Hope Mono M4 2007 czy Grimeca sys12
Hope Mono M4 2007 czy Grimeca sys12
Witam chciałbym poznać wasze opinie który hamulec byłby lepszy na tył ? Chodzi mi oto żeby był najlepszy do zjazdów, chciałem jeszcze dodać że obydwa hamulce rozważane są tylko z opcją tarczy 200
Ps. Jakieś Krzywe Komentarze .. Proszę sobie odpuścić ;)
Edit: Chciałem jeszcze dodać iż sam rower waży 20 kg a ja sam 80 ;)
Ps. Jakieś Krzywe Komentarze .. Proszę sobie odpuścić ;)
Edit: Chciałem jeszcze dodać iż sam rower waży 20 kg a ja sam 80 ;)
Grimeca jest o tyle dobra, ze dostaniesz wszystkie części od ręki po bardzo niskich cenach. Budowa tego hamulca jest banalnie prosta i wszystko bez problemu będziesz soibe mógł sam zrobić nie martwiąc się ze coś urwiesz. Modulacja stoi na wysokim poziomie, siły nie brakuje. Zatrzyma Cię w kazdych warunkach. Jeżel chodzi o mnie to wziąłbym S12, bo jest tańsza a przy tym w niczym nie ustępuje mono4,no moze poza wyglądem.
po pierwsze
hamulec tylny jest zdecydowanie mniej obciążony od przedniego, więc siła hamowania nie jest decydująca w wyborze
po drugie
modulacja i w ogóle praca klamki czy całego hamulca jest dla różnych produktów różna a oba hamulce (przód i tył) z oczywistych względów powinny pracować tak samo więc najlepiej jak są to te same modele
po trzecie
względy estetyczne-2 takie same w rowerze wyglądają lepiej niż jakiś mix
po czwarte
jeśli z przodu masz Grimecę i jesteś zadowolony to nie zrozumiałe są Twoje dylematy. Wybór jest oczywisty
hamulec tylny jest zdecydowanie mniej obciążony od przedniego, więc siła hamowania nie jest decydująca w wyborze
po drugie
modulacja i w ogóle praca klamki czy całego hamulca jest dla różnych produktów różna a oba hamulce (przód i tył) z oczywistych względów powinny pracować tak samo więc najlepiej jak są to te same modele
po trzecie
względy estetyczne-2 takie same w rowerze wyglądają lepiej niż jakiś mix
po czwarte
jeśli z przodu masz Grimecę i jesteś zadowolony to nie zrozumiałe są Twoje dylematy. Wybór jest oczywisty
niemłody zapaleniec
Nie ma co tutaj się zastanawiać nad serwisem bo hope sie nie psuje. Odpowietrzyć chyba umiesz Jeśli cie stać bierz mono, jeśli nie to grimece. Mono ma lepszą modulacje, na tył dostaniesz z tarczą 183mm. Adapter jest monolityczny, a poza tym bez sensu 203mm na tył:) Zastanowił bym sie na twoim miejscu nad starszym Hopem M4 i Magurą Gustav(to moim zdaniem dwa najlepsze hamulce do zjazdu)
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5792795
wszystkie adaptery sa monolityczne :]Filip666 pisze:Adapter jest monolityczny,
co do tematu to ja bym bral sys12, mamna przodzie i jest wypas, hamuje w kazdych warunkach nawet jak jet zimna czy tez goraca czego nei mozna powiedziec o m4 bo na jednych jezdzilem i hamowaly dopiero jak sie troche rozgrzaly :/
W mono masz adapter wbudowany na 203/180sasquatch pisze:wszystkie adaptery sa monolityczne :]Filip666 pisze:Adapter jest monolityczny,
co do tematu to ja bym bral sys12, mamna przodzie i jest wypas, hamuje w kazdych warunkach nawet jak jet zimna czy tez goraca czego nei mozna powiedziec o m4 bo na jednych jezdzilem i hamowaly dopiero jak sie troche rozgrzaly :/
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5792795