Sterowanie audio ! Pilne, pomocy!

SpokoRider
Kontakt:

Sterowanie audio ! Pilne, pomocy!

Post autor: SpokoRider »

Siemka!

Potrzebuje kupić sterowanie na pilota , żeby sterowało silniczkiem który musiał by sie poruszać - w 2 strony.

Sterowało by to regulacją vol (gośniej/ciszej)

Czyli potzebuje - sterownik , pilot (2 kanały?? jeden +vol , drugi vol- ?) i silniczek jakiś, no ale to chyba bez problemu kupie...

POMOCY, musze to mieć na nastepny tydzień :-(

szukałem, i nic nie znalazłem w necie, a wiem że były podobne tematy i są wśród nas ludki co sie tym interesują :-)

Pozdraaawiammm :-))
Ride a Bike
g00fy
Kontakt:

Post autor: g00fy »

Ludzie.. po pierwsze wystarczy ci jeden kanal... po drugie ty chcesz silniczek do potencjometra odrazu zaczepic? Proponuje raczej (jesli juz sie bawisz w mechaniczne, chociaz ja bym proponowal mod i zrobienie cyfrowego sterowania glosnoscia...).
Po drugie tutaj z takim pytaniem? Proponuje raczej elektroda.pl > szukaj
SpokoRider
Kontakt:

"mod i zrobienie cyfrowego sterowania głośnoscią" - nie kapuje, ocb?

Z tych tematów - jestem zieeelony! I dlatego pytam...
Ride a Bike
marajan
Kontakt:

Post autor: marajan »

nie lepiej sobie kupić bezprzewodowy zestaw klawiatura+mysz+pilot którym możesz sobie operować głośnością, zmieniać piosenki i inne duperele. Pillot jest radiowy
Maciekx
Kontakt:

Post autor: Maciekx »

SpokoRider w normlanym sprzecie audio pilotem zwiekszasz glosnosc cyfrowo tzn ze sprzet odbiera sygnal podczerwony z pilota z sygnalem takim samym jak z potencjometra glosnosci :) a nie ze pilot powoduje obrot potencjometra
SpokoRider
Kontakt:

Maciekx mam wierze tehnicsa (chyba tak to sie pisze ) i tak sie kreci pokrętło jak steruje pilotem. Moja siostra miala jakiegoś sonego wieże, to samo było :-)
Ride a Bike
zuku
Kontakt:

Post autor: zuku »

SpokoRider wejdź sobie na elektroda.pl i użyj tamtejszej wyszukiwarki. jezeli nie znajdziesz potrzebnych ci wiadomosci po 1 godzinie, załóż topic w odpowiednim dziale na forum elektrody.

w ogóle daj sobie spokój, bo wydaje mi sie ze płyta chodnikowa wie wiecej od Ciebie w wiadomosciach elektronicznych, a takie sterowanie trzeba oczywiscie odpowiednio podłączyć.

bardzo mozliwe ze wygodniejszą opcją byłaby wymiana potencjometru na taki z "wbudowanym silniczkiem", lecz po bliższe wiadomości odsyłam na elektroda.pl
SpokoRider
Kontakt:

Hehhh... Niestety masz racje, ale nie przesadzajmy, gdybym mial instrukcje to bym sie połapał bo głupi nie jestem. Szukałem tam i znalazłem coś co może być git - tyle że pilot mi nie pasuje... Wiec wpadłem na pomysł...

Są piloty do sterowania PC - myśle o tym
Ale lepszym było by wsadzenie karty TV , i też miał bym pilota... Jak nie ogladam tv to moge sobie nim inne rzeczy robić? ?

Jaka jest jakość TV na takiej karcie za np. 100zł ?
Ride a Bike
ODPOWIEDZ