opony INTENSE ...
-
- Kontakt:
opony INTENSE ...
uzywal ktos te opony?
bylem przed chwila na stronie producenta w dziale opon:
http://intensetires.pl/index.htm
mega mnie to zaciekawilo... w tym sezonie bede zmienial oponki...ciagle bylem pewien ze kupie maxxisy, ale dzis jak wszedlem na ich strone...zobaczylem ogromna oferte to bylem zaskoczony(pozytywnie)
napiszcie kto ma jaki model i jak sie spisuja, czy warto kupic ktoras z nich za 130zl czy maxxisa za 80 ;)
na tym forum to pierwszy temat odnosnie opon intense'a wiec nei czepiac sie ze bylo
pozdrawiam
bylem przed chwila na stronie producenta w dziale opon:
http://intensetires.pl/index.htm
mega mnie to zaciekawilo... w tym sezonie bede zmienial oponki...ciagle bylem pewien ze kupie maxxisy, ale dzis jak wszedlem na ich strone...zobaczylem ogromna oferte to bylem zaskoczony(pozytywnie)
napiszcie kto ma jaki model i jak sie spisuja, czy warto kupic ktoras z nich za 130zl czy maxxisa za 80 ;)
na tym forum to pierwszy temat odnosnie opon intense'a wiec nei czepiac sie ze bylo
pozdrawiam
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Mam te opony, dostalismy od dystrybutora zestaw na testy. Aktualnie mam zwijane DH FRO 2,5. Testowalem je tylko w Myslenicach i Szczyrku jak bylo sucho i moge powiedziec, ze sa super! Rewelacyjnie trzymaja na trawersach i swietnie hamuja, niestety superprzyczepnosc jest okupiona szybkim zdzieraniem sie... FRO (For Race Only). Generalnie o tych oponach mozna napisac duzo wiecej... dlatego po nastepnych zawodach ikilku wypadach w gory bedzie obszerny test na www.HCFR.pl
Stay tuned ;)
Stay tuned ;)
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Hm, ciezkie sa, nawet wersje Lite.
czarek.bike => przyczepnosc to jedno, a szybkosc, zwrotnosc (zyroskop!) i amortyzacja (masa nieresorowana) roweru to drugie.
Ale mimo to oponki maja opinie swietne. Na Waszym miejscu poczytalbym o nich na www.mtbr.com
Jakies Intense'y pojawily sie tez kiedys chyba w tescie opon na G3R?
czarek.bike => przyczepnosc to jedno, a szybkosc, zwrotnosc (zyroskop!) i amortyzacja (masa nieresorowana) roweru to drugie.
Ale mimo to oponki maja opinie swietne. Na Waszym miejscu poczytalbym o nich na www.mtbr.com
Jakies Intense'y pojawily sie tez kiedys chyba w tescie opon na G3R?
-
- Kontakt:
Jeżdziłem na Intense SPIKE i to jest najlepsza opona na błocko jakš kiedykowiek miałem. Obecnie mam Maxxisy Swampthing i niestety ale trawersów nie trzymajš. Nie dajš rady trawesš jak w Mylenicach. Intense SPIKE ma jeszcze tš zalete, że błocko się do nich nie przykleja tak jak do Maxxisów - Intense sš jakby nasilikonowane, po prostu super.
Druga moja faworytka INTENSE to wersja EDGE trzyma jak cholera w lesie i NS = SUPER!!! Szkoda tylko że obecnie Intesne nie robi już szerszej wersji.
Co do ciężaru, to zobaczcie, że INTENSE ma oplot 72 nitki, dużo więcej niż Kenda i Maxxis (te majš max. 60 tpi). Co to daje - większš stabilnoć na trawersach i zakrętach, bo opona się tak bardzo nie rozcišga. Zapodaj INTENSE na obręcz a zobaczysz jak to działa w prawdziwym DH.
BRAWO dla Górali z Zakopanego, że nareszcze można kupić Intensa u nas!
Druga moja faworytka INTENSE to wersja EDGE trzyma jak cholera w lesie i NS = SUPER!!! Szkoda tylko że obecnie Intesne nie robi już szerszej wersji.
Co do ciężaru, to zobaczcie, że INTENSE ma oplot 72 nitki, dużo więcej niż Kenda i Maxxis (te majš max. 60 tpi). Co to daje - większš stabilnoć na trawersach i zakrętach, bo opona się tak bardzo nie rozcišga. Zapodaj INTENSE na obręcz a zobaczysz jak to działa w prawdziwym DH.
BRAWO dla Górali z Zakopanego, że nareszcze można kupić Intensa u nas!
http://www.g3riders.com/test_opon.html
Na marginesie - właśnie kupiliśmy z kolegami kilka opon od Intensa/Siary (Joy-Ride), każda kosztuje jedynie 130zł (śmiesznie mało, biorąc pod uwagę ich cenę detaliczną w USA).
Zakupione modele to DH FRO Lite 2.5 i 2.35 oraz Edge FRO Lite 2.35. Opony nie należą do lekkich (1300g, 1200g, 1200g) ale miękka guma to gwarancja rewelacyjnej przyczepności. Z doświadczenia mogę powiedzieć, że mieszanka SR50 jest równie przyczepna co 40a Maxxisa a nie schodzi po 300km.
Pozwolę sobie zacytować Szefa: "Co do samego modelu DH to mogę powiedzieć ze trzymają się lepiej niż Maxxisy, na których do tej pory jeździłem. Największą przewagę czuć na trawersach i
dohamowaniach."
Biorąc pod uwagę, że np. Micheliny DH kosztują po 190-200zł, sprawdzone opony Intensa za 130zł to świetny deal.
W weekend już będę na nich jeździł, mogę napisać wrażenia z jazdy.
Junior/G3R
www.g3riders.com
www.g3riders.com
-
- Kontakt:
jak jest z szerokoscia tych opon ? zastanawiam sie nad jakas ponizej 1kg wiec pewnie 2,35 , ale nie chcialbym zeby byla zbyt "cienka":)yoonior pisze:
Zakupione modele to DH FRO Lite 2.5 i 2.35 oraz Edge FRO Lite 2.35. Opony nie należą do lekkich (1300g, 1200g, 1200g) ale miękka guma to gwarancja rewelacyjnej przyczepności. Z doświadczenia mogę powiedzieć, że mieszanka SR50 jest równie przyczepna co 40a Maxxisa a nie schodzi po 300km.
Wagi podane na stronie sa realne ?