Dobre stery do 200zł. Pomóżcie !
Dobre stery do 200zł. Pomóżcie !
Witam!
Szukam dobrych sterow na 1 1/8 cala, najlepiej z miskami crmo na maszynach. Stery miały by byc w bitchu. Teraz mialem da bomby x-10 ale za czesto trzeba bylo czyscic te kulki i chce cos na maszynach. I mam na oku kilka sztuk:
- Zumbie reactor, tylko ze juz 2 tygodnie zumbie leci sobie w kulki
- DM Monster
- Dartmoor Steel bear, praktycznie to samo co powyzej
Jesli macie jakies propozycje to piszcie. TYlko nie mowcie ze pigi bo chce cos lepszego co starczy na dluzej, ani nie dawajcie Chris kingow bo mnie na nie nie stac. Chce cos dobrego z crmo w rozsadnej cenie. A w szukacje raczej nic nie znalazłem a w sprzetowni bieda troche :/
Szukam dobrych sterow na 1 1/8 cala, najlepiej z miskami crmo na maszynach. Stery miały by byc w bitchu. Teraz mialem da bomby x-10 ale za czesto trzeba bylo czyscic te kulki i chce cos na maszynach. I mam na oku kilka sztuk:
- Zumbie reactor, tylko ze juz 2 tygodnie zumbie leci sobie w kulki
- DM Monster
- Dartmoor Steel bear, praktycznie to samo co powyzej
Jesli macie jakies propozycje to piszcie. TYlko nie mowcie ze pigi bo chce cos lepszego co starczy na dluzej, ani nie dawajcie Chris kingow bo mnie na nie nie stac. Chce cos dobrego z crmo w rozsadnej cenie. A w szukacje raczej nic nie znalazłem a w sprzetowni bieda troche :/
dartmoor mighty bearr
ja bym brał coś takiego. wielokrotnie uszczelaniane i te długie miski powinny dłuuuuugo posłużyć... Zumbi też są kozakie ale jeśli mowisz że nie ma na stanie to trudno...
BTW. nie szkoda ci 200 zł na stery ?
ja bym brał coś takiego. wielokrotnie uszczelaniane i te długie miski powinny dłuuuuugo posłużyć... Zumbi też są kozakie ale jeśli mowisz że nie ma na stanie to trudno...
BTW. nie szkoda ci 200 zł na stery ?
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
Hmmmm nie rozumiem dlaczego uparłeś sie koniecznie na stal cr-mo, fakt ostatnio bardzo modna, ale już podstawowe (jak na rower) aluminium 7005 po częściowej obróbce cieplnej T5 da Tobie wystarczające właściwości. O ile sie nie mylę to stery PIG , których nie chcesz są zrobione z jeszcze lepszego aluminium 6061 T6 co daje bardzo dobre właściwości: Dobrą twardość i większą niż w przypadku stali sztywność;) więc skoro nie widać różnicy - to po co przepłacać??
pozdro
pozdro
Pigi własnie sie koledze posypały, ostanio mialem da bomby x-10 z crmo i gdyby nie te kulki to by mi pasowaly. Wiec chce cos z crmo na maszynach. A o tym jak aluminium 6061 t6 jest wytrzymale to sie własnie przekonałem jak mi rama z owego materaiłu poszła na srodku rury :/ A druga rzecz ze juz slyszałem opowiesci jak stery z alu nie dały sie wyciaggnac ze stalowje ramy nawet pod prasa 25ton. Wiec wole dmuchac na zimne i wziasc dobre stery ktore mi posluza przynajmniej ze dwa latka.
-
- Kontakt:
zapiec - fajna bajka... 25 ton chyba statycznej siły, a nie dynamicznej, zresztą nieważne. A może by tak dopasować łożysko maszynowe, do tych sterów co TY masz?? jeśli jest znormalizowane, to nie będzie problemu ;)
Teraz doczytałem 25 ton na prasie to typowo statyczna siła - więc o czym mowa:P
Apropos ramki cóż miałeś pecha nie ma rzeczy niezniszczalnych, kumulacja naprężeń spowodowanych zmęczeniem materiału lub wady montażowej (przegrzanie materiału podczas spawania) i oto skutki, no ale takie życie...
Teraz doczytałem 25 ton na prasie to typowo statyczna siła - więc o czym mowa:P
Apropos ramki cóż miałeś pecha nie ma rzeczy niezniszczalnych, kumulacja naprężeń spowodowanych zmęczeniem materiału lub wady montażowej (przegrzanie materiału podczas spawania) i oto skutki, no ale takie życie...