X-FUSION O2 RL 222mm

Xanagaz
Kontakt:

X-FUSION O2 RL 222mm

Post autor: Xanagaz »

http://www.allegro.pl/item215265374_x_f ... s_pl_.html

Czy taki damper to dobre rozwiązanie do FR? Jest on chyba montowany w Poisonie Furan. Jego cena jest wysoka. Ma jakąś alternatywę ze sprężyną? Czy w FR taki tłumik, a ten ze sprężyną dają różnicę w jeździe?
_Maniek_
Kontakt:

Post autor: _Maniek_ »

moim zdaniem..NIE...za ta cene mozesz miec pare innych i to o wiele lepszych do fr-dh...moze wyrwiesz stratosa avalancha(czy jak to tam sie pisze:P) 5th elementa i pare innych ktore naprawde beda lepsze..trwalsze:)
...ride...i tyle styknie
Xanagaz
Kontakt:

Trwalsze powidasz?, szukałem trochę o tych X-Fusionach, ale opinie są zdawkowe, wniosek taki, że one nie cieszą się popularnością, a jak jest w rzeczywistości?
_Maniek_
Kontakt:

zle:P...te ze sprezyna sa trwalsze jeszcze ale i tak czy siak nie do tej dyscypliny:)..a do jakiej ramki chcesz wpakowac??..bo szczerze mozna miec cos znacznie lepszego w nizszej cene...mozesz wyrwac uzywke jakos ktora naprawde bedzie o niebo lepsza..tydzien temu kumpel kupil dokladnie ten model..odradzalem mu lecz twierzil ze lekki i zajebiscie chodzi..spoko jego kasa...byl lekki i ladnie procowal..ale pracowal tylko przez cztery dni..doslownie dwa wypady w las i skonczyla sie zabawa:)..okazalo sie ze powstalo pekniecie sie zapadl...i to nie byla jego wina bo byl idealnie ustawiony poprostu nie wytrzymalo o czym swiadczy to ze jego sztywnosc niejest tak wielka jakby sie zdawalo
...ride...i tyle styknie
nightclaw
Kontakt:

Post autor: nightclaw »

za 900 zl mozesz miec spokojnie foxa vanilla albo uzywanego dhx 5.0
wielkomiejski lans....nowy bajk stary skill :P
Xanagaz
Kontakt:

Chce kupić cały rower, właśnie Poison Furan z tym damperem, ale nie wiem dokładnie czy z tym, bo specyfikacja mówi swoje, a zdjęcia swoje.

Swoją drogą, ten Furan przedni amor ma all mountain, a jego przeznaczenie to FR, coraz więcej wątpliwości nabieram do tego roweru.

Na razie sobie sonduje co za poszczególne komponenty ma ten rower, w tym damper.

Rozumiem, że ten przypadek co opisujesz bez problemu kwalifikuje się pod gwarancję?
_Maniek_
Kontakt:

hmm..no ja do tego roweru bym sie nie przekonywal az tak...ani ramka ani amor ani damper mi nie lezy w fr:)..moze czegos innego by poszukac w tej cenie?..jaki masz budzet jesli mzna wiedziec?:>...bo lepiej chyba zeby cos fajnego kupic i byc happy niz kupe i cacy czas na serwisie siedziec...ano niestety nie podlega to gwarancji..tak mu wczoraj powiedzieli:P..tlumaczac sie tyl ze uzywal go nie zgodnie z przeznaczeniem.wtedy on im pokazal ze gdzies na jakiejs stronce jest ze on do fr sie nadaje..to zmienili zdanie i powiedziele ze to powstalo mechanicznie:P<lol2> niektorzy to maja ladnie pod kopola..;/..no i ja z nim naprawiamy ten damper...moze da sie go uratowac jakos...co do vanili to mozesz miec ja za 400zl w ekstra stanie a pracuje o wiele wiele lepiej:)...napisz ile masz kasy na bika to ci cos znajdziemy:)
...ride...i tyle styknie
Xanagaz
Kontakt:

Około 5500zł,- (koła muszą mieć 26"), rower ma też się nadwać do XC :) , ale to nie znaczy, że ma być lekki, może ważyć te 15KG.

W sumie sam nie wiem, czy ten Twój przpadek skreśla tego dampera. Za mało znam opinii nt. produktów X-Fusion, podobno robi dampery dla Speca, czy jakoś tak? Ja tam bym chyba ich opier... w tym sklepie jeżeli by mi gwarancji nie uznano :)
_Maniek_
Kontakt:

chlopie za ta kase to znacznie lepszy sprzet wyrwiesz:D...a musi byc nowka??..bo tak to jakas kona moze..big hit..wiadomo to maszynki to ostrzejszego katowania ale na konie stinki coiler to i w xc posmigasz fajnie..no mnie tam nie bylo wtedy z tym damperem ale naprawde wiele osob go odradza a kumpel mogl sie przekonac osobiscie:)
...ride...i tyle styknie
Xanagaz
Kontakt:

Big Hit to wg mnie maszynka stricte FR, i jeździ tylko w dół :)

Z tymi używkami nigdy nic nie wiadomo, ktoś powie, że mało używał, więc po co kupił rower do FR?

Kiedyś się zastanawiałem na Koną Stinky właśnie.
_Maniek_
Kontakt:

http://allegro.pl/item218070056_kona_stab_2005.html ja bym szczerze wolal to:D niz tego poison http://allegro.pl/item218085107_kona_coiler.html ten tez cacy i tanszy..i nada sie w fr i xc:)...oolnie to proponowalbym wlasnie cos tego pokroju..stinkacz coiler stab nie znam sie zbytnio na konach jezdzilem na stinkaczu pare...a raczej parenascie razy:)..i powiem ze to chodzi na swoj sposob..i mi przpadlo bardzo do gustu:)..ja je bardzo lubie jak inni sie beda wypowiadac to nei wiem... http://allegro.pl/item220017681_kona_st ... _cali.html nie wiem w jakim stanie ale raczej nie moze byc tragedia...
...ride...i tyle styknie
Xanagaz
Kontakt:

W takich rowerach dochodzi problem sprzedania amora, bo na dwupółce nie będę jeździł w XC :)
_Maniek_
Kontakt:

888vf sprzedasz za ok 1400 a jak jest w super stanie to i moze stowke drozej.a za to kupisz 66 uzywke w super stanie|:)..i bedziesz mial cacy maszyne..bo naprawde nie warto tego poison..napewno nie do fr..a jak juz masz tyle kasy to kup cos lepszego...bo taka kona to pare polek wyzej
...ride...i tyle styknie
Xanagaz
Kontakt:

Tylko małe ramy są w tych rowerach, tylko ten http://allegro.pl/item218085107_kona_coiler.html ma 17"
_Maniek_
Kontakt:

http://allegro.pl/item220017681_kona_st ... _cali.html 16" jest ta sama..:)..a rowerek...zajebiaszczy:):D:D...powiem ci tak..a raczej napisze..posiedz sobie z godzinke dwie na allegro..a sam zobaczysz ze znajdziesz rower o wiele lepszy niz ten poison..a ktory posluzy ci tez dluzej..a jak pozniej bedziesz chcial poszalec to nie bedziesz sie bal:)..no wiesz:P
...ride...i tyle styknie
ODPOWIEDZ