elo. no wiec tak: dzisiaj jechal rowerem i dziwnie zaczalem zwalniac. zobaczylem ze kaseta mi sie kireci wkolko. pokrecilem troche, zaczela dzialac no i pojechalem dalej. pozniej znowu poszedlem na rower i wtedy sytuacja sie powtorzyla z tym ze juz sie wogole nie kreci.
zobaczylem ze kaseta obraca sie razem z bebenkiem.
da rade cos z tym zrobic? czy bebenek/piasta do wymiany?
pozdro
miałem tak samo tez w "winZipe" rozebrałem bebenek i prawdopodobnie było to przez taką cześc w środku (zapadki były całe). Chodziłem za tą cześcia po całym krakowie ,wszystkie serwisy ,znajomi ale nie znalazłem i musiałem kupic nowa pisate ...
teraz troche pokrecilem kaseta, prubowalem ja odkrecic i piasta zaczela dzialac. teraz sprubuje zdjac kasete i zobacze cos jest grane.
a co myslicie o kole s-type, ns coaster, dt / na ride-zone za 319zl sa. nada sie? ale moze moj win zip zacznie dzialac:> cieszylbym sie:D
osobiscie mam dubel tracka ,koło dostaje "ostro w dupe" i jest proste .
Za swój setup dałem ok 350 : duble tracka + Ns caster ss + szprychy (po 1 zecie) + zaplecenie wiec cena 319 jest dobra ceną
Co wy piszecie za głupoty ze po sypnięciu sie bebenka piasta jest do wymiany ?
Bebenki są wymienne i w większości piast są typu tych z piast shitmano , a bembenek do np lx'a kosztuje 40 zł i juz jest w miare mocny
sprzedam orzech Lazer ONE biały za 40 zeta, rozmiar L/XL stan idealny
no jak narazie piasta dziala, zobaczymy jak bedzie jutro, ale mysle ze jak ja wyczyszcze to moze bedzie ok. bo jak by sie zapadki posypaly to chyba juz wogole by nie dzialala.
a tak wogole to macie jakis sposob na odkrecenie kasety? bo nie zabardzo moge sobie dac z tym rady;> pzdr
wyciagnij koło z chaków ale ale zachacz łańcuch na ostatniej zebatce i na zebatce korby . popros kogos zeby trzymał korbe (kogos kto ma sporo mocy) ty wsadz odpowiedni klucz do kasety zrób spora dzwignie ...i na chama ...
duzy imbus
12 chyba albo przypiłuj długa deske zeby CI tam weszło . wsadzasz od drugiej strony (od strony tarczy . tyko musisz oske wyciagnać i reszte)
i odkrecasz