Napinacz i support Howitzer

Nerwus
Kontakt:

Napinacz i support Howitzer

Post autor: Nerwus »

Ok, niedługo zamierzam zacząć swój sezon 2007 :P i chcę wyposażyć swój bike w napinacz, posiadam support Truvativ Howitzer tak jak w temacie oraz korbe Truvativ Hussefelt Howitzer, mam tam 2 blaty 22T i 36T, zamierzam wywalić ten 22T i zostawić ten 36T (pasuje mi takie przełożenie) jednak jest problem przez ten support, chciałem zamówić PM SOCHO ale wcześniej wysłałem do kolesia maila z pytaniem czy będzie pasiło i odpisał mi, iż niestety napinacz jego produkcji raczej nie będzie pasował do mojego setup'u. :(
Na Forum (Tutaj) znalazłem gdzieś jak ktoś pisał, że taki napinacz będzie pasował na Howitzer, i już nie wiem co mam myśleć. Jedni mówią tak, drudzy zupełnie co innego.
Support mam 68mm oraz jedną podkładkę z lewej i dwie z prawej (od strony napędu).
Czy ktoś może mi napisać w takim razie co by mi pasowało? Jaki napinacz nabyć? Interesują mnie napinacze do 150zł.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam!
spectomo
Kontakt:

Post autor: spectomo »

Jesli nie potrzebujesz rockringów to ideałem bedzie truvativ boxgiude.A jesli marzy ci sie rockring to Socho bedzie pasował po wielu modyfikacjach i regulacjach, albo alternatywa drozsza czyli cos w stylu E-13
tomeks
Kontakt:

Post autor: tomeks »

podlacze sie pod temat;p
jest taka sprawa, chce kupic rower a tam jest 3-rzedowa korba a ja chce zeby byla 1-rzedowa, jest to korba hussefelt, suport to dartmorr hard-barr i nie wiem jaka dluga jest os( jak trzeba to sie dowiem ), i czy tu jest jakas roznica ze do 1- rzedowej krotsza os a do 3-rzedowej dluzsza?? bo chce zostawic srodkowa zebatka i wsadzic napinacz shiftguide. ale pytanie jest takie: czy to bedzie chodzic z tym suportem?
wujekeman
Kontakt:

Post autor: wujekeman »

shiftguide jest do korb z dwoma blatami i przerzutką, weź boxguide. a co do dł osi to w tym przypadku bez znaczenia ( chyba że chcesz singla zrobić)
https://www.facebook.com/brodacimechanicy
tomeks
Kontakt:

bo tam jest gratis ten napinacz. a nie moze byc do 1-rzedowej? jak cos to go sprzedam i kupie boxguide. nie chce singla. a jak bede mial ta 1-rzedowa to jak np. bedzie suport 118mm to bedzie chodzic to z boxguide i z hussefeltem?
Nerwus
Kontakt:

Właśnie chodzi o to, że potrzebuje rockringów, a boxguide wymaga pozbycia się ich... :/
Zna ktoś jakiś dobry napinacz który składa się tylko z tego krzyżaka (bumerangu) i dwóch rolek, mocowanie na support? Myślałem o Project X ale podobno to niezła kupa jest... Wiem, że Shaman ma taki w ofercie ale on kosztuje koło 200zł a ja nie mam tyle ;/ Tak więc, może ktoś da jakieś konkretne propozycje i oczywiście musi pasować pod support Howitzer?!
Dezerter
Kontakt:

Post autor: Dezerter »

Nerwus Mój kumpel ma taką korbe jak ty i ja i miał on ją z BoxGuidem..Więc nie ma problemu, żebyś go załoył, tylko zabierasz jedną podkładkę na supporcie (od strony napędu) A jeżeli potrzebujesz napinacza z 2 rockringami to zastanów się nad naponaczem BOP :)
http://tiny.pl/11pz <-- Bike
http://tiny.pl/pfxf <-- Action
Nerwus
Kontakt:

Dezerter Okej, ale ja nie chce boxguide'a to po pierwsze, a po drugie BOP pasuje na zębatki od 38T do 44T bodajże, w Hussfelt'cie jest 36T :/
tomeks
Kontakt:

a to bedzie chodzilo? napinacz shiftguide, korba hussefelt 36z. suport dartmoor hardbarr 118mm?? ew.pozniej zmienic to na 38z i boxguide. czy moze lepije 2 blaty+shiftguide i przeutka? co o tym sadzicie?
tidzey_bks
Kontakt:

Post autor: tidzey_bks »

koles dzisiaj zakładał Pm Socho pod Howitzer'a 36T i z tego co wiem to działa. Koles z Socho napisał w mailu ze bedzie raczej działac.
Na dniach tez będe montował u siebie ten napinacz pod Howitzer'a i z tego co oglądałem bedzie raczej działał
Nerwus
Kontakt:

Tak, tylko nie wiem czy przypadkiem u mnie krzyżak nie będzie wadził o takie pierdolniki do montowania mniejszej zębatki, chyba że ten krzyżak w socho jest dobrze wygięty. W ogóle jakieś to popiererere bo niby support dużo wystaje ale korba jest głęboko nasadzona na niego i dlatego mam te wszystkie wątpliwości.
MaxPower1994
Kontakt:

Post autor: MaxPower1994 »

przede wszystkim, to boxguide można używać z rockringiem zewnętrznym!
!!!! MAX DH FREERIDER HARDCORE TO THE BONE TO JA !!!!
Nerwus
Kontakt:

MaxPower1994 A ten box nie będzie zachaczał o zewnętrzny rockring ?? Myślałem, że on ma być nasunięty na zębatkę ale nie byłem pewien co do tego bo nigdy tego nie mialem.
MaxPower1994
Kontakt:

Post autor: MaxPower1994 »

a widzisz Panie, bo tam jest taki bajer, że możesz zewnętrzną ściankę prowadnicy (czy tam boxa jak to poliglotycznie nazwałeś) odkręcić, sobie ona jest czterema śrubkami przyczepiona i nic nie będzie Ci się obcierało (teraz pół wolski wdycha "aaa, to do tego one są"). normalnie jak w e-13
!!!! MAX DH FREERIDER HARDCORE TO THE BONE TO JA !!!!
Nerwus
Kontakt:

Eee to elegancko :) dzięki za info ;] Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