Marzocchi Drop Off 1 Triple 170mm 2005
-
- Kontakt:
Marzocchi Drop Off 1 Triple 170mm 2005
Co powiecie o nim ??
Wiem że DO IV to było straszne ścierwo ale 1 to wkońcu najlepszy model :-)
Dobrze tłumi ?? ładnie łyka ? można bawić sie ustawieniami w miare ??
Wiem że DO IV to było straszne ścierwo ale 1 to wkońcu najlepszy model :-)
Dobrze tłumi ?? ładnie łyka ? można bawić sie ustawieniami w miare ??
A tak lubiłem to pokrętełko czerwone ...
Ja miałem wersje 2005 i powiem tak że bez rewelacji.Wytrzymałosc jak najbardziej ok miałem wersje na oś sztywną więc było ok. Regualcje powietrzem no dostosować pod siebie można ładnie.Ale jeśli chodzi o pracę to naprawde średnio, mało powietrza chodzi ładnie ale i dobija dużo powietrza nie dobija a chodzi twardo trzeba sporo czasu poświecić by go dobrze ustawić. U mnie jeszcze był taki problem i nie tylko u mnie z tego co wiem sporo ludzi ma z nim taki problem że sprężyna obija o goleń i przy pierwszych kilku mm skoku amortyzator charakterystycznie strzela. To bardzo mnie denerwowało. Wolałbym wziąć Juniora ale będzie nieco droższy chociaż można też Drop Offa przerobić na Juniora w prosty sposób kupując drugą sprężynę i wkładając ją do amorka :))
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
w marzocchach jest to dobre że ma sie duże pole do popisu przy tuningu.. ale jak sie zabardzo nie zna na rzeczy to można to całkiem spier*****
bo widywałem takie sztuki...
ja osobiście nie umiem sie bawić w otwieranie amorka a pozatym nie bardzo mi sie chce cokolwiek robić odkąd ustawiałem piaste wzgledem tarczy i zacisku przez 3h a po skoku ze schodów obluzowałą sie i znowu skrzywiła i klocki tarły o tarcze... jak kupie nowy amorek to sie zaczne lepiej bawić koło tego.. przykręce jakieś śruby po obu stronach pomiedzy zaciskiem i moze bedzie siedzieć..
bo widywałem takie sztuki...
ja osobiście nie umiem sie bawić w otwieranie amorka a pozatym nie bardzo mi sie chce cokolwiek robić odkąd ustawiałem piaste wzgledem tarczy i zacisku przez 3h a po skoku ze schodów obluzowałą sie i znowu skrzywiła i klocki tarły o tarcze... jak kupie nowy amorek to sie zaczne lepiej bawić koło tego.. przykręce jakieś śruby po obu stronach pomiedzy zaciskiem i moze bedzie siedzieć..
-
- Kontakt:
Jesli chodzi o rozebranie tego amorka to odkręcasz u góry nakrętkę i wyjumesz spręzynę lub wkładasz drugą. Jeśli chodzi o wagę to mało wazysz ja waże coś koło 80kb to musiałem mieć coś powietrza żeby nie dibijał. Poprostu jak będzie miał pompke to metodą prób i błędów dostosujesz go sam pod siebie z tym nie będzie problemu.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Mój szwagier jakąś ma do swojego mtb amorka wiec zapewne mi użyczy, i sie sam z tym bede bawił.. albo sasiad ma serwis rowerowy to pewnie taki wynalazek posiada xD..
Po jakimś czasie posmarować lagi jakimś Judy Butterem ?? Czy raczej omijać smar i co jakiś czas wymieniać albo dolewać olej ??
Po jakimś czasie posmarować lagi jakimś Judy Butterem ?? Czy raczej omijać smar i co jakiś czas wymieniać albo dolewać olej ??
Na początku sorry za refresh tematu
ale mam dylemat co kupić, a szybko potrzebuję rady, więc w Was moja nadzieja....
Więc tak, jak w temacie:
Drop Off Triple '05 (za ok 650zł)
lub
Sherman Slider Plus '05 (za ok. 800zł)
Oba w stanie porówlnywalnym (bardzo dobrym). Szukam czegoś do max 800zł, początek zabawy z DH, ale żeby też starczył "na potem". Czytałem o obu amorach i na każdego jest coś złego, więc już sam nie wiem.... Tutaj http://www.mtbr.com/reviews/2005_front_shocks/wygrywa DOT. Więc wziąć tego DOTa, czy dołożyć do Slidera??
Zapewne najlepszym rozwiązaniem byłby Junior T '03. (Ma ktoś może na sell??
)
Ale prosiłbym o określenie się do tych dwóch podanych amorów (DOT i Slider)...

Więc tak, jak w temacie:
Drop Off Triple '05 (za ok 650zł)
lub
Sherman Slider Plus '05 (za ok. 800zł)
Oba w stanie porówlnywalnym (bardzo dobrym). Szukam czegoś do max 800zł, początek zabawy z DH, ale żeby też starczył "na potem". Czytałem o obu amorach i na każdego jest coś złego, więc już sam nie wiem.... Tutaj http://www.mtbr.com/reviews/2005_front_shocks/wygrywa DOT. Więc wziąć tego DOTa, czy dołożyć do Slidera??
Zapewne najlepszym rozwiązaniem byłby Junior T '03. (Ma ktoś może na sell??

Ale prosiłbym o określenie się do tych dwóch podanych amorów (DOT i Slider)...
Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie. Według mnie daruj sobie Drop Offa z góry. Miałem go i praca bez rewelki za tę kasę można kupić coś lepszego. Ogólnie szukałbym starego Juniora lub może na upartego znalazłbyś Suprt T przy dobrym szczęściu ale nie pozostaje Ci nic innego jak szukać.Slizeer pisze:Zapewne najlepszym rozwiązaniem byłby Junior T '03.
-
- moderator
- Kontakt:
Nigdy bym nie kupił tripla, juz za 900zł wyrwac juniora mozna
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
www.pinkbike.com/photo/12075880/