888vf problem.
888vf problem.
Witam! Dzisiaj poskladalem swoja nowa maszynke. Niestety cos jest nie tak. Amor jest miekki do tego stopnia ze z miejsca docisne go z mocnym glosnym dobiciem, a do tego wszystkiego olej cieknie z prawego golenia ( co pewnie tlumaczy to pierwsze ). Blagam powiedzcie mi co mam robic?! Amor jest co prawda na gwarancji ale wiecie jak to jest, dlugi termin oczekiwania itd. Nie wytrzymam tego. To pewne.
Wedlug mnie zmiana oleju na gestszy to maxymalna glupota ! Dlaczego ? dlatego ze olej zmienia sie tylko wtedy gdy chce sie zmienic jego tlumienie a nie ma regulacji tlumienia albo ten olej jest poprostu zuzyty. Dobrze Ci radze oddaj go na gwarancji !
Jeśli nie chcesz czekac a masz kase to kup nowe uszczelki odrazu zmien wszystkie wlej olej i nie bedzie cielko.
Co do dobijania- jak jest za malo oleju amor nie ma kompresji i dobija. Odpowiednia ilosc oleju to klucz do plynnej pracy amora i nie dobijania....... posluchaj a bedzie dobrze. Pamietaj !!!!!
W każdej goleni musi być tyle samo oleju jesli sa takie same systemy tlumienia w obydwoch goleniach !
Jeśli nie chcesz czekac a masz kase to kup nowe uszczelki odrazu zmien wszystkie wlej olej i nie bedzie cielko.
Co do dobijania- jak jest za malo oleju amor nie ma kompresji i dobija. Odpowiednia ilosc oleju to klucz do plynnej pracy amora i nie dobijania....... posluchaj a bedzie dobrze. Pamietaj !!!!!
W każdej goleni musi być tyle samo oleju jesli sa takie same systemy tlumienia w obydwoch goleniach !
Re: 888vf problem.
mm2070 pisze: a do tego wszystkiego olej cieknie z prawego golenia.
Czy amorek cieknie na samym dole goleni (dolnej) przy śrubie?