Pytanie dotyczące transakcji na allegro.

Themin
Kontakt:

Pytanie dotyczące transakcji na allegro.

Post autor: Themin »

Witam. Mam dość nietypową sprawę. Zakupiłem na allegro na "kup teraz" kask w cenie 1 zł. Sprzedawca napisał niby w opisie, że cena wynosi 550 zł, ale z tego co znalazłem w regulaminie allegro liczy się wylicytowana cena? dobrze myślę? Sądze, że koleś nie sprzeda tego w takiej cenie, czy mam jakieś prawa , żeby dążyć do przeprowadzenia transakcji na takich warunkach? Napisałem już z pytaniem do administracji allegro, jednak chciałbym wiedzieć, co Wy o tym myślicie. Z góry dzięki za odpowiedzi. ;d

Edit: zapomniałem linku do aukcji, ktoś może chce zobaczyć ;]
http://www.allegro.pl/item195062960_dai ... szam_.html
Jozan
Kontakt:

Post autor: Jozan »

Według mnie należy ci sie kask za 1 zł.Bo co z tego co on pisał, pisać se może,ja bym się kłócił nawet jeśli miałby mi wystawić negatywa. Ba nawet można by o sąd się pokusić.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
MacGyver
Kontakt:

Post autor: MacGyver »

fajny motyw co prawda jest napisane ze za kask chce 550zeta (bo pewnie chciał zaoszczędzic na aukcji) ale moim zdaniem liczy sie cena wylicytowana.
jesli allegro przyzna racje tobie koles i tak ci go nie sprzeda
zuku
Kontakt:

Post autor: zuku »

"Człowiek człowiekowi nie ludzki..."
szele
Kontakt:

Post autor: szele »

zycze ci kolego zebys nie mial kasy na prowizje, zebys szybko potrzebowal gotowki i ktos ci zrobil podobny numer

corwa typowo polskie podejscie brak jakiegokolwiek myslenia abstrakycjnego, klapki na oczach
Hej mlody junaku smutek zwalcz i strach
Jozan
Kontakt:

Post autor: Jozan »

MacGyverallegro przyzna mu racje. Według mnie koleś ma co go sprzedać inaczej do sądu i tyle. Już była akcja, że koleś kupił Jeepa Grand Cheerokie podajże za 20 tyś a samochód też miał niby w opisie ponad 80 tyś. Koleś wygrał sprawę w sądzie, Allegro też przyznało mu rację bez problemu i ma nówkę samochód.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
Themin
Kontakt:

Jozan Słyszałem właśnie o tej akcji z Jeepem.

szele Żyję w Polsce, więc mam polskie podejście. Poza tym po to allegro ma swój regulamin i jakieś zasady, aby się do nich dostosowywać i jeśli kolesiowi szkoda było kasy na prowizje, nie musiał tego wystawiać. Allegro jest miejscem, gdzie zasady mają pierwszorzędne znaczenie, więc trzeba się ich trzymać.

Pozdrawiam.
szele
Kontakt:

Post autor: szele »

takich aukcji na allegro (i nie tylko) sa setki jesli nie tysiace

dobrze poszukaj moze dorobisz sie na kupowaniu w ten sposob
Hej mlody junaku smutek zwalcz i strach
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

szelenie masz kasy na prowizje?nie wierze zebys nie mial 5 czy 10zlotych,ale jesli nawet-NIE WYSTAWIAJ,proste!
Twoje podejscie jest typowo polskie,bo nie mozesz zrozumiec ze za uslugi sie placi,co to allegro obchodzi ze nie masz kasy na prowizje?To instytucja swiadczaca okreslone uslugi za okreslona cene,a nie Caritas.
Wystawil za 1zl to ma problem,bo w tym momencie podpisal umowe kupna/sprzedazy kasku za 1zl i jesli go nie sprzeda to ja bym skierowal sprawe do sadu i bez problemu bym to sprawe wygral,bo cena koncowa aukcja jest cena wiazaca.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Themin
Kontakt:

szele Nie mam zamiaru.
MacGyver
Kontakt:

Post autor: MacGyver »

w sumie racja :) koles niedosc ze straci kask to jeszcze koszty sądu (1000zł?)
a wiec szukajum okazji na allegro za 1zł:)
xTasior
Kontakt:

Post autor: xTasior »

za 1 zl kupiono łódz, i za 47zł 50 gr audi a8...

ja bym do sądu poszedl i walczył o ten kask.
nie walczył bym gdyby to byl przypadek tzn bląd w wystawieniu ,jakas pomyłka,a nie celowe wystawienie za 1 zl...
...
maciej76
Kontakt:

Post autor: maciej76 »

nie bylo ceny minalnej czyli tranzakcja prawidlowa, musi oddac ten kask za 1zl i tyle, na przyszlosc nie bedize probowal oszczedzac takim sposobem
"po dość długiej nieobecności..."

http://ujeb.pl?hhi3tMB6HU - rower
cycki
Kontakt:

Post autor: cycki »

I ****. Allegro to platforma aukcyjna nie ogłoszeniowa. Wylicytowałaś za 1zł więc chcesz kask za jeden złoty.
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Mój kolega zrobił podobnie. Wystawił alusy 17" za 1zł, i zaraz podał link bo byl z kims umowiony ze za jakas tam kwote chyba 800zł sprzeda ale ktos byl szybszy i zalicytował. No i sie upieral ze bierze ze ja 1zł, podał sprawe na allegro no i kumpel musial sprzedac. I mial 8 towek w dupe :D Starsi mu zabronili juz na allegro wchodzic :P
Karolus666
Kontakt:

Post autor: Karolus666 »

ludzie wy macie jakies defekty muzgu jak ty bys tak wystawił aukcje i ktos inny by to wygrał i sie domagał tego kasku sprzedałbys mu za 1zł?? Taniej chyba by mnie wyszło postawienie dresom po browarze zeby ci kark zkrecili zeby ci sie już niepszydał ten kask. Załosne to jest duzo takich aukcji widziałem i czasami tak sie dzieje jak ktos wystawia cos po 10 razy i nikt neichhce tego kupic to ras zapłacic 5zł za wystawienie looz ale jak masz kolejny ras inwestowac to wolał tak wystawic. Pomyślcie jak ktos wystawia rower za 10.000PLN i tak wystawia puł roku bo raczej odrazu to sie niesprzedaje sprzent za tyle kasy! Powodzenia w kupowaniu na przypale zacznij od samohodów poco ci jakis kask pozdro!
http://www.pinkbike.com/photo/2158054/
padix
Kontakt:

Post autor: padix »

omg koles bys mu odpuscil ten kask bo widac ze koles sie wjebał po uszy a ty go jeszcze chcesz kroic ;/ puknij sie w leb i pomysl czy tobie bybylo przyjemnie jakbys sprzedal rower za 1 zl przez przypadek a potem by cie jeszcze chcieli po sądach targac ;/

typowy polak, ja pierdole. :||||
gg# 3594350

[s] 2 x koła 24 !!

http://tiny.pl/ddt3
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Karolus666padix
typowym polakiem jest sprzedajacy.kombinuje jakby tu kogos zrobic zeby oszczedzic.nie jestescie w stanie pojac ze allegro to firma ktora ma przynosic dochody?nikogo nie interesuja Wasze smuty,nie macie kasy na prowizje nie korzystajcie-PROSTE!
Zasady dzialania allegro sa usankcjonowane prawem,wiec sprawa jest prosta:wystawiasz kup teraz za zlotowke to znaczy ze chcesz za zlotowke sprzedac i kropka.
Padix jeszcze jedno-on nie sprzedal tego kasku "przez przypadek".On go wystawil z pelna premedycja i swiadomoscia konsekwencji.
Ja problemu nie widze.W procesie cywilnym Sprzedajacy nie bedzie mial szans.

Aha Karolus666 jeszcze jedna kwestia-nie ruszaj allegro dopoki do tego nie dorosniesz.Jesli dla Ciebie wywiazywanie sie z umow zawartych zgodnie z prawem to poslugiwanie sie dresami w celach kryminalnych to nie wroze Ci zbyt dlugiego zycia na wolnosci.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
MadCow
Kontakt:

Post autor: MadCow »

padixKarolus666
A co sądzicie o lustracji?
Albo inaczej - jesteście za pis'em?
...żal.pl mówiąc waszym językiem.
ODPOWIEDZ