Chin Haur - okazja czy porazka?

gimux
Kontakt:

Chin Haur - okazja czy porazka?

Post autor: gimux »

Przegladajac internet w poszukiwaniu sterow zintegrowanych innych niz te popularnych firm trafilem na cos takiego. Z nazwy troche odstrasza, bo badz co badz kojarzy sie z Chinami, malymi dziecmi sklejajacymi stery itp.
(EDIT:Okazalo sie, ze firma ta pochodzi najprawdopodobniej z Tajwanu)

Jednak moze sie myle, bo wygladaja calkiem przyzwoicie. Jak pisze sprzedawca:
Materiał: Aluminium i stal
Łożyska: zamknięty cartridge

Dostepna jest tez wersja z sameog aluminium o 20 zl taniej, przy wadze 80g

Widzac taka aukcje zastanawiam sie, czy patrzac na wszystkie firmowe stery nei placimy czasmi 50% za sama firme, ktora jak historia pokazuje, nie zawsze jest taka za jaka ja mamy. Chodzi mi tutaj glowni o to, ze czesci robione sa tak czy siak w Chinak, tyle, ze dostaja firmowa nalepke na kazdej czesci.

Dla zainteresowanych podaje linki do znalezionych sterow:
http://www.pro-bike.pl/index.php5?a=skl ... kaz&id=955
http://www.pro-bike.pl/index.php5?a=skl ... kaz&id=956

EDIT: Wlasnie dotarlem do ciekawego opisu:
"CHIN HAUR to tajwańska firma specjalizująca się w produkcji między innymi wysokiej klasy sterów rowerowych, środków suportowych oraz przednich i tylnych piast.

To Chin Haur jest producentem między innymi sterów Ritchey i piast American Classic."
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

gowniany sprzet tez robia bo ich produkty widzialem , a to ze placisz 50% to czase jest 20% a czasem nawet kilkaset procent

koleczka do srama x.0 kosztuja..... 119 zl , kogos zdrowo popierdoliloo , przebitka astronomiczna , zazwyczaj na czesciach zamiennych jest najwieksza ( czesci do hampli formuli kolejna paraonoja no ale to zacen gregorio wiec nie dziwota )

czesc tych nonamow i tanich produktow jest faktycznie dobra ale czesc gowniana wlasnie i wciskana jako ten noname rzekomo bedacy tyms samym co oryginal np ritcheya
www.mm-foto.pl
szczerb_
Kontakt:

Post autor: szczerb_ »

chin haur robi sporo sprzętu bardzo dobrego ale również sporo do marketowych gówien. Ale jak już jest na zamkniętych łożyskach to raczej przyzwoite będzie.

A tak co do noname'ów to pare lat temu widziałem katalog jakiejś tajwańskiej fabryki i w ofercie mieli połowe sterów i suportów fsa,ritcheya i paru innych oraz ramy meridy, specialized'a i innych fajnych producentów.....oczywiście pod nazwa typu MMM-00001 :) a tak to wygląda wymiary i waga wszystko to samo i pewnie z tej samej linii produkcyjnej
bot przypominający na gg o klikaniu w pajacyka:
[url]http://www.pajacyk.no-ip.pl[/url]
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

no to ze sa katalogi fabryk to norma niby gdzie te firmy robia swoje produkty ;] , tylko praktycznie malo kto tam bedzie mogl cos kupic
www.mm-foto.pl
gimux
Kontakt:

Post autor: gimux »

Jesli zchodzi z tej samej lini produkcjnej, tyle, ze fabryka robi to pod swoim a nie firmowym nazwiskiem to chyba nie ma co przeplacac. Sadze, ze zaryzykuje i kupie je a opinia podziele sie pozniej z ich uzytkowania.

Tylko zostaje pytanie.. ktora wybrac? Aluminiowe w calosc czy alu-stal?
Zambezi
Kontakt:

Post autor: Zambezi »

Alu-stal będzie chyba wytrzymalsze, oczywiście o ile nie jest to zwykła tania stal...
3matek3
Kontakt:

Post autor: 3matek3 »

Kupiłem suport tej firmy, niby na maszynach za 90 zł na ISIS. Poszedł mi po 2 miechach. Jak dla mnie to gówno i nigdy w życiu nie polecę tej firmy. Co do produkcji części markowych producentów. Oni to robią , ale do droższego sprzętu są używane lepsze stopy alu, dokładniejsze wykonanie itp. Jak dla mnie firma Chin Haur niczym dobrym siebie nie reprezentuje.
ODPOWIEDZ