[Będzin] Dorotka - co z trasa ?

empty
Kontakt:

[Będzin] Dorotka - co z trasa ?

Post autor: empty »

Siemka,
Dawno juz nie byłem na tej trasie. Czy ona wogóle jeszcze istnieje ? Jaki jest jej stan ? Prosiłbym wszystkich, którzy coś o tym wiedza o wypowiedzenie się.
Pozdrawiam
www.pinkbike.com/photo/1199698/ <-- moj bike :)
ble
Kontakt:

Post autor: ble »

cos tam bylo ostatnio
bronek1301
Kontakt:

Post autor: bronek1301 »

nom jest wszustko jak było są 2 nowe gapy i cośtam jeszcze nie chce mi sie pisać
[S] zbroja Utika gg: 6341288
bronek1301
Kontakt:

Post autor: bronek1301 »

nom jest wszystko jak było są 2 nowe gapy i cośtam jeszcze nie chce mi sie pisać
[S] zbroja Utika gg: 6341288
Przem NBT
Kontakt:

Post autor: Przem NBT »

skromnie mówiąc, panowie z NBT (Dąbrowa) odnowili jedna trase która kończy sie 2 gapami, przydało by sie też zeby rodzima ekipa z doroty sie zebrała i cos poprawiła/ wykopała

Pozdro
xTasior
Kontakt:

Post autor: xTasior »

Czy moglbym prosic o jakies informacje na temat tej trasy? jakies fotki,opis co to w ogole jest? jestem z sosnowca i narazie znam tylko pare tras w milowicach za realem ktore sa conajmniej krótkie...

Z góry dziekuje!
...
ble
Kontakt:

xTasior http://www.pinkbike.com/photo/?op=list& ... 6&city=349
fotki
a pozatym to co tak ciezko poszukac?:/
xTasior
Kontakt:

szukalem na google... dzieki!
...
Octagon
Kontakt:

Post autor: Octagon »

Cześć.
Ogólnie to troche mało się dzieje na Dorocie. W weekendy czasem ktoś przyjedzie.
Ns mial byc ale jak zwykle ktoś deski ukradł.
"Stara techniczna" ta od strony gdzie był wyciąg troche się zmieniła bo drzewo na niej leży.
Techniczna z drugiej strony (tam gdzie byly zawody w 2005r) nie do przejechania, ale zaraz obok powstała nowa stworzona przez NBT i inne osoby. Jeśli skręcisz pod koniec tej technicznej na prawo to dojedziesz do dwóch nowych hop.
Hopa w lesie bardzo zmalała.
Hopa przez droge jest taka jak była zawsze tylko jakiś burak zostawia czasem na niej odchody (niektórym przeszkadza że tam się jeździ na rowerach - ale na Dorocie to zawsze tak było), więc sprawdz czy nie ma na niej "niespodzianki" zanim z niej skoczysz.
Bandy na polu są takie jak zawsze.
"Jedynka" (pierwsza hopa na polu) jest nie bardzo do skakania bo ktoś zniszczył (ale jak się dobrze wybijesz to do stolika dolecisz - Grzybowy dolatuje).
"Dwójka" (druga hopa na polu) jest zniszczona.
"0,7" (hopa na prawo od "jedyniki" troche się obsypała ale spokojnie da się z niej skoczyć.
Techniczna z zawodów w 2006r jest tylko troche zarośnieta, jest tam dużo liści, gałęźi i kamieni.
Drop przy zjeździe z pola się spłaszczył, ale słyszałem że któs (chyba Gufi) zaczoł go reanimować.
Poniżej pola ogólnie nic już nie ma oprócz kilku band. Tą za kapliczką ktoś też reanimuje (chyba też Gufi) bo była bardzo stroma (bo się obsuneła od deszczy) i łatow było wpaść do tej wielkiej kałuży, która zawsze tam powstaje po deszczu.
Został jeszcze prawie na samym końcu mały drop z bandą i tak to nic nie ma, ale sezon się zaczoł, więc może się ktos ruszy i coś pokopie.

