Rock Shox Pro Deluxe Wymiana Oleju ??
Rock Shox Pro Deluxe Wymiana Oleju ??
Witajcie ... zwracam sie z ogromną prosbą otóz chciałbym sie dowiedziec jak sie zmienia olej w damperze rock shox pro deluxe ze zbiornikiem wyrównawczym ?? kurcze wydaje mi sie ze mam za gęsty olej i amor wógole niepracuje wszystkie regulacje są poodkrecane ... amor pracuje swietnie tylko wtedy kiedy stoje na pedałach i uginam rower tak jak by skacząc na pedały a jak siedze i jade niewybiera praktycznie nic ? jak na sztywniaku :/ ... wydaje mi sie ze to wina gęstego oleju .... oto real foto tego dampera
http://www.pinkbike.com/photo/1138541/
Z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam ...
http://www.pinkbike.com/photo/1138541/
Z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam ...
*** EnDurO RiDe ***
.... Ride My Life ....
Dartmoor 4X
.... Ride My Life ....
Dartmoor 4X
Kolego to że zawiecha nie działa gdy siedzisz na siodle nie jest winą dampera tylko ramy i systemu zawieszenia. Tak umieszczona oś obrotu sprawia że zawieszenie mocno się usztywnia przy pedałowaniu i nie jest to wina dampera bo jak sam słusznie zauważyłeś, jak staniesz na pedałach to wszystko pięknie działa.
Zostaw damper w spokoju i najlepiej zmień ramę na jakąś działającą. Całej reszcie "detektywów" gratuluje "fachowej" wiedzy :P
Zostaw damper w spokoju i najlepiej zmień ramę na jakąś działającą. Całej reszcie "detektywów" gratuluje "fachowej" wiedzy :P
www.foesracing.com
a gdybym kupił najmiękkszą spręzyne jaka jest na rynku to cos by to dało ? oczywiscie wszystkie regulacje powrotu i tłumienia odkręcone na max oraz na spręzynie poluzowane ile sie da ?
edit: na wchaczu mam łozyska ślizgowe .. moze to jest tego przyczyną ? moze gdybym tam zmienił na maszynówki to by cos pomoglo ? prosze o propozycje .. z góry dziekuje za pomoc
edit: na wchaczu mam łozyska ślizgowe .. moze to jest tego przyczyną ? moze gdybym tam zmienił na maszynówki to by cos pomoglo ? prosze o propozycje .. z góry dziekuje za pomoc
*** EnDurO RiDe ***
.... Ride My Life ....
Dartmoor 4X
.... Ride My Life ....
Dartmoor 4X
Nie to nic nie da a w każdym razie niewiele. To jest cecha tego typu zawieszenia i nic na to nie poradzisz. Nawet jak dasz super kulkowe łożyska i sprężynę tytanową do dampera to i tak będzie się zawieszenie usztywniało podczas pedałowania. Za miękka sprężyna tylko sprawi że będziesz co chwila dobijał zawiechę stojąc na pedałach.
www.foesracing.com
ehhh ..... ja jestem luj albo mi sie wydaje .... heh za mocno miałem wachacz dokręcony i dlatego damper wógóle niepracował .... ale ok ... teraz wybiera najmniejsze nierównosci ... wachacz po lekkich przeróbkach ... dodane sruby mocujące uniemozliwiające złapania luzów na wachaczu oraz dodana podkładka spręzynowa na srube która dokręca łozyska slizgowe .. ( fabrycznie zwykła podkładka czyli shit ) wszystko jest ok damper chodzi miodzio .... dziekuje za pomoc
TEMAT MOZNA ZAMKNĄC ! ! ! ! ! !
TEMAT MOZNA ZAMKNĄC ! ! ! ! ! !
*** EnDurO RiDe ***
.... Ride My Life ....
Dartmoor 4X
.... Ride My Life ....
Dartmoor 4X