AC 06' czy FR2 07'
AC 06' czy FR2 07'
Witam,
Temat dla kolegi,który rower w całości lepiej wziąśc do Freeride/DH?
Pozdro,
Matos.
PS Dodam że czytałem większość tematów o AC i Signie ale zależy mi na porównaniu.
Temat dla kolegi,który rower w całości lepiej wziąśc do Freeride/DH?
Pozdro,
Matos.
PS Dodam że czytałem większość tematów o AC i Signie ale zależy mi na porównaniu.
ciekawe porownanie
ac bedzie tanszy(teraz 3600, z nowym sezonem bedzie obnizka); amor i damper do wymiany, reszta ok, moze heble, kola wydaja sie slabe jak do fr i dh.
sign(4000 u producenta), damper i hamulce do wymiany, co z rama sie okaze, sztywna os to i moze dobre byc, reszta spoko.
co do wyboru to jak Wooyek sign(z pewnymi zmianami)
ac bedzie tanszy(teraz 3600, z nowym sezonem bedzie obnizka); amor i damper do wymiany, reszta ok, moze heble, kola wydaja sie slabe jak do fr i dh.
sign(4000 u producenta), damper i hamulce do wymiany, co z rama sie okaze, sztywna os to i moze dobre byc, reszta spoko.
co do wyboru to jak Wooyek sign(z pewnymi zmianami)
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
^ Allegro - Zapraszam ^
Tez wolalbym signa. W obu ramach damper jest do wymiany. W obu rowerach hamulce sa srednie. Choc wszyscy jada po tektro hydrach. a nikt na nich nie jezdzil. Sign jest zdecydowania lepsza ramka do fr i dh. Acm a bardzo liniowa prace ciagle dobija. Trzeba kombinowac ze sprezynami itp. Mowie to jako osoba, ktora miala ac ;] Noi generalnie osprzet signa jest zdecydowanie lepszy.
Ssij pento
-
- Kontakt:
Sign hmm Husselfelty , Sram X7 , Rock Shox Domain , Alex Dm24 shit
to wszystko tak pięknie wygląda na papierze . w rzeczywistośći jest inaczej rama jeszcze daje rade , damper jest bardzo awaryjny w stosunku do seryjnego w AC który ustawiony w wachaczu na skok 153mm nigdy mi nie dobił waże 69kg Kindshock jest gorszy mimo to że ma wiecej regulacji. Dlaczego ta korba husselfelta mimo że jest na pakiet Howitzer tak szybko się gnie ,dlaczego koła gną się jak puszki , dlaczego napęd po pół sezonu sie P**** Dlatego że to są Oem/y Oem to nie tylko inne warunki gwarancyjne w tym przypadku Krossa OEM musi oznaczac gorsze częśći
chociaż AC na papierze ma słabszy osprzęt jest od Signa lepszym rowerem pod warunkiem zmiany Splice/a ofc , napęd jest w stanie idealnym , koła , hamulce , rama i cala reszta po ponad rocznym użytkowaniu przezemnie. Nie skaczcie jak chłopcy dualowcy z marketu na płaskie to sprzęt pożyje
a propo Domain to też OEM także nie oczekujcie napraw gwarancyjnych .
może wypust 06 wykazał się tylko slabszymi wnętrznościami może 07 ma częśći seryjne w koncu kosztuje 4tys jesli tak jest kupiłbym Signa07 sprzedał rame kupił AC i przełożył Osprzęt z signa
Pozdro
to wszystko tak pięknie wygląda na papierze . w rzeczywistośći jest inaczej rama jeszcze daje rade , damper jest bardzo awaryjny w stosunku do seryjnego w AC który ustawiony w wachaczu na skok 153mm nigdy mi nie dobił waże 69kg Kindshock jest gorszy mimo to że ma wiecej regulacji. Dlaczego ta korba husselfelta mimo że jest na pakiet Howitzer tak szybko się gnie ,dlaczego koła gną się jak puszki , dlaczego napęd po pół sezonu sie P**** Dlatego że to są Oem/y Oem to nie tylko inne warunki gwarancyjne w tym przypadku Krossa OEM musi oznaczac gorsze częśći
chociaż AC na papierze ma słabszy osprzęt jest od Signa lepszym rowerem pod warunkiem zmiany Splice/a ofc , napęd jest w stanie idealnym , koła , hamulce , rama i cala reszta po ponad rocznym użytkowaniu przezemnie. Nie skaczcie jak chłopcy dualowcy z marketu na płaskie to sprzęt pożyje
a propo Domain to też OEM także nie oczekujcie napraw gwarancyjnych .
może wypust 06 wykazał się tylko slabszymi wnętrznościami może 07 ma częśći seryjne w koncu kosztuje 4tys jesli tak jest kupiłbym Signa07 sprzedał rame kupił AC i przełożył Osprzęt z signa
Pozdro
http://filips.pinkbike.com/
emhyr zobaczyłeś 1-2 pekniete AC w tym miejscu i to jest dla ciebie konkretny powod zeby nie kupowac .żeby połamać ramę trzeba niezle nak*** ;P wiem na co jest stac AC i wytrzyma duuużo . Nawet nie masz pojęcia ile pękło duzo drozszych ram od AC w przedziwnych miejscach szkoda że nie napisałeś ze AC to Pointowy Full ktory peka po paru niedolotach .napisałeś zwykłe AC czy ty uważasz że AC sa robione z róznych ALU zdziwisz się wszystkie robione sa z tego samego tworzywa sorry 1 wyjątek( AC air - usa lzejsze alu ) rożnią sie tylko kolorem , i w starszych rocznikach jest dodatkowa regulacja bodajze na ponizej 150mm
http://filips.pinkbike.com/
-
- Kontakt:
JumpintheFiReto znaczy że nie umiesz czytać :>
GiantAC napisał:
Przeczytaj ze dwa razy :>
GiantAC napisał:
Przeczytaj ze dwa razy :>
[url=http://infobot.pl/r/1aIW]PinkBike[/url]
[url=http://infobot.pl/r/1aIR]Allegro[/url]
[url=http://infobot.pl/r/1aIR]Allegro[/url]
-
- Kontakt:
Ja miałem przez ponad rok gianta ac, dobrze go wspominam ( pomimo że go złamałem grrr...).
Teraz jak bym miał do wyboru signa, a acka to bez wahania wziąłbym gianta. W nim wymieniasz tylko widelec i masz bardzo fajny rower. Sign ma dobry osprzęt, ale rama średnia jest i w dodatku damper, który b.często ulega uszkodzeniom.
Teraz jak bym miał do wyboru signa, a acka to bez wahania wziąłbym gianta. W nim wymieniasz tylko widelec i masz bardzo fajny rower. Sign ma dobry osprzęt, ale rama średnia jest i w dodatku damper, który b.często ulega uszkodzeniom.
Ale ma standardowo piaste JoyTecha,a firma ta nie ma dobrej sławy.Po za tym piasta na ośke 12mm dobrej firmy kosztuje dużo więcej niż 10x135. Moim zdaniem to nieprzemawia za Signem 2007,jak jest Waszym zdaniem?
Pozdro,
Matos.
PS Na czym polega zjawisko odkręcania się korb do tyłu w czasie ruchu wahacza? Czy występuje ono w Signie jak i w AC?
Pozdro,
Matos.
PS Na czym polega zjawisko odkręcania się korb do tyłu w czasie ruchu wahacza? Czy występuje ono w Signie jak i w AC?
-
- Kontakt: