Powiększenie skoku DJ 3' 05
Powiększenie skoku DJ 3' 05
Otóż szukałem tematu i nie znalazłem. Chodzi mi o powiększenie skoku ze 100 mm na 130 mm(nie wykorzystywanie skoku jak bylo w innych topicach) czy to jest możliwe? I czy to się opłaca w ogóle?
-
- Kontakt:
Śledziu Gowno prawda to da sie zrobic kosztem 5 zl :) i potwierdzone ze wyjmujac sprezyny amor dochodzi do konca, patent ze wskazowka na goleni to samo potwierdza...
robert1990 amor powiekszony na skok 130mm wcale nie traci na sztywnosci. Qmple zrobil t obardzo prostym sposobem ismiga na tym amorze do teraz bez zadnego prpblemu :)
robert1990 amor powiekszony na skok 130mm wcale nie traci na sztywnosci. Qmple zrobil t obardzo prostym sposobem ismiga na tym amorze do teraz bez zadnego prpblemu :)
Ja śmigam na DJ III '05 140 mm skoku :D
Działa to przez nakręcenie dorobionych tulejek na tłumik, mnie to wyniosło 20 zł, a że jestem ciężki nie musiałem wyjmować sprężyny :)
Jak chcesz to podaj meila to wyślę Ci instrukcję tej procedury oraz wymiary tulejek które są potrzebne do zwiększenia skoku :)
pozdro
Działa to przez nakręcenie dorobionych tulejek na tłumik, mnie to wyniosło 20 zł, a że jestem ciężki nie musiałem wyjmować sprężyny :)
Jak chcesz to podaj meila to wyślę Ci instrukcję tej procedury oraz wymiary tulejek które są potrzebne do zwiększenia skoku :)
pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/8281895/