zmniejszenie skoku/utwardzenie xcr/duro
-
- Kontakt:
zmniejszenie skoku/utwardzenie xcr/duro
Jak zmniejszyc skok w xcrze tak do ok 100 mm (w zasadzie to on tyle ma , ale tak żeby był niższy). Czy w duro robi się to tak samo ?
Jak utwardzić xcr, zalałem go olejem i chodzi w miare ale jest zbyt miękki
Przy okazji, moge sprzedać xcra z marca za 100 zł i kupić od kumpla duro za 120. tylko ze duracz był używany z tarczą, a mój bez hampla, czy warto ?
Ani mój ani duro nie mają luzów
Jak utwardzić xcr, zalałem go olejem i chodzi w miare ale jest zbyt miękki
Przy okazji, moge sprzedać xcra z marca za 100 zł i kupić od kumpla duro za 120. tylko ze duracz był używany z tarczą, a mój bez hampla, czy warto ?
Ani mój ani duro nie mają luzów
www.coasterss.fotosik.pl
osobiscie bym ci polecił duro niz xcr no ale to jak juz wolisz ... duro na prawie tą samą budowe co xcr tylko ma górne lagi na 32 mm a nie na 30 mm no i jest tłumik olejowy dzieki któremu mozesz zmieniac twardosc amora np zalewajac go gęstym olejem wtedy prawie nic niechodzi a jak wlejesz bardzo zadkiego ( 2.5W , 5 , 10 W ) to chodzi miękko ... zalej sobie jakims takim olejem ktory bedzie bardzo gęsty pozdro
*** EnDurO RiDe ***
.... Ride My Life ....
Dartmoor 4X
.... Ride My Life ....
Dartmoor 4X
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
SokółWątpie żeby był mocniejszy, ale nie o tym mowa.
froger34Masz racje, chodzi jak masło, ale nie dobija i nie sika olejem, przynajmniej mój.
LUDZIE to nie jest temat co jest lepsze-duro czy xcr, tylko jak zmniejszyć skok w xcr, prosze o konkretne odpowiedzi, jak narazie nic wartościowego w tej kwestii się nie pojawiło :/
froger34Masz racje, chodzi jak masło, ale nie dobija i nie sika olejem, przynajmniej mój.
LUDZIE to nie jest temat co jest lepsze-duro czy xcr, tylko jak zmniejszyć skok w xcr, prosze o konkretne odpowiedzi, jak narazie nic wartościowego w tej kwestii się nie pojawiło :/
www.coasterss.fotosik.pl
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
moze zeby go utwardzic zmierz srednice spręzyn jedz na giełde czy do sklepu z częsciami od motorów i kup takie same spręzyny tylko ze twardsze i po kłopocie aha niewyciągaj elastomerów .... pamietaj dlugosc i taka sama srednica .. moze cie to troszke wyniesc ale jak dobrze poszukasz to tanio ci to wyjdzie
*** EnDurO RiDe ***
.... Ride My Life ....
Dartmoor 4X
.... Ride My Life ....
Dartmoor 4X
nie wierze że XCR nie ma luzów po prostu nie wierze XCR to najwieksze gówno świata, już RST jakiś lepszy miałem SR to bałem sie ze sie zabije nie widziałem nigdy amora z tak mało płytnną pracą tam nie ma tłumienia, ten amor pracuje jak oszalały... dziwie sie ze ja jeszcze żyje bo jeździłem na nim cały sezon, ale może dlatego tak do rozjebałem że uzywałem go w lekkim DH ale zawsze DH
michal15 tez pie***lisz az glowa boly. widac ze sie nie znasz bo taka sprezyne moze kosztowac nawet 100zl, a o tym gdzie jak ja znajdziesz to nie wiem, bo rowerowe to nie standartowy wymiari znalesc taka to cud, a na dodatek twardsza to nie mozliwe. chcesz obnizyc duro ? zaden problem. widziales duro na 120 a 100mm ? duro 100 ma dodatkowe tulejki na palce wchodzacej w tlumik juz w tlumiku, sa one dlugosci 2cm, wiec cala roznica skoku. jak chcesz twardszy to zostawiasz normalna sprezyne, jak zmiekczcyc to ja ja odpowiednie docinasz.
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
^ Allegro - Zapraszam ^
czym się różni duro D od xcra?LoL ale pytanie walnałeś już ci mówie
Duro ma tłumienie olejowe,
golenie 32mm,
mocniejszą rure sterową,
większy skok o 1cm( ale różnica)
nie ma samych sprężyn z elastomerem tak jak xcr
lepiej chodzi
dzięki tłumieniu nie strzela przy wyrywaniu kierownicy(xcr ma tłumienie cierne które nic nie daje NIC
miałem xcra miesiac i wiem co to za badziewie(lepsze od rst ale nie zniżajmy się do tego poziomu)
Duro ma tłumienie olejowe,
golenie 32mm,
mocniejszą rure sterową,
większy skok o 1cm( ale różnica)
nie ma samych sprężyn z elastomerem tak jak xcr
lepiej chodzi
dzięki tłumieniu nie strzela przy wyrywaniu kierownicy(xcr ma tłumienie cierne które nic nie daje NIC
miałem xcra miesiac i wiem co to za badziewie(lepsze od rst ale nie zniżajmy się do tego poziomu)