Mam nadzieje ze znajdzie sie tu pare takich osob :) Natknalem sie na demona na 2 levelu twierdzy straznika i nie bardzo wiem jak go zabic. Szukalem po roznych stronach i forach ale nic nie znalazlem. Moze ktos z was wie? albo zna strone na ktorej jest odp?
z gory thx.
Do grajacych w BG2
Do grajacych w BG2
It's not the bike you ride, it's how you ride your bike
Hah. Moja ukochana giera. :) Ostatni raz przechodziłem ją ze 2 lata temu. Chodzi Ci o tego demona, który jest w klatce?
Jeśli tak, to dookoła masz różne pokoje, z tego co pamiętam ognia, lodu, kwasu i czegoś tam jeszcze. Musisz rozwiązać "problem" każdego pokoju, zdobyć klucze do owej klatki demona(w sumie 4), zabić potwory, które są wewnątrz pokoi i zebrać klucze. Nie wiem, czy w jakikolwiek sposób ci pomogłem. :)
W każdym razie czytaj dziennik. Tam jest mnóstwo wskazówek. Bez niego chyba nie da się przejść gry, nie używając poradników.
Jeśli tak, to dookoła masz różne pokoje, z tego co pamiętam ognia, lodu, kwasu i czegoś tam jeszcze. Musisz rozwiązać "problem" każdego pokoju, zdobyć klucze do owej klatki demona(w sumie 4), zabić potwory, które są wewnątrz pokoi i zebrać klucze. Nie wiem, czy w jakikolwiek sposób ci pomogłem. :)
W każdym razie czytaj dziennik. Tam jest mnóstwo wskazówek. Bez niego chyba nie da się przejść gry, nie używając poradników.
Re: Do grajacych w BG2
Klatke demona otwiera sie majac wszystkie berla pochodzace z laboratoriow magow. Czyli musisz miec berlo kwasu, powietrza, ognia i lodu. Zeby zabic milusinskich z jakiejs menazerii musisz najpierw potraktowac ich przeciwnym zywiolem (otworzyc wszystkie drzwi na drodze z jednej menazerii do drugiej). Potem musisz walczyc ze zmiennobarwnym demonem, ktory przybiera bodajze 4 postacie. Ale jak podstawisz mu pulapke kolczasta to ginie od razu (bez przemiany w inna postac).
Tak z ciekawosci, na jakim grasz poziomie trudnosci? Bo ja gram wlasnie w TOB'a na szalenczym (Czarownik, 28 lvl) i mecze sie z Baltazarem, potem zamierzam isc do Twierdzy Straznika... Na trudnym bylo cholernie ciezko, a na szalenczym...? :P
Tak z ciekawosci, na jakim grasz poziomie trudnosci? Bo ja gram wlasnie w TOB'a na szalenczym (Czarownik, 28 lvl) i mecze sie z Baltazarem, potem zamierzam isc do Twierdzy Straznika... Na trudnym bylo cholernie ciezko, a na szalenczym...? :P
-
- Kontakt:
niezla lamiglowka jest na 4. bardzo prosta, lecz wielu ma znia problemy.
tak anyway, jak bys nie wiedzial, to twierdza nie wnosi nic do fabuly, ale mozna sobie podniesc skilla jak zaczniesz bic yaga-shure i maszerujace gory....
zreszta i tak narazie nie masz sie co przejmowac. bedzie jeszcze trudniej.
jaka postacia grasz?
tak anyway, jak bys nie wiedzial, to twierdza nie wnosi nic do fabuly, ale mozna sobie podniesc skilla jak zaczniesz bic yaga-shure i maszerujace gory....
zreszta i tak narazie nie masz sie co przejmowac. bedzie jeszcze trudniej.
jaka postacia grasz?