Torxy
Torxy
Witam,
Odkrecalem stare tarcze w obu kolach i w obu obrobilem po dwa torxy.
Klucz sie pieknie kreci w srubie tarcz nie mozna zdjac.
Co z tym zrobic teraz ?
Odkrecalem stare tarcze w obu kolach i w obu obrobilem po dwa torxy.
Klucz sie pieknie kreci w srubie tarcz nie mozna zdjac.
Co z tym zrobic teraz ?
pierwsze slysze zeby torxy byly prostoscienne, przynajmniej ja z hayesem dostalem normalne okragle i zazwyczaj takie widzeAjz pisze:z tego co sie orientuje z torxach do tarczy z zewnątrz są proste ścianki na ktorych mozna latwo zacisnąć francuza, zawsze tak to odkrecalem.
Tak jak mowia sproboj przerobic na plaski srubokret i proboj, a jak ci sie uda kup srubki na imbus bedzie znacznie lepiej.
Ja przy odkrecaniu tych zjebanych torxow ostro pocialem sobie kostki na rece od zachaczania o tarcze :/ torx to gowno i jeszcze taki maly rozmiar co tam jest
emhyr - tarcze latwo umyc, metal, nieporowaty nei nasiaka - to nie to co klocki ;)
ciekawsza jest za to kolejnosc, popsikaj, potem piluj, to bedzie zabawne ;)
Dodam od siebie ze jezeli patent z brzeszczotem niewypali to bierzesz wiertarke, duze wiertlo (wieksze niz srednica sroby), i wiercisz az leb sruby nieodpadnie, potem zdejmujesz tarcze i masz 2mm wystajacej sroby ktora w dodatku nie jest naprezona, popukasz mloteczkiem, popsikasz wd czy innym CX'em i palcami odkrecisz
ciekawsza jest za to kolejnosc, popsikaj, potem piluj, to bedzie zabawne ;)
Dodam od siebie ze jezeli patent z brzeszczotem niewypali to bierzesz wiertarke, duze wiertlo (wieksze niz srednica sroby), i wiercisz az leb sruby nieodpadnie, potem zdejmujesz tarcze i masz 2mm wystajacej sroby ktora w dodatku nie jest naprezona, popukasz mloteczkiem, popsikasz wd czy innym CX'em i palcami odkrecisz
Andrewtorxy z prostymi ściankami miał shimano - taki pic na wode, niby mialo pomagac ale jednak...
ja sie z torxów wyleczyłem pare lat temu z podobnych przyczyn - teraz mam normalne śruby na imbus o twarości 8.8 (mocniejszych nie trzeba, a słabsze pewnie też spełniły by swoją rolę) chyba za 2zł kupiłem w metalowym 12 śrubek (na wage) i jest cacy:-)
ja sie z torxów wyleczyłem pare lat temu z podobnych przyczyn - teraz mam normalne śruby na imbus o twarości 8.8 (mocniejszych nie trzeba, a słabsze pewnie też spełniły by swoją rolę) chyba za 2zł kupiłem w metalowym 12 śrubek (na wage) i jest cacy:-)
www.feel-free.pl
ja ostatnio miałem śruby tak zapieczone że patent na śrubokręt nie wypalił i w końcu wymyśliłem coś pewniejszego :) małym pilnikiem z dwóch stron śruby zrobić płaskie krawędzie i odkręcic kluczykiem płaskim 6mm :) więcej piłowanie ale to zawsze pomoże. w ten klucz można w razie czego postukać młotkie i nie będzie się obsuwał jak śrubokręt.
bot przypominający na gg o klikaniu w pajacyka:
[url]http://www.pajacyk.no-ip.pl[/url]
[url]http://www.pajacyk.no-ip.pl[/url]