lipna jakość nagrać

el_oguro
Kontakt:

lipna jakość nagrać

Post autor: el_oguro »

Witam!
ostatnio bardzo denerwuje mnie jakość nagrań na kamerce, aparacie, lub nawet fotek
ponieważ np, drop 3m wydaje sie mały(np jak by miał 1,5m)
niewiem co z tym zrobić, ale jakoś nie widzi mi sie kupować kamery za 2000zl
jak macie jakieś rady to zapodawać prosze

aa jeśli temat uważacie za lipny to prosze go usunąć;d
I love my pussy...
gazela_bike
Kontakt:

Post autor: gazela_bike »

mnie sie wydaje ze to nie zalezy od jakosci lecz od perspektywy... wiadomo ze jak staniesz i nakrecsisz dropa z boku to bedzie widac to wielkosc a jak z np z gory to w niektorych porzypadkach jak bys po czyms przejechał... jak zle mysle to prosze mnie poprawic ;) pzdr
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=356807489
mar3k
Kontakt:

Post autor: mar3k »

tu nie pomoze kamera i z 5000:| tu chodzi o to co gazela napisal persketywne da sie zrobic ze schodkow 40cm 2m.. a da sie tez z 5m dropa zrobic 2m. Poprobuj nagrywac jedna rzecz z kilku ujec;> znajdziesz kilka ktore beda akurat fajnie wygladac! :) a nie pomniejszac przeszkody
Andrew
Kontakt:

Post autor: Andrew »

mar3k pisze:tu nie pomoze kamera i z 5000:| tu chodzi o to co gazela napisal persketywne da sie zrobic ze schodkow 40cm 2m.. a da sie tez z 5m dropa zrobic 2m. Poprobuj nagrywac jedna rzecz z kilku ujec;> znajdziesz kilka ktore beda akurat fajnie wygladac! :) a nie pomniejszac przeszkody
No raczej nie zrobisz az takich kombinacji z 40cm -> 2m bo jezeli widac chociarzby czesc roweru to mozna to wziasc za skale porownawcza, tak samo najblizsze drzewo czy cos.

Czlowiek na zdjeciu najlepiej pokazuje rozmiar wszystkiego tam widocznego, najlatwiej okreslic wielkosc, widzac na zdjeciu czlowieka w calej okazalosci.

Ogolnie jak robisz z dalszej odleglosci to widac lepiej co to jest
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

Kwestia perspektywy, kadru i operatora... Sprzęt nie ma tu dużego znaczenia ... tak samo drop w danym miejscu będzie wyglądał zarówno na focie z komórki jak i z aparatu za 10k pln... Trzeba umiejętnie znaleźć najbardziej optymalne miejsce i ładnie wykadrować ( zbyt duże powiększenia nie dają dobrych efektów - patrz foto w moim podpisie - nie widać wielkości dropa... ).

Sprzęt jedynie co może zniekształcać, to stosowanie konwerterów.... Np. szerokokątny , jeżeli będziesz miał drop w polu widzenia obiektywu przy krawędzi.... to 10m będzie wyglądało jak 3-4m... ale z innej strony, biker będzie proporcjonalnie mniejszy do dropa ;)

Poprostu umiejętna praca i wyobraźnia... to wszystko .
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
ODPOWIEDZ