacych jest nastawionych a obiecywaczy pieprzy.
Dlatego na miejscu tego pana tez rower bym sprzedal komus kto daje od reki gotowke a nie czekal bo 99% przypadkow to ci ktorym rower trzeba bylo 'trzymac' nie kupuja go.
A jesli juz koniecznie takie rezerowowanie to robi sie aukcje na allegro za 1zl pisze sie w aukcji ze zaliczke wplaca kupujacy a potem bierze sprzet i po sprawie.
Życzę powodzenia w dalszych zakupach ;)
Co roku zmieniam sprzet i z reguly kupuje nowe, kompletne rowerki juz od 3 lat. Co roku tez sprzedaje stary, kompletny sprzet. Perypetie jakie przeszedlem są materialem do napisania dlugiej ksiazki.
Są setki debili ktozy robią szum deklarują i przysięgają ze sprzet "na bank" wezma za 2 dni i zeby odwolac oferty, ze dadzą wiecej i w ogole a potem sie nie odzywaja. Mialem takich przypadkow juz grube dziesiątki bo zainteresowanych tanim, dobrym sprzetem zawsze są setki a polowa z nich to pojeb*ne dzieciaki albo niepoczytalni rodzice.
Szybko przeszlo mi zauafnie do takich zapewnień i zacząłem olewać.
Za kazdym razem sprzet udalo mi sie sprzedac przez kup teraz a kupujacym byl tajemniczy nieznajomy ktory nie kontatkowal sie wczesniej nie obiecywal tylko po prostu bral sprzet. I na takich klientow wiekszosc sprzedajacych jest nastawionych a obiecywaczy pieprzy.
Dlatego na miejscu tego pana tez rower bym sprzedal komus kto daje od reki gotowke a nie czekal bo 99% przypadkow to ci ktorym rower trzeba bylo 'trzymac' nie kupuja go.
A jesli juz koniecznie takie rezerowowanie to robi sie aukcje na allegro za 1zl pisze sie w aukcji ze zaliczke wplaca kupujacy a potem bierze sprzet i po sprawie.
Życzę powodzenia w dalszych zakupach ;)
Taa, dobrze gada. Miesiecznie sprzedaje ok. 20 czesci do roweru i gdybym kazde zapewnienie "dobra, wezme za 2 dni" traktowal serio to nie mialbym czasu na nic poza wyrywaniem sobie wlosow z dupy ze zlosci.
Na twoim miejscu cieszylbym sie z tego, ze sprzedales swoj sprzet bo to najtrudniejszy etap w jego zmianie.
Na twoim miejscu cieszylbym sie z tego, ze sprzedales swoj sprzet bo to najtrudniejszy etap w jego zmianie.
www.trialshop.pl
-
- Kontakt:
Inur może czas pomyśleć o czymś takim :D
http://www.allegro.pl/item153416083_kos ... gw_fv.html
owłosiona podłoga w domu to prawie jak trawnik ;)
http://www.allegro.pl/item153416083_kos ... gw_fv.html
owłosiona podłoga w domu to prawie jak trawnik ;)
www.cykloza.pl
ave na przetrwanie | amen
http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
ave na przetrwanie | amen
http://www.pinkbike.com/photo/2300621/