Pzdr...i zapraszamy ze szpadlami do kopania (tylko uważajcie na "straż wiejską" bo przecież to park krajobrazowy ;-D )
xTasior
Kontakt:

Jak zloze rower (max 2 tygodnie,mysle ze uda sie do soboty) to tam powinienem pojechac.
Wielkie dzieki za dosc szczegolowy opis!
...
Przem NBT
Kontakt:

Post autor: Przem NBT »

deseczki podpier... starsze panie w reklamówkach, tłumacząc sie jak je spotkałem ze nie sa podpisane ;/ ahh ta mentalność ludzi...
Octagon
Kontakt:

Doszły mnie słuchy, że w sobote 9 maja (jeśli nie bedzie padać) ma zebrać się dużo osób do kopania na Dorotce i że potrzebne są narzędzia (szpadle, łopaty, kilofy) i oczywiście osoby chętne do tworzenia trasy.
Niewiem kto był pomysłodawcą, ale ciesz się, że ktoś wyszedł z incjatywą. Wkońu pojawią się nowe hopy, bandy i przeszkody itp.
Podobno największe zmiany mają się pojawić na polu i poniżej pola, ponieważ ze starej trasy właśnie w tych miejscach prawie nic nie zostało.

Zapraszamy!!! ;D Ja napewno będe...
xTasior
Kontakt:

w sobote 9 maja? dzis jest sroda... 9 maj ...

Chyba 19 maj ;>

Eeeeee... jak 19 maja ma byc tam masa ludzi i maja kopac to lipa... ja chcialem tam wlasnie jechac 19 z kolegami ... ;s
...
Octagon
Kontakt:

W sobote 12maja chca kopac. Pomylilem się z tym 9. Ty xTasior lepiej nie marudz, że będą ci przeszkadzać tylko się rusz i też coś pokop na Dorocie. A nie przyjedziesz, porozjeżdzasz trase, nic nie poprawisz, nic nie stworzysz nowego i pojedziesz do domu.

Jak na kilka godzin jazdy chociaż jedną poświęcił byś (i inni którzy tam jeżdzą TEŻ) na wykopanie cześci trasy nic by ci nie było, a trasa była by o wiele lepsza i ciekawsza.
Francuz
Kontakt:

Post autor: Francuz »

Hmm to postaram sie przyjechac :) niestety nauka mnie czeka :/
chetnie pomoge :D ale nie przytargam swoich narzedzi :D troszke mam daleko :D i nie posiadam takiego sprzetu :P

Pozdro:)
http://www.e-wypoczynek.pl/dewajtis/
Tanie noclegi w centrum Zakopanego !!
xTasior
Kontakt:

Octagon,niewiem co ja mam tam rozwalic? ja niemam zamiaru skakac,tylko sobie tam pojezdzic... ja mam meride kalahari 550 po przerobkach...
Pozatym-niechcesz nie wierz - zlapal bym lopate a po 5ciu minutach bym nie mogl bym sie ruszac-kregoslup...

wrocilem z 8km przejazdzki-kregoslup boli...(cwiczylem wheelie)

Pozatym,jestem strasznie niesmiały i bym sie nic nie odezwal...
...
Octagon
Kontakt:

xTasior widze, że dla ciebie każda wymówka jest dobra. (i widze, że masz ich kilka).

Wielki dzięki Francuz za chęci. ;-) Zapraszam.
Mam nadzieje, że kolejne osoby się przyłączą (i że nie będzie padać w sobote).
ble
Kontakt:

xTasiornie musisz nic mowic:D
xTasior
Kontakt:

chetnie bym pomogl gdyby mnie kregoslup nie bolał i tyle,niechcecie wierzyc to nie musicie,kurwa...
...
ODPOWIEDZ