Co może byc przyczyna odchylenia tylnego kola minimalnie w lewa strone ?? na starym kole bylo to na prawde duze odchylenie a teraz juz mam nowa obrecz szprychy i piaste i jest tylko minimalnie odchylone. Możliwe że to dlatego, że moja rama jest przystosowana do hamulca tarczowego a ja mam piaste bez możliwości montażu tarczy na tył ?? ktoś mi mówiłże tak jest no i że każfy, kto nie ma piasty tylnej pod tarcze a rama jest do niej przystosowana ma te odchylenie leciutkie ..
ehh :/ ale sie zamieszałem :D
pozdro :D
moze masz wyrobione haki w ramie zobacz czy oska sie nie rusza zabardzo w hakach ramy
ja tak mialem w dragstarze ale juz zaradzilem wkleilem na orginalne haki blaszki :D
Moim zdaniem wystarczy kolo przeciagnac delikatnie na prawa strone i powinno byc wporzadku. Nie zawsze sie udaje zaplesc kolko idealnie w osi ramy.
Pozdrawiam
moze sie myle ale jesli masz kolo odchylona w lewo to powinienes popuscic delikatnie wszystkie lewe szprychy (powiedzmy te pół obrotu) i ponaciagac takze pol obrotu wszystkie prawe szprychy.
Ale zaraz, zaraz o jakie odchylenie chodzi dokładnie? Koło nie trzyma pionu, czy jest jakby przesunięte? Pamiętaj, że zaplot w tylnego koła nie jest symetryczny...może masz ok ;)