"trochę" inny temat :P
"trochę" inny temat :P
Elo all.
Tak więc mam dzisiaj taki "trochę":P nietypowy temat m.in. chce udowodnić koledze że street ma dużo wspólnego z trialem i ze trudno mu będzie na streecie z 1 hamulcem
cytuje: "a street ma mało wspólnego z tialem", "street/dirt 1 hebel sie jeździ"
(dirt tak ale street ŻAL)
oceńcie sami;p:
Tak więc mam dzisiaj taki "trochę":P nietypowy temat m.in. chce udowodnić koledze że street ma dużo wspólnego z trialem i ze trudno mu będzie na streecie z 1 hamulcem
cytuje: "a street ma mało wspólnego z tialem", "street/dirt 1 hebel sie jeździ"
(dirt tak ale street ŻAL)
oceńcie sami;p:
no ja sie zupelnie nie zgadzam. owszem, czasami hebel przedni sie przydaje w streecie ale z trialem ma naprawde niewiele wspolnego :/
ja juz dlugo jezdze w streecie bez przedniego i niewiele to ogranicza, mozna ciagle wiele fajnych rzeczy jak dla mnie duzo bardziej stylowych
ja juz dlugo jezdze w streecie bez przedniego i niewiele to ogranicza, mozna ciagle wiele fajnych rzeczy jak dla mnie duzo bardziej stylowych
http://www.pinkbike.com/photo/944642/
oneeighties!
oneeighties!
-
- Kontakt:
hahahha ja jezdze lekkie FR, dirt/street i ma tylko jeden habel, popatrz na innych streetowcow ile mają ? Qpa? 1 habel ... Zielony ? 1 habel , Młody ? 1 habel WOjtek w Nsie ? jeden habel .. itp .. pzdro
Street - jeden habel
Trial - 2 hable
Street - jeden habel
Trial - 2 hable
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=167637732 Kupcie - slynna ramka evera
-
- Kontakt:
dlaczego uzywacie stwierdzeń takich jak "prawdziwy street" , dlaczego probujecie zamykać inwencje ludzi w sztywnych ramach? "TO jest street a to żal" - smiac mi sie chce. Styl jazdy definiujesz ty sam i to co siedzi ci w glowie.
Funbox - jestes ograniczony przez klapki na oczach nei chce mi sie z toba nawet dyskutowac, gdyby wszyscy mieli do tego takie podejscie jak ty to o ewolucji tych dyscyplin moglibysmy zapomniec. Gdybym jezdzil z 4 hamulcami na raz to pewnie bys mnie przypisal do trialo downhillowca jezdzacego stylem motylkowym. Ta.
pozdro, poćwicz.
Funbox - jestes ograniczony przez klapki na oczach nei chce mi sie z toba nawet dyskutowac, gdyby wszyscy mieli do tego takie podejscie jak ty to o ewolucji tych dyscyplin moglibysmy zapomniec. Gdybym jezdzil z 4 hamulcami na raz to pewnie bys mnie przypisal do trialo downhillowca jezdzacego stylem motylkowym. Ta.
pozdro, poćwicz.
sory ze sie czepiam, ale:ThoRx pisze: a po za tym trial jest trial i to jest to smieszne skakanie na malych maszynkach z wolnobiegami w korbie ;]
- za takie coś dostał byś w buzie od trialowca
- w trialu potrzebne są duże umiejętności, siły i techniki, więc nazwanie go "śmiesznym skakaniem" kwalifikuje sie do tego co wyzej napisałem :P
oczywiscie mówie tu o śr. zaawansowanym trialu, a nie o kims kto dopiero zaczyna zabawe z trialem.
wyrozumiałości i szacunku troche.
pozdrawiam
-
- Kontakt:
W trialu musza byc dwa heble. Tarcza z przodu a z tylu u breke. Najczesciej. A jak nie to dwie tarcze. Do trialu najlepsze podobno magury. Triki w trialu na chamulcu tylnym sie glownie robi ale jest jeszcze front pivot na przednim i pare innych np bardzo efektowne two seventy drop in albo sidehop2nosepic. http://www.velo.com.pl/szkola.htm Tu sa triki trialowe.
Zadne smieszne skakanie! :P Trzeba miec ogromna rownowage i sile. U nas jest sporo trialowcow. Nawet jeden 5 klasista na Monty. :D Mlody wymiata. :D RESPEKT DLA NICH. Peace
Zadne smieszne skakanie! :P Trzeba miec ogromna rownowage i sile. U nas jest sporo trialowcow. Nawet jeden 5 klasista na Monty. :D Mlody wymiata. :D RESPEKT DLA NICH. Peace
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10861186
Slopstyler w trailu tarcza z przodu a z tylu nie zaden UBREAK tylko VBREAK hydrauliczny. to jest prawdziwy set do trialu, tarcze do tylu malo kto daje (jeszcze nigdy nie widzialem) bo za duze ryzyko ze sie udezy o cos, pozatym waga.
Koledze autora tematu chodzi o Street w stylu wspomnianego Lenoskyego trzeba byc skonczonym kretynem zeby mowic: to jest street a to nie.
Street to ulica a wiec jazda po miescie. Czy uzywasz do tego 2 hamulcow i nazywasz to trialem czy nie uzywasz zadnych i nazywasz to brakeless czy tez jednego i mowisz ze jezdzisz street TO WSZYSTKO TO SAMO!
Co to k.. jest olimpiada czy co ze tak dokladnie mamy wszystko kwalifikowac do jakis durnych dyscyplin.
Jeździsz po mieście i robisz triki - UPRAWIASZ STREET. Tyle w tym temacie. I zadnego znaczenia nie ma tu ilośc i rodzaj hamulcow czy tez ich brak.
Oczywiscie wiem ze trial uprawia sie rowniez np. w gorach ale to juz inna kwestia.
Koledze autora tematu chodzi o Street w stylu wspomnianego Lenoskyego trzeba byc skonczonym kretynem zeby mowic: to jest street a to nie.
Street to ulica a wiec jazda po miescie. Czy uzywasz do tego 2 hamulcow i nazywasz to trialem czy nie uzywasz zadnych i nazywasz to brakeless czy tez jednego i mowisz ze jezdzisz street TO WSZYSTKO TO SAMO!
Co to k.. jest olimpiada czy co ze tak dokladnie mamy wszystko kwalifikowac do jakis durnych dyscyplin.
Jeździsz po mieście i robisz triki - UPRAWIASZ STREET. Tyle w tym temacie. I zadnego znaczenia nie ma tu ilośc i rodzaj hamulcow czy tez ich brak.
Oczywiscie wiem ze trial uprawia sie rowniez np. w gorach ale to juz inna kwestia.
-
- Kontakt:
Dokładnie :) Każdy przez to pojęcie rozumie coś troszkę innego, tak samo jak szeroko rozumiane jest pojęcie FR. Dla jednego to SS, a dla drugiego RB Rampage...Ajz pisze: