Zaplatanie kola pod tarcze.

KostekBiker
Kontakt:

Zaplatanie kola pod tarcze.

Post autor: KostekBiker »

Mam problem a mianowicie chodzi o zaplot przedniego kola pod tarcze na 3 krzyrze ,36 szprych mam: piaste Deore 525(szerokie kolnierze) ,obrecz Sun Rims Ryno Lite ,18 szprych Mach1 260mm i 18 sztuk Mach1 262mm.Problemu by nie bylo gdyby to byla zwykla piasta bo skladalem juz takie kola ale w kole pod tarcze ponoc sklada sie kolo troche inaczej.Przy probie normalnego zaplatania z jednej strony trzymaly tylko szprychy zewnetrze a z drugiej szprychy wewnetrzne. Szukalem informacji na ten temat ale w necie ich brak.
KostekBiker
PoleK
Kontakt:

Post autor: PoleK »

ja zaplatalem ze 2 tyg temu? i wszystko jest ok:) trzeba tylko przeplesc kolo lekko w strone tarczy bo inaczej bedzie krzywo w amorku:)

no i od tej strony szprychy sa zazwyczaj ok. 2mm krotsze:) tak jak napisales:)
http://www.pinkbike.com/photo/5516869/
http://tnij.com/Sprzedam_stuff :)
TC
Kontakt:

Post autor: TC »

Szprycha atakujaca od strony tarczy jest wkladana od srodka, czyli łepek jest od srodka, a po stronie prawej jest od zewnatrz, czyli klasycznie.

@yasiuuu@ oczywiscie masz racje z tymi roznymi dlugosciami, moj blad chwilowa pomrocznosc jasna;)
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

TC tere fere:P nie maja rownych dlugosci przy piescie pod tarcze z przodu! od strony tarczy sa krotsze. musisz isc na korki do P.Manka... :P
www.feel-free.pl
KostekBiker
Kontakt:

Post autor: KostekBiker »

Dzieki chlopaki za pomoc teraz powinienem sobie juz poradzic.Pozdrawiam.
KostekBiker
ODPOWIEDZ