Problem z RST Omega SL

Amator-Gilu
Kontakt:

Problem z RST Omega SL

Post autor: Amator-Gilu »

Czesc mam problem z amortyzatorem RST Omega SL, a manowicie straszny muł, zaczynam jeździc jest ok ale po 5 minutach skakania zaczyna go strasznie mulic. Niewiem co mam zrobić. ??
Plis pomóżcie
michal15
Kontakt:

Post autor: michal15 »

wez go stary rozkręc na korkach ... wyciągnij spręzyny i wytrzyj fabryczny smar ... jest on strasznie "" mulący "" nastepnie odkręc od dołu te srubki imbusowe i wyciągnij dolne golenie z lag a same lagi natłuśc olejem dosyc sporo niezałuj ... jak by cos to mozesz mi pisac na pm lub gg ...
*** EnDurO RiDe ***

.... Ride My Life ....

Dartmoor 4X
froger34
Kontakt:

Post autor: froger34 »

zimno się zrobiło to przestał chodzić, rozkręć go naoliw i wyczyść ładnie przez jakiś czas powinien dobrze chodzić ale i tka jest kurewsko zimno to mało to da
juraski
Kontakt:

Post autor: juraski »

normalne że amor tego typu zamarza :D
XBizkit
Kontakt:

Post autor: XBizkit »

Witam jest nooobkiem rowerowym i mam mały problem z dwupółką też RST. Mianowicie jest strasznie mięki (ja troche ważę 105kg) nie stać mnie na dobry sprzęt do FR Dh ale cóż. Czy jest jakich trik aby utwardzić tego syfka?
Znów ten smak piachu... ech Wiosna!!
michal15
Kontakt:

Post autor: michal15 »

XBizkit po pierwsze napisz jaki to jest dokładnie amor wiemy juz ze firmy RST potem ze dwupółka ale chodzi ci o RST DELTA czy jakis inny ? jezeli jest to delta to wystarczy dopompowac powietrza i amora niedobijesz jezeli jest to inny amor tej firmy to odkręc korki i dodaj troszke elastomera do spręzyn to jest taka długa guma .... jak cos to pisz
*** EnDurO RiDe ***

.... Ride My Life ....

Dartmoor 4X
Siwy03
Kontakt:

Post autor: Siwy03 »

rozkręc, wyczysc smar i wlej po 50ml do kazdej goleni oleju kujawskiego bo nieroztapia uszczelek:D
a jak nie to kup sobie jakiegos Marzocchi
rst jednym słowem to mół i moze nic nie masz zepsute tylko on takl chodzi
za150zł niema cudów:D
XBizkit
Kontakt:

Post autor: XBizkit »

Dzieki za rady chłopaki ( a ten kujawski to z pierwszego tłoczenia?^^ hehe) wime ze za taką kase nie ma bata żeby coś było nie tak. Niedługo kupuje ramke pointa to może i amora kupie dzx.
Znów ten smak piachu... ech Wiosna!!
ODPOWIEDZ