elo. mam kilka pytan dotyczacych serwisu tych amorkow:
1. jaki jest koszt serwsiu kazdego z nich
2. co wymieniac podczas takiego serwisu
3. co jaki czas robic serwis
jesli ktos z was ma ktorys z tych amorkow niech napisze cos na temat serwisu amorka;] pozdro i czekam na wasze odp
Swinger w granicach 160-180zł. Wigwam standardowo wymienia uszczelki oraz olej. Serwis dampera robi się według potrzeb a generalnie to tak co roku co dwa lata. Zależy jak jeździsz i w jakim terenie.
Serwis Pike jest dosyć prosty. W sumie gdybym ja go miał robić to tak za 60zł za robociznę plus materiały (ok. 15-20zł za oleje 5WT i 15WT). Serwisy liczą zwykle razy dwa czyli ok. 120zł.
tomeks serwis pike jest banalnie prosty. Zajmuje okolo godziny. I kkosztuje tyle co olej. Ja swojemu robie serwis jak skonczyl sie olej w komorach to smarowania lag. http://sram.com/_media/techdocs/05PikeS ... ervice.pdf
I tutaj dobry manual. Powodzenia. A co do swingere to nie mam pojecia. :)
nie zabardzo mi chce chodzic;] trzeba miec jakis program?
no to czlyli pike to tak okolo 150zl? moze byc seriws co rok?
a swinger tak kolo 200zl? a jak byl malo jezdzony jeden rok, to mege po 2 latach zrobic lub po 1.5?? pozdro, napiszcie jaki program do tego
Adobe acrobat.... pdf... Co mozesz spierdolic w amorze, ktory jest prosty jak konstrukcja cepa. Wez se jakiegos kolege dwa browary i jazda. Nie badz frajer i nie plac 150 zl za cos co mozesz samemu za 30 zrobic. Damper to inna bajka, ale amor to banal.
no sam nie wiem co moge spier.dolic ale nigdy takiego czesgos nie robile, a nie chcialbym popsuc i wydwac kase na naprawe;] no, moze jak bym go rozkrecil to jakos by poszlo. ale to sie zobaczy. wlasnie w tym sek ze nie ma takiego kolegi;] jest jeden ale on sie boi ze go pozniej nie zlozy. pozdro
tomeks pisze:no sam nie wiem co moge spier.dolic ale nigdy takiego czesgos nie robile, a nie chcialbym popsuc i wydwac kase na naprawe;] no, moze jak bym go rozkrecil to jakos by poszlo. ale to sie zobaczy. wlasnie w tym sek ze nie ma takiego kolegi;] jest jeden ale on sie boi ze go pozniej nie zlozy. pozdro
jakmozna tego nie zlozyc jak masz najmniej 2 czesci najweicej ze 4 .... przecierz nikt ci nie kazde calego tlumika robieraz itd , pokretlo to tez prosta b udowa nikt tam nie cuduje
to juz znam koszta serwisu 4-way. a co z uszczelkami do pike?? kiedy je wymieniac? ile kosztuja? i czy to tez jest opisane na tej stronie, bo slabo znam angielski i jeszcze sobie tego nie przetlumaczylem. podajcie koszt wymiany uszczelek/ oleju w serwisie, i tez koszt jak bym to sam zrobil ( nie wiem ile uszczelki i olej do tego amora kosztuja)