Witam!
Przymierzam się do kupna tej ramki i mam pytanie, czy do tej ramki wchodzą stery z długimi miskami takie jak DaBomb X10 ??
Pozdrawiam!
NS Bitch a Stery z Długimi Kołnierzami
Pierwsze. Nie ma sensu pakować takich sterów do Bitcha bo tam jest 4mm ścianka i rozbicie jej zdaje się być niewykonalne. Dwa jak wbijesz X10 to nie wybijesz. Trzy X10 swietnie się toczą ale górna bierznia nie ma klina rozporowego i zawsze jest na niej luz. Weź Pigi nie ma co sie niepotrzebnie pchać w X10.
Ja miałem X10 w Bitchu :] Do wbicia sterów posłużyła prasa hydrauliczna 11t w zakładzie mojego wujka (remont maszyn górniczych). Życze szczęścia jeśli uparcie się na nie zdecydujesz :] Wspominałem o luzie na górnej bierzni - Mozna próbować patentów typu nabijanie na kawałku oprawki z baterii ale po co? Moje X10 pękły po 2 latach - dolna miska prawie cała odeszła od kołnierza :/ Żeby je wydostac musiałem rozpiłowac kołnierze żeby sie odrobinke zwęziły. Do piłowania nie dą się stosować brzeszczotów gdyż stal z jakiej te stery są wykonane jest niesamowicie śliska - ahh ten molibden ;) Rozpiłowałem je pilnikiem - 3h dolna miske i 3h górną :P
Podsumowując Bitch + X10 = DUPA
Pozdrawiam :)
Ja miałem X10 w Bitchu :] Do wbicia sterów posłużyła prasa hydrauliczna 11t w zakładzie mojego wujka (remont maszyn górniczych). Życze szczęścia jeśli uparcie się na nie zdecydujesz :] Wspominałem o luzie na górnej bierzni - Mozna próbować patentów typu nabijanie na kawałku oprawki z baterii ale po co? Moje X10 pękły po 2 latach - dolna miska prawie cała odeszła od kołnierza :/ Żeby je wydostac musiałem rozpiłowac kołnierze żeby sie odrobinke zwęziły. Do piłowania nie dą się stosować brzeszczotów gdyż stal z jakiej te stery są wykonane jest niesamowicie śliska - ahh ten molibden ;) Rozpiłowałem je pilnikiem - 3h dolna miske i 3h górną :P
Podsumowując Bitch + X10 = DUPA
Pozdrawiam :)
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
Sam posiadam bicze ze sterami DM z długimi miskami (to te z nierdzewki)... wbijałem je z ojcem wielkim młotem ze 40 minut...moze dlatego ze wcześniej nie przejechalem główki w środku papierem ściernym... stery są w porządku, trochę mniej w tym momencie boje sie o główkę bo mam 888RC 2005 200mm (z płaskimi półkami), ale uważam ze stery w tym momencie są nie do wybicia.. :| mam zamiar sprzedać bicze w przyszłym roku razem ze sterami... to pancerny sprzęt i ma też pancerne stery :D z bardzo łatwo wymienialnymi łożyskami.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=40069
3443576
3443576