Jaki damper do MERIDY STORMBRINGER KICK
-
- Kontakt:
Jaki damper do MERIDY STORMBRINGER KICK
Witam mam zamiar kupić te ramke piszcie wszystko co o niej wiecie i przede wszystkim jaki damper do niej wsadzić po zakupie??
wg mnie nie ma zupelnie sensu kupowac tej ramy. Wiem ze na allegro jest za 540 zl. Ja bym jej nie kupil chociazby ze wzgledu na :
- waliory estetyczne
- jakosc wykonania spawow
- system zawieszenia
- element gdzie wsadza sie sztyce podsiodlowa wyglada jakby mial sie zaraz zlamac
- zupelnie mi sie nie podoba
- podjezdza zwyklym macrocashem
- cena
Czego mozna sie spodziewac po ramie za 540 zl podczas gdy sztywniak MERIDY UMF Dirt fun kosztuje ponad 300 zl. Lepiej dozbierac i kupic cos lepszego albo kupic sztywna rame.
- waliory estetyczne
- jakosc wykonania spawow
- system zawieszenia
- element gdzie wsadza sie sztyce podsiodlowa wyglada jakby mial sie zaraz zlamac
- zupelnie mi sie nie podoba
- podjezdza zwyklym macrocashem
- cena
Czego mozna sie spodziewac po ramie za 540 zl podczas gdy sztywniak MERIDY UMF Dirt fun kosztuje ponad 300 zl. Lepiej dozbierac i kupic cos lepszego albo kupic sztywna rame.
n0 ridE n0 fUN
kup Signa;)
nie kupuj Meridy jak Ci ludzie dobrze radzą.
Kup FR2 na gwarancji najlepiej, zmień sprężynę w damperze na 600-650, zupełnie inaczej chodzi na takiej sprężynie:)
Można powiedzieć dość dobrze, więc nie trzeba bedzie go od razu wumieniać:)
Nie ustawiaj tylko WCALE kompresji (niebieskie pokrętło zawsze na +) bo inaczej strzeli Ci na gwincie.
No ale właśnie- masz gwarancje, a w tym roku nie ma już damperów KS504, są nowe DCannon'y, które tej wady związanej z kompresją nie mają.
I na wymianie gawrancyjnej od końca zeszłego roku dostawali już włanieśnie DCannona
Podsumowując:
- NIE KUPUJ MERIDY :) za 600zł można kupić nówkę FR2 z gwarancja na 2 lata
tutaj masz aukcje:
http://www.allegro.pl/item156380896_now ... anio_.html
popytaj sie czy ma gwarancje i licytuj
nie kupuj Meridy jak Ci ludzie dobrze radzą.
Kup FR2 na gwarancji najlepiej, zmień sprężynę w damperze na 600-650, zupełnie inaczej chodzi na takiej sprężynie:)
Można powiedzieć dość dobrze, więc nie trzeba bedzie go od razu wumieniać:)
Nie ustawiaj tylko WCALE kompresji (niebieskie pokrętło zawsze na +) bo inaczej strzeli Ci na gwincie.
No ale właśnie- masz gwarancje, a w tym roku nie ma już damperów KS504, są nowe DCannon'y, które tej wady związanej z kompresją nie mają.
I na wymianie gawrancyjnej od końca zeszłego roku dostawali już włanieśnie DCannona
Podsumowując:
- NIE KUPUJ MERIDY :) za 600zł można kupić nówkę FR2 z gwarancja na 2 lata
tutaj masz aukcje:
http://www.allegro.pl/item156380896_now ... anio_.html
popytaj sie czy ma gwarancje i licytuj