tuning "smarownica" moj pomysł
tuning "smarownica" moj pomysł
http://download.yousendit.com/09E76DA34BA504A3
co wy na to? prosze o madre posty a nie dle kup sobie 66 albo 88 :P chodzi o to czy to zda egzamin.to dla kumpla bo ja mam duro...tez shit ale co poradzic :/... wielkie dzieki za inteligentne posty a za glupie tez :D pozdro
co wy na to? prosze o madre posty a nie dle kup sobie 66 albo 88 :P chodzi o to czy to zda egzamin.to dla kumpla bo ja mam duro...tez shit ale co poradzic :/... wielkie dzieki za inteligentne posty a za glupie tez :D pozdro
Let's ride and don't stop flying again...
eeee... a czy taki olej/wd40/cx80 nie uszkodzi osłon?;] wg. mnie to lipny pomysł bo silikon Ci nie zlapie krawedzi oslon i metalu amora, a jak zlapie to przy byle okazji odpadnie i wszystko sie wyleje...
Wazne, zeby utopiona w oleju/smarze byla czesc lag schowana w goleniach dolnych, badz tez obficie nasmarowane wnętrznosci. Aczkolwiek lepiej zainwestować w coś innego...
Wazne, zeby utopiona w oleju/smarze byla czesc lag schowana w goleniach dolnych, badz tez obficie nasmarowane wnętrznosci. Aczkolwiek lepiej zainwestować w coś innego...
www.feel-free.pl
w zadnym razie wd40. on jest do raczej do czyszczenia a nie smarowania. A pozatym przy ugieciu amora do konca jakies 4/5 tego co wpakujesz pod oslony wylezie na wierzch. Nie wiem jak sa zbudowane wynalazki typu duro ale w marchochac jest taki odstwep miedzy uszczelkami a tulejami slizgowymi i ja tam wlasnie wlewalem troche oleju tego samego co do srodka i to swietnie smarowalo...
smarowanie jest potrzebne do polaczen ciernych, a co tam takiego trze na zewnatrz? harmonijka o lage? dodatkowo uszczelka jest po to, aby syf z zewnatrz nie dostawal sie do srodka. lepiej niech kolega skupi sie na mozliwie najlepszej izolacji wewnetrznych goleni od brudu. harmonijki wystarczy przekrecic otworkami na zewnatrz, a lagi czesto czyscic i spryskac brunoxem.
zrobilismy i .... chodzi jak marzenie :) tylko nie dalismy wd 40 a jakis troche gestrzy olej/smar ch** wi co to bylo :). praca jest nieporownywalnie leprza, aczkolwiek to jeszcze nie to co bysmy chcieli. eh powiem wam ze xc 60 chodzi najlepiej kiedy wszystko w srodku sie zmieli (tzn plastik) w moim starym bikiu tak sie stalo i "plywa" po nierownosciach. :) aczkolwiek tez robie "smarownice" podsumowujac: nie jest zle :)
zrobilismy i .... chodzi jak marzenie :) tylko nie dalismy wd 40 a jakis troche gestrzy olej/smar ch** wi co to bylo :). praca jest nieporownywalnie leprza, aczkolwiek to jeszcze nie to co bysmy chcieli. eh powiem wam ze xc 60 chodzi najlepiej kiedy wszystko w srodku sie zmieli (tzn plastik) w moim starym bikiu tak sie stalo i "plywa" po nierownosciach. :) aczkolwiek tez robie "smarownice" podsumowujac: nie jest zle :)
Let's ride and don't stop flying again...