porównanie gianta Ac z signem FR 2 !
porównanie gianta Ac z signem FR 2 !
który z tych 2 rowerów jest lepszy ??
bardziej nadaje się do FR i łagodnego DH !!
piszcie swoje opinie
bardziej nadaje się do FR i łagodnego DH !!
piszcie swoje opinie
no i dalej nie wiem który wybrać !! oba są wszechstronne !! do zawodowego DH
na pewno nie używałbym go ale polatać na hopkach
troche Freeride no i pare razy w roku na skrzyczne czy gdzieś !! jak bym kupił signa to
z juniorem i 5 th elementem !! bo gościu sprzedaje !! a AC nie iwme czy dostane gdzieś dobrze przerobionego za małą kase
na pewno nie używałbym go ale polatać na hopkach
troche Freeride no i pare razy w roku na skrzyczne czy gdzieś !! jak bym kupił signa to
z juniorem i 5 th elementem !! bo gościu sprzedaje !! a AC nie iwme czy dostane gdzieś dobrze przerobionego za małą kase
Jeśli chodzi Ci o seryjny rower z lat 2005-06, to absolutne minimum to przedni amortyzator i hamulce. Zdecydowanie warto zmienić też damper - seryjny nadaje się co najwyżej do nie-górskiego FR i mocno ogranicza możliwości tej ramy (na trasach DH typu Skrzyczne zupełnie nie daje rady).
Reszta jest dobra, chyba, że jesteś ciężki i/lub katujesz rower, to do listy upgrade'ów możesz dopisać korbę z suportem. Wymiana amora prawdopodobnie pociągnie za sobą też zmianę przedniej piasty (na ośkę 20 mm).
Ja bardzo sobie też chwalę zmianę napędu na SRAM-a. Konstrukcja zawieszenia powoduje, że seryjna Deorka przy szybkich ugięciach ostro napieprza o wahacz. W SRAM-ie nie ma takiej opcji.
Reszta jest dobra, chyba, że jesteś ciężki i/lub katujesz rower, to do listy upgrade'ów możesz dopisać korbę z suportem. Wymiana amora prawdopodobnie pociągnie za sobą też zmianę przedniej piasty (na ośkę 20 mm).
Ja bardzo sobie też chwalę zmianę napędu na SRAM-a. Konstrukcja zawieszenia powoduje, że seryjna Deorka przy szybkich ugięciach ostro napieprza o wahacz. W SRAM-ie nie ma takiej opcji.
mam FR2 i zastanawiałem sie nad zmianą ramy właśnie na AC, jestem lekki myśle ze Giant napewno zniesie wiecej niz FR2... bo jest jednak mały problem z tą FR2, musze teraz wysłac go na gwarancji bo mam luzy na wahaczu i obawiam sie ze sie wyrobiło miesjace gdzie siedza łozyska, naszczescie nie robia zbytnio problemy z uznaniem gwarancji wiec sie nie martwie, ale musze przyznac ze po zmianie tłumika na swingera4 rama nareszcie zaczeła ładnie pracowac i jestem naprawde zadowolony! gdyby nie te niedociągniecia konstrukcyjne ramy był by to super rowerek. Ale z pewnoscia warty jest swojej kasy. Ja chyba bede sprzedawał go nidługo :). Wymienilem w nim hamulce na na hydrauliczne MPH, wstawiłem rockring ale mam seryjną przerzutke przednia i manetke prawie nówke do niego, nowe opony z przodu Marzocchi Nokian jeszcze ma włoski, z tyłu seryjną szwalbe kupiną w zeszłym tyg., i nowe chwyty. wielkim plusem teg orowerka jest PIKE, skrecasz go na 80mm, sztyca w góre z tylu blokada i mozesz startowac w maratonach :). jak kupowałem ten rowerk był dlamnie ideałem ale chyba sie wciagłem w DH wiec potrzebuje czegos pewniejszego. pozdr
born to ride ride to die
www.dzikowiec.pl
www.dzikowiec.pl
już kiedyś to wspominałem:
połamane wpiździec AC już widziałem (nawet kilka), fr2 nigdy :)Jedyne co słyszałem o luzie na łożyskach
Ale luzy na wahaczu pojawiają się jak się nie pilnuje czy jest on dobrze skręcony.
Jedyny minus to słaba sztywność boczna wahacza, ale ogólnie ramka jest mocna.
Z czymś wysokim z przodu (mion 170mm skoku) i kołem 24" zyskuje naprawdę fajna geometrię.
połamane wpiździec AC już widziałem (nawet kilka), fr2 nigdy :)Jedyne co słyszałem o luzie na łożyskach
Ale luzy na wahaczu pojawiają się jak się nie pilnuje czy jest on dobrze skręcony.
Jedyny minus to słaba sztywność boczna wahacza, ale ogólnie ramka jest mocna.
Z czymś wysokim z przodu (mion 170mm skoku) i kołem 24" zyskuje naprawdę fajna geometrię.
SeraaX "połamane wpiździec AC już widziałem (nawet kilka)" sam sobie zaprzeczasz
http://www.dh-zone.com/sprzetownia/rece ... r&SID=1231
heh opinie mówią same za siebie
to nawet nie ma co porównywać Signa do jakichkolwiek droższych ram
Ac po X latach ma prawo pęknąć jak każda rama
ale Seerax twoje prze zajebiste signy które wogole nie pracuja i gna sie na wahaczu nie
http://www.dh-zone.com/sprzetownia/rece ... r&SID=1231
heh opinie mówią same za siebie
to nawet nie ma co porównywać Signa do jakichkolwiek droższych ram
Ac po X latach ma prawo pęknąć jak każda rama
ale Seerax twoje prze zajebiste signy które wogole nie pracuja i gna sie na wahaczu nie
http://filips.pinkbike.com/
-
- Kontakt: