Dobra, Tania Kaseta
Dobra, Tania Kaseta
Siema! Moze ktoś polecić jakąś dobrą w miatre tanią kasete (8rz)
-
- moderator
- Kontakt:
Według mnie sram 5.0 jest fajny, ja zawsze tą kupuje :P
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
http://allegro.pl/item218913486_kaseta_ ... t_com.html co powiecie o tej?
-
- moderator
- Kontakt:
Troche ciezka, troche zaduza zebate ma niewiem po co komu 32 chyba ze do xc a sramik ma fajna 11-28 tylko trudno go dostac :S
Trek Session Park
do 25 zł hmmm... http://allegro.pl/item221293791_nowy_la ... mocja.html
Balcer666 boze drogi, tacy z was rowerzysci/serwisanci jak ze mnie astronauta.
to nie mozliwe zeby po 4 dniach wyzlobialy sie zeby, bo innego wzgledu zuzycia przy kasetach nie ma. jak sie wsadzi nowa kasete do rozciagniete lancucha to tytanowego xtra o tygodniu stracisz. jak sie wymienia naped to raz i caly.
a swoja droga kasety alivio to bardzo dobre kasety, stosunek cena-jakosc jest na bardzo wysokim poziomie, a sama kaseta nie ma sobie nic do zarzucenia.
to nie mozliwe zeby po 4 dniach wyzlobialy sie zeby, bo innego wzgledu zuzycia przy kasetach nie ma. jak sie wsadzi nowa kasete do rozciagniete lancucha to tytanowego xtra o tygodniu stracisz. jak sie wymienia naped to raz i caly.
a swoja droga kasety alivio to bardzo dobre kasety, stosunek cena-jakosc jest na bardzo wysokim poziomie, a sama kaseta nie ma sobie nic do zarzucenia.
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
^ Allegro - Zapraszam ^
alivio albo sram 5.0 nic niżej bo zarżniesz to w miesiąc, łąncuch HG50, albo stary LX na 8 speed np IG70 , kasety i łańcucha HG 40 nie sprawdzałem, ale hg 30 to cięśki kawał plasteliny miałem taki lancuch kiedyś, bo przez pomyłke kupiłem, 1200km i do wyrzucenia, łańcuch srama też są bardzo ok, szczególnie pc58 i w góre, ale pc48 styknie:)
można teraz kupić XT na 8 speed, ale to juz większy wydatek
można teraz kupić XT na 8 speed, ale to juz większy wydatek
-
- Kontakt:
ja mam kasete alivo już od ok miesiąca. Jak narazie chyba nic sie jej nie dzieje. NIe wiem jak mogły pękać komuś ząbki... heh... Ja mam do tego srama pc-38, lecz mój łańcuch był jakiś wadliwy bo dwa ogniwa byly "spieczone", sztywne, jednak jakoś się z tym uporałem i teraz jest ok. ;]
www.bike.nets.pl - rozwijamy się ;]
tanie kasety to temat typu 'studnia bez dna' - bo kazdy zasugeruje cos innego, inny setk kaseta+lancuch i komus moze sie trzymac a komus nie...
jesli chcecie tanie kasety (wiadomo ze nei typu 'makrokesz) to sram 5.0/alivio/ew.deore
a jesli ktos ma wiecej $ to polecam XT 8ke (mam i sie trzyma juz hoho) oraz starego XTR'a 8ke (mialem i nie mozna narzekac, tyle co ta kaseta wytrzymala to 'klekajcie narody').
lancuchy to kolejna sprawa. osobiscie polecam HG70 / HG90 / IG 90 (mozna tanio dorwac teraz - mniej niz 60z) i HG50. Ten ostatni jest calkiem dobry i uniwersalny - mi sie trzyma juz ok 1000km (w rowerku XC) i nie wykazuje specjalnie oznak zuzycia i jest w miare tani.
a sramy to od pc-48 i w gore...
takze jak widac wybor jest spory, trzeba sie tylko zdecydowac i dbac o naped a posluzy duzo wiecej niz 'sikany po kazdej jezdzie wd40'. Polecam FinishLine'a z teflonem - widac, ze naped sluzy dluzej i przyjemniej:-)
jesli chcecie tanie kasety (wiadomo ze nei typu 'makrokesz) to sram 5.0/alivio/ew.deore
a jesli ktos ma wiecej $ to polecam XT 8ke (mam i sie trzyma juz hoho) oraz starego XTR'a 8ke (mialem i nie mozna narzekac, tyle co ta kaseta wytrzymala to 'klekajcie narody').
lancuchy to kolejna sprawa. osobiscie polecam HG70 / HG90 / IG 90 (mozna tanio dorwac teraz - mniej niz 60z) i HG50. Ten ostatni jest calkiem dobry i uniwersalny - mi sie trzyma juz ok 1000km (w rowerku XC) i nie wykazuje specjalnie oznak zuzycia i jest w miare tani.
a sramy to od pc-48 i w gore...
takze jak widac wybor jest spory, trzeba sie tylko zdecydowac i dbac o naped a posluzy duzo wiecej niz 'sikany po kazdej jezdzie wd40'. Polecam FinishLine'a z teflonem - widac, ze naped sluzy dluzej i przyjemniej:-)
www.feel-free.pl