Hayes MX-2 i HFX 9 . Który wybrać ?
Hayes MX-2 i HFX 9 . Który wybrać ?
Tak jak w temacie. Który hamulec sprawdzi się w enduro? Jak z siłą hamowania, obsługą, ceną części i modulacją. Chodzi oczywiście o hamulce nowe.
Co możecie powiedzieć na ten temat.
MX-2 na tarczy 203 tył
HFX 9 na tarczy 160 tył
Dzięki i pozdrawiam
Co możecie powiedzieć na ten temat.
MX-2 na tarczy 203 tył
HFX 9 na tarczy 160 tył
Dzięki i pozdrawiam
mx2- jeden z nalepszych hamulcow mechanicznych, znakomita modulacja, duża siła, ogolnie na tarczy 203 stanowi fajny zestaw.
HFX9 też jest bardzo fajny jednak w tej cenie znajdziesz 525 który jest mniej awaryjny (w hayesach psują sie klamiki czasmi... ) i równierz zapewnia dobrą siłę.
HFX9 też jest bardzo fajny jednak w tej cenie znajdziesz 525 który jest mniej awaryjny (w hayesach psują sie klamiki czasmi... ) i równierz zapewnia dobrą siłę.
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
-
- Kontakt:
Jak czesto hamujesz tylem to moze byc tak ze bedzie podobac Ci sie sila mx2, ale po jakims czasie pomyslisz o hydrauliku bo zrobisz sie bardziej wybredny :) Mam mx-2 z przodu juz dlugo, na prawde 75 kg waze przy odpowiedniej nawierzchni moge sie katapulutowac kiedy chce, ale troche trzeba cisnać tą klameczke, marzy mi sie hydraulik :) jakbym mial brac na Twoim miejscu to chyba hydraulika,leciutko i mocno. A co do Mx-2, to tak jak ktos wyzej pisal, mi tez jak sie zamoczy mocniej to normalnie nie wiem co sie dzieje z klockami ale chyba sie rozpuszczaja :/