Bell Bellistic czy Giro Remedy?

filippo
Kontakt:

Bell Bellistic czy Giro Remedy?

Post autor: filippo »

zastanawiam się który z tych kasków wybrać. różnica w cenie to koło 170 złotych. warto dołożyć tę kasę?

poproszę o porównanie tych kasków i opinie użytkowników (sam jeżdże w orzechu na razie i nie mam pojęcia o full face'ach).

jak ktoś ma remady,to możecie napisac czy gąbki przy szczęce się wyrabiają?bo mnie uwierały w sklepie,a komfort jazdy-wadomo-podstawa.
http://www.pinkbike.com/photo/3226410/
Nerwus
Kontakt:

Post autor: Nerwus »

Wiesz, moim zdaniem Remedy jest lepszy, i wcale gąbki przy szczęce mnie nie uwierają, ale każdy ma jakiś tam inny kształt głowy, twarzy i różnie to bywa. Może mierzyłeś jakiś mały rozmiar? Ogólnie Remedy jest dość wygodnym kaskiem i ma zajebistą wentylację. Na temat Bellistic'a się nie wypowiem bo nie miałem z nim do czynienia. Jednak jestem posiadaczem Remedy i na prawdę polecam.
kermittt
Kontakt:

Post autor: kermittt »

Ja mam Giro Remedy od tygodnia a wczesniej mialem Azonica Fury. Komfort w Giro jest genialny a wentylacja swietna:) Musiales miezyc zly rozmiar skoro gabki cie uwieraly, poniewaz dla mnie ten kask jest super wygodny i napewno warty takiej kasy, chociazby dla samego komfortu.
ps. jest ciezszy od Azonicka, jednak na glowie wydaje sie o wiele lzejszy wiec nie ma co patrzec tak do konca na wage!
[url=http://www.pinkbike.com/photo/1202554/]Mega zimowa fota:D:D:D[/url]
eF
Kontakt:

Post autor: eF »

byl juz podobny temat niedawno.
oczywiscie tez polecam giro. jesli nie jezdziles jeszcze w ff to na poczatku bedzie troche dziwnie ale po paru dniach nie bedziesz sobie mogl wyobrazic dlaczego do tej pory nie jezdziles w ff :P

a to ze gabki przylegaja do policzkow tez dziwne mi sie wydawalo ale to kwestia chwili zeby sie przyzwyczaic.

sam mam giro i nie wyobrazam sobie zebym mogl miec inny kask bo ten jest po prostu super ;)
amoeb
Kontakt:

Post autor: amoeb »

Zaczynałem z bellem :) Wspomnienia mam raczej pozytywne, mój pierwszy kask typu full.
Już mało co pamietam, ale nie miałem szczególnych zastrzezeń... no, może z wentylacja mogłoby być lepiej. Poza tym kilka gleb przezył i nie zrobiły na nim większego wrazenia. Jak na początek moze byc, ale piszesz ze kasę masz, wiec raczej bym na Twoim miejscu dołozył do tego Giro.

Pozdrawiam.
matura to bzdura :)
filippo
Kontakt:

a jakieś różnice konkretne między tymi kaskami? poza oczywiście ceną....
bo masa podobna,ilość otworów też.
czaju
Kontakt:

Post autor: czaju »

na allegro koles ma jeszce kilka nowych kaskow giro remedy ja wlasnie od niego zamowilem i wyjdzie mi jakies 440zl. Moze jutro dojdzie :DD
Nerwus
Kontakt:

Post autor: Nerwus »

filippo no jak wiadomo różnią się kształtem, moim zdaniem różnią się też wentylacją (nigdy nie słyszałem, żeby ktoś narzekał na wentylacje w Remedy i ja też nie narzekam) no i chyba Giro ma jednak lepsze predyspozycje do ochrony a mianowicie ma grubszą skorupę no i oczywiście jest wygodniejszy. (zajebiście mi leży na głowie, zakładasz i zapominasz że masz kilogram tworzywa sztucznego na głowie). ogólnie amoeb dobrze napisał, jeśli masz kasę to dołóż do Remedy bo warto.
maciej76
Kontakt:

Post autor: maciej76 »

ja smigam w bellisticu od tygodnia i wrazenia super, wczesniej mialem azonica t 55 i bell jest duzo lepszy, lekki i wentylacja tez jest dobra. dorwalem jeszcze w malowaniu cedrika garcia to juz wogule super wyglada. Ale mysle ze i tak giro bedzie jeszcze lepszy, chociaz nie mialem z nim stycznosci
"po dość długiej nieobecności..."

http://ujeb.pl?hhi3tMB6HU - rower
filippo
Kontakt:

topic zamknięty,kupiłem remedy,dzięki wzystkim za opinie. Wziąłem Giro bo mi lepiej na głowie leżał,ale moim zdaniem obydwa kaski są ok, z tym że w remedy można wyjmować gąbki,ma zaje^$% wygląd i jest ogólnie mocniejszy(przynajmniej takie sprawia wrażenie). Poza tym ma dłuższe i grubsze gąbki na żuchwie(przez to lepiej leży na głowie).

generalnie to chyba najważniejsze,czy kask dobrze przylega, np.w Bellisticu nie było rozmiaru który by mi pasował. zależy od indywidualnych predyspozycji
eF
Kontakt:

Post autor: eF »

super :D:D

hardkorowej jazdy zycze
ODPOWIEDZ