Po formacie komputer przestal widziec urzadzenia podlaczane usb (mp4,aparat,telefon) nie wiem jaka jest tego przyczyna czy spalil mi sie port usb bo musialem robic formata poniewaz plyta glowna ulegla spaleniu moze gdzies w biosie jest cos przestawione jak moge to naprawidz znikl mi tej jeden dysk w ktorym wlasnie moglem wejsc w urzadzenia podlaczone usb.
temat raczej na forum o komputerowej tematyce, np. tweaks.pl. nie rozumiem Twojej wypowiedzi: plyta sie zjarala, a komp jednak dziala? czy masz moze nowa plyte? no, ale co do sprawdzenia usb to po pierwsze zobacz w biosie (w zakladce bodajrze chipset setup) opcje legacy usb. powinno byc enabled. nastepnie z poziomu windowsa manager urzadzen w panelu sterowania, czy sterowniki usb nie zglaszaja problemow i czy usb nie jest wylaczone. jesli masz plyte na chipsecie via moze byc konieczne zainstalowanie odpowiednich sterownikow - via 4in1 hyperion.
I najchętniej bym zostawił tego posta o treści 'lol2', bo co ma format do płyty gównej która się spaliła? -gów*o- Jakby się spaliła to nawet formata byś nie zrobił. Mógł się popsuć kontroler usb albo co, to jest elektronika...nie wiem tez o co chodzi z dyskiem ehhh
Sam robiles tego formata ? Jak tak to napewno nie zainstalowales sterownikow, albo w biosie masz cos poprzestawiane, bo skoro plyta jest nowa to musi dzialac. Wez popros jakiegos kolege co sie zna, albo cos bo jak ty tego nie umiesz tego zrobic to tylko cos rozwalic mozesz.
Nie, nie jest oczywiste jak sie nie potrafi pisac...
Możliwe właśnie że nie zainstalowałeś osobno sterowników, bo do tych nowszych płyt dają tlyko plik readme gdzie pisze że mając Xp z sp2 czy czym tam wystarczy ich poszukać na kompie...