wolnobieg dlatego ze chce singla i niepotrzebna mi kaseta, a 6 zeby byla naprawde pancerna bo juz mam dosc jebania sie z piasta. Macie jakies propozycje odnosnie rozmiaru lozysk?
tak...masz w *** roboty bo to nie jest zabawa ze sobie wezmiesz kawalek metalu jakis rysik czy pilnik i wyprofilujesz idealnie...wszystkie dziury musza byc na miejscu jak i dlugosc szerokosc itp...do teg oo potrzebujesz bardziej specjalnych narzedzi przykladowo tokarka...oczywiscie klowa ogolnego przeznaczenia bo watpie bys mial lub tez znalazl inna wiec mniejsza z tym..napewno tez przyda sie frezarka i oraz wiertarka ale nie taka zwykla reczna lecz numeryczna..zabawy hoho kolejna sprawa jes zamocowanie tych lozysk..6 lozysk moze okazac sie za duzo gdyz nie bedziesz mial materialu kory ci wytrzyma obciazenia bo tak bedzie wszystko na lozyska przechodzic i beda sie dupic..wiec naprawde nie wiem czy warto...to jest poprostu racjonalne myslenie przecietnego polaka...sam probuje sie bawic w takie rzeczy tylko ze mam jeszcze gdziue..oczywiscie nie zakladam ze ty nie masz..ale do tego tez potrzebne jest doswiadczenie..ktorego nie posiadam..ale mam za to pomoc i wiem ze jest z tym nie lada zabawy...
mysle ze bardziej oplaca sie zaadoptowanie jakiejs piasty pod maly wolnobieg z bmx'a...z robota masz nieprzewidywalny efekt koncowy, moze sie okazac ze wylozysz kase i nic z tego nei wyjdzie