avid juicy 5 - proszę o pomoc
avid juicy 5 - proszę o pomoc
Witam. Szukałem czegoś na ten temat jednak nic nie znalazłem, a chodzi mi mianowicie o to jak się reguluje jak klamka ma się daleko wychylać. Są z boku hamulca jakieś 2 śróbki pod imbusy, jednak 1 (ta co jest dalej od kierownicy) służy do zdejmowania klamki a nie do jej regulacji, a 2 nie wiem do czego. Jeśli ktoś byłby tak miły i powiedział mi jak się reguluje to wychylenie klamki to będę bardzo wdzięczny. Dziękuję bardzo i pozdrawiam. Chodzi mi oczywiście o hamulce avid juicy 5 2007.
-
- Kontakt:
to jest to kasowanie luzu z klamki tak jakbydarek1609 pisze:1 (ta co jest dalej od kierownicy) służy do zdejmowania klamki
a 2 to regulacja położenia klamki czyli albo przbliża sie ona do kierownicy albo sie oddala(nie umie tego inaczej wytłumaczć) najlepiej pokreć nia to sobie zobaczysz.
Jeśli chcesz żeby skok klamki był mniejszy to dolej płynu albo przy odkreconym zacisku trzmajacym sie na tarczy. ponaciskaj klamke wtedy klocki sie przbliża. Mam nadzieje że pomogłem .
[S] zbroja Utika gg: 6341288
Tak śrubka co jest bliżej kierownicy, to jest do regulacji odległości klamki, nie jej skoku niestety.
Byłem dzisiaj w serwisie, chciałęm żeby płynu dolali, zeby klamka miała mniejszy skok, bo do tak dużego nie jestem przyzwyczajony, ale powiedzieli ze nie ma sensu, bo skok klamki się i tak nie zmieni, bo te hample taki skok mają i tyle. Nie jeżdzi się na tym aż tak tragicznie w sumie jednak... ;P
Byłem dzisiaj w serwisie, chciałęm żeby płynu dolali, zeby klamka miała mniejszy skok, bo do tak dużego nie jestem przyzwyczajony, ale powiedzieli ze nie ma sensu, bo skok klamki się i tak nie zmieni, bo te hample taki skok mają i tyle. Nie jeżdzi się na tym aż tak tragicznie w sumie jednak... ;P
http://dhcyc.pinkbike.com