zobacz czy dobre części wyprałem????
-
- Kontakt:
zobacz czy dobre części wyprałem????
składam rower do dirtu i streetu. mam zamiar dać takie części jak:
-rama:leader fox dragstar
-amor:duro triple(mam już od jakiegoś czasu, nie chce go zmieniać bo t za duzo kasy)
-przerzutka przód: brak 1 zębatka + napinacz bop lub x-project
-przerzutka tył: jeszcze ni wiem
-łańcuch:jeszcze nie wiem
-korba: truvativ hussefelt
-kaseta:sram pg68, ale nie jestem jeszcze pewien
-manetka:shimano alivio (chyba te)
-pedały:bop can can (już mam)
-środek suportu:truvativ giga pipe
-hamulce: na przód mam black boxa, a na tyl nie wiem (czy do bardzo szybkiej jazdy w lesie sa potrzebne 2 hample??????)
-obrecz tył ( mamooth/s-type/double/ single track)
-piasta tył: nie mam pojęcia
szprychy tył: dt champion
koło przednie mam- obrecz danger mike, piasta danger mike, szprychy chyba dt swiss
dętki: maxxis 2,2- ,5
opony: racej jakieś maxxisa ale nie wiem do konca jakie???
mostek: truvativ hussefelt
kierownica:truvativ hussefelt
siodełko: jakieś velo, ale jakie to nie wiem jeszcze
stery:cane creek zero stack
sztyca: nie mam pojęcia
kask: full face sixsixone full brave, albo jakiś niższy model
ochraniacze na kolana:sixsixone- jeszcze się zdecyduję jakie
prosze o pomoc
z góry thx
-rama:leader fox dragstar
-amor:duro triple(mam już od jakiegoś czasu, nie chce go zmieniać bo t za duzo kasy)
-przerzutka przód: brak 1 zębatka + napinacz bop lub x-project
-przerzutka tył: jeszcze ni wiem
-łańcuch:jeszcze nie wiem
-korba: truvativ hussefelt
-kaseta:sram pg68, ale nie jestem jeszcze pewien
-manetka:shimano alivio (chyba te)
-pedały:bop can can (już mam)
-środek suportu:truvativ giga pipe
-hamulce: na przód mam black boxa, a na tyl nie wiem (czy do bardzo szybkiej jazdy w lesie sa potrzebne 2 hample??????)
-obrecz tył ( mamooth/s-type/double/ single track)
-piasta tył: nie mam pojęcia
szprychy tył: dt champion
koło przednie mam- obrecz danger mike, piasta danger mike, szprychy chyba dt swiss
dętki: maxxis 2,2- ,5
opony: racej jakieś maxxisa ale nie wiem do konca jakie???
mostek: truvativ hussefelt
kierownica:truvativ hussefelt
siodełko: jakieś velo, ale jakie to nie wiem jeszcze
stery:cane creek zero stack
sztyca: nie mam pojęcia
kask: full face sixsixone full brave, albo jakiś niższy model
ochraniacze na kolana:sixsixone- jeszcze się zdecyduję jakie
prosze o pomoc
z góry thx
-
- Kontakt:
To sie wyklucza...składam rower do dirtu i streetu
amor:duro triple
czy do bardzo szybkiej jazdy w lesie
Dirt/street i dwupółka? Radze zapomnieć.
Szybka jazda po lesie nie jest ani dirtem, ani streetem.
W streecie raczej sie nie przyda, może w dircie.kask: full face sixsixone full brave, albo jakiś niższy model
Bogas napinacz nie będzie potrzebny? Chyba nie wiesz co mówisz! Chopak nie składa single speeda, łańcuch będzie spadał i to na każdym dole! Weź jakiś zwykły np. z dwoma rolkami. Zaoszczędzisz kasę i na wadze. No i na tył radzę kupić też hamulec bo jeździłem z jenym i czsem jak trzeba mocniej przyhamować to spadasz z roweru. Najlepiej jakieś klamki avida albo lx.
Yy sam przod do 'szybkiej jazdy po lesie'? Moze z gory? Pozdrawiam. Black Box nie bedzie mial skropulow zeby Cie wyrzucic. Co do klamek - polecam jak ktos juz mowil wczesniej lxy. Nie sa drogie, a naprawde swietnie dzialaja, trudno je zakatowac
cPrzerzutke - takze polecam sore, albo jak masz wiecej hajsu to innaszosowke - tiagre, 105.. byle z krotkim wozkiem ;]
I wywal duro. Pomine juz ich wytrzymalosc (bo praca po przerobkach jest lepsza) - dwopolka w dircie i streecie mija sie z celem.
cPrzerzutke - takze polecam sore, albo jak masz wiecej hajsu to innaszosowke - tiagre, 105.. byle z krotkim wozkiem ;]
I wywal duro. Pomine juz ich wytrzymalosc (bo praca po przerobkach jest lepsza) - dwopolka w dircie i streecie mija sie z celem.
sztywniakmathdirt14 pisze:-amor:duro triple(mam już od jakiegoś czasu, nie chce go zmieniać bo t za duzo kasy)
reduktor ssmathdirt14 pisze:przerzutka tył: jeszcze ni wiem
kmc k810mathdirt14 pisze:łańcuch:jeszcze nie wiem
brakmathdirt14 pisze:kaseta:sram pg68, ale nie jestem jeszcze pewien
brakmathdirt14 pisze:manetka:shimano alivio (chyba te)
hmx2 na tyl, przod brakmathdirt14 pisze:hamulce: na przód mam black boxa, a na tyl nie wiem (czy do bardzo szybkiej jazdy w lesie sa potrzebne 2 hample??????)
dt lub s type jak zalezy ci na wadzemathdirt14 pisze:obrecz tył ( mamooth/s-type/double/ single track)
holly roler jak chcesz maxxisamathdirt14 pisze:opony: racej jakieś maxxisa ale nie wiem do konca jakie???
ew couchmathdirt14 pisze:siodełko: jakieś velo, ale jakie to nie wiem jeszcze
no i bedzie elo :D
aa i ramka dsetro, albo jak masz kase to 9,81 albo void
wiesz co to jest kurwa metafora? czy mam liczyć procentowy udział każdej części w ogólnym zbiorze czyt. rower?juraski pisze:czeeesio 1/4? np h.przedni i przerzutki?hmm to 1/4? powiedzmy że całkowicie inne bo np amor z małym skokiem zamist braku amora a z 25% to chyba i z amorka trzeba by było zrezygnować hehe elo
http://tiny.pl/5mgn zarabianie to przyjemność