Octane One, nowa firma na polskim rynku, dystrybucją zajęła się firma 7anna. Warto zapoznać się z ich ofertą, produkty tanie i nie wiadomo jakie jeszcze Produkują korby, gripy, ramy, stery, suporty i sztyce.
[=Groove=] mnie tez to wyglada na mufe bmx.
firma moze zyskac popularnosc dieki tej ramie, tania, streetowcow u nas pod dostatkiem, wiec jak nie ma na suburbana to octane one.
ciekawa ofert korb, ale musialbym posluchac recenzji, bo w ciemna ulice sie nei pakuje.
no no wyglądają calkiem fajnie, a i ceny przystępne. zobaczymy tylko jak bedzie z jakością i wytrzymałością. czy tylko mi nie wyświetla się "więcej" o kazdym produkcie ?
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg
dziwne te opisy ... jak można o korbie z dwiema zębatkami i ważącym chyba tonę rockringiem napisać że jest do 4X, albo o innej z wielgachną zębatką 36 że jej przeznaczeniem jest downhill.
rama wydaje mi się że ma normalną mufę mtb - po prostu rurki tylnego trójkąta mają bardzo małą średnicę, stąd to wrażenie ... poza tym widać gwinty. Natomiast jeśli to faktycznie miałaby być mufa bmx to byłoby to dla mnie idiotyczne w czasach gdy spora ilość firm bmxowych odchodzi lub dawno odeszła od tego standardu na rzecz albo środków mtb (w racingu) albo hiszpańskich.
Mi bardzo podoba sie korba,moja sie właśnie zepsuła wiec moze sie skuszę.
btw. zębatka 36T jest jak najbardziej adekwatna do dh w obecnej postaci, większość zawodników uzywa 36t góra 38 t, choć nie jest to żadną zasada, producent pewnie kierował sie obecnymi trendami w dh
mnie tam bardziej ciekawi jak rama sie sprawuje... jezeli sie okaze, ze to tanszy odpowiednik suburbana (dla mnie z opisu technicznego :P malo sie rozni - po paru piwach ekstem :d wiec nie wiem co pisze) to sie zapowiada tania i ciekawa alternatywa ;)