Red Bull

Ernest 1993
Kontakt:

Red Bull

Post autor: Ernest 1993 »

Czy ktos wie gdzie i za ile można kupic
nowy kask Red Bull`a??
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

No właśnie też bym sobie taki sprawił , ale chyba lepiej kupić jakiś byle jaki Full Face i pomalować go pistoletem. Sądze że takich kasków niema , a jak są to w BARDZO wysokiej cenie :D
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
Jozan
Kontakt:

Post autor: Jozan »

Oj dzieci, takiego kasku nigdzie nie kupisz są to kaski dla zawodników sponsorowanych typu Steave Peat czy Renner, możesz jedynie kupić sobie zwykły i siupać areografem potem bezbarwnym lakierem.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
Ernest 1993
Kontakt:

Ale jak go tak idealnie pomalować??
Podobno są w Austrii w Leogang, ale myślałem, że może ktoś wie gdzie można je bliżej dostać.....
[=Groove=]
Kontakt:

Post autor: [=Groove=] »

One są malowane specjalnie przez nich( na ich zlecenie). Nie da się ich kupić.
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Był juz taki temat. Kumpel sobie pomalowam sam, wzial dwie puszki sprajy, tasme papierowa ( malarska) i prosze http://www.pinkbike.com/photo/944194/
Ernest 1993
Kontakt:

A czy do tego musi być jakiś specjalny spray??
Czy przed pomalowaniem trzeba zedrzeć stary lakier??
Jozan
Kontakt:

Najlepiej jakimś drobnym ścierniakiem chyba bo potem lepiej wiąże farba. Zwykłą może być ale najlepiej areografem to robić i oczywiście potem dać warstwę lakieru bezbarwnego dla ochrony i potem musi zaschnąć ja bym to do piekarnika na chwile włożył czy suszarka wysuszył bo ciężko schnie. Chyba groochas malował kask i miał takie dziwne problemy z zaschnięciem.
puchatek
Kontakt:

Post autor: puchatek »

nie chce burzyc niczyjego światopoglądu, ale pomalowanie kasku w red bull'a wymaga mase pracy nie chodzi tylko o samo "tło" loga itd neisą łątwe do namalowania. a cena pomalowania w profesjonalnym zakładzie gdzie maluje sie grafiki na motory czy samochody to ok 700 złoty. ale to pikus.
ważniejsze jest że malując kask w red-bull'a naruszasz prawa
to zastrzeżony znak firmowy. a rzadko która firma tak o to dba jak red-bull.
wiec nie zdziw sie jak możesz dostac propozycje że odkupiągo od Ciebie "w najlepszej opcji" albo wręczą wezwanie do sądu za bezprawne wykorzystanie wizerunku.
Jozan
Kontakt:

puchatek Nie płacz bo dla nich logicznie myśląc jest to niezła reklama a w polskich realiach to głupota wręcz pozywanie kogoś za takie coś.
puchatek
Kontakt:

nie rozśmiejszaj mnie, uważasz że dla firmy któa wydaje kupe kasy na marketnig bardzo dobra reklamą będzie jak pierwszy lepszy sportowiec będzie jeździł w kasku wymalowanym w ich loga??
Dając sponsoring jakiemuś sportowcowi red-bull czyni z niego bardziej elitanrego zawodnika, kogoś z na prawde swietnymi osiągami. zwróc uwage kto jest sponsowrowany przez RB, sami najlepsji zawodnicy bez wzlkędu na dyscypline.
nie chodzi o Polskie realia tylko o wizerunek. jak myślisz czemu nie można kupic naklejek z samym logo red-bull'a, koszulek czy innych gadżetów nie zwiazanych z żadną akcją promocyjną.
Podejrzewam że pozywanie do sądu za kask nie byłoby warte zachodu ale myśle że zaproponowano by jakąs rekompensate za rezygnecje z takiego gadżetu.
Nie wiem czy wiesz ale red-bull pozwał jedna prywatną osobe za to że miala samochód pomalowany na podobieństwio samochodów red-bull'a.
RB to firma która dba o wizezerunek jak mało która, poczytaj troche na ich temat. późniejn zabieraj gos
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

a Ja naprzykład dostałem od Gościa który jechał na motorze Kurtke Red-bulla , Gość ma ksywe Kini, przejechał na tej kurtce cały Paryż-Dakar. Wolałbym mieć jego kask , ale kurta też mega. Dobra jest jak pada deszcze , bo nieprzemakalna i ma wbudowane Ochraniacze. I będę w tej kurtce czasami jeździł , Jak coś to dostałem ją od tego gościa i już... Jak ktoś będzie miał problem że masz kask redbula to mu powiesz że dostałeś od Steava Peat'a i już.... :D
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

no ale skąd taki red Bull miałby się dowiedzieć ze jakis janusz pomalował sobie kask w desen tej firmy? jeszcz eby goi mieli śledzić? :P e troche wątpie, ale postawa że jak elita to elita jest słuszna... pozatym drogie czternastolatki, macie już sprzęty tak poskładane i wszystko tak pokupowane na fest że chcecie wydawać na kask jakby przyszło co do czego grubo ponad 1000 zeta pewnie?
http://dhcyc.pinkbike.com
kar0l
Kontakt:

Post autor: kar0l »

Myślę, że puchatek trochę przesadza. Zawsze można zadzwonić do Red Bulla, do jakiegoś działu zajmującego się reklamą i powiedzieć o co chodzi. Myślę, że nie mieli by nic przeciwko, tylko trzeba by odpowiednio wszystko wyjaśnić.
maciej76
Kontakt:

Post autor: maciej76 »

kupa tematow juz byla o malowaniu kaskow, Bombell juz zarzucil linka do kasku Thomsona, kask juz dawno sprzedany ale wygladal fajnie
"po dość długiej nieobecności..."

http://ujeb.pl?hhi3tMB6HU - rower
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

puchatek
Chciałbym wspomnieć, że jakiś rok temu w sklepie motocyklowym w Krakowie można było kupić oryginalne kaski na cross-a sygnowane przez Red Bulla, więc wydaje mi się, że nie jesteś w 100% poinformowany o poczynaniach tej firmy. Oczywiście nie kwestionuję tego co piszesz, ale ciekaw jestem co ty na to ;)
puchatek
Kontakt:

co do możliwości kupna kasku w Krk, była kolekcja KTM sygnowana przez red-bull, były to kaski ciuchy itd generalnie zwiazane z motorami. wiec obrót takimi produktami nie jest zabroniony. z resztą ta informacja jest na allegro jak sie dobrze poszuka. teraz jest kolekcja pumy sygnowana przez red-bull'a.
z resztą jak sam wspomniałeś to seria sygnowana, a pomalowanie kasku to bezprawne wykorzystanie wizerunku firmy.
co do śledzenia to oczywiście tak by ne było ale jakby nie patrzec taki kask rzucałby sie w oczy i prędzej czy później ktos by sie tym zainteresował tym bardziej zę red-bull dosc często jest obecny na zawodach rowerowych.
a co do dzwonienia do działu promocji i proszenie o zgode - top było niezłe:D aż mnie korci żeby zapytac ila lat ma pomysłodwaca tego planu:)
el_oguro
Kontakt:

Post autor: el_oguro »

1. te kaski co mają np, na NWD to nie są redbula tylko np, TLD z malowaniem specjalnym
ale nie powiem
mój wymażony kask to właśnie TLD d2 z malowaniem Red Bulla
I love my pussy...
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

puchatek
To widzę, że jednak jesteś dobrze poinformowany ;) Pracujesz w RB?
ODPOWIEDZ