Enduro Opony.

freed
Kontakt:

Enduro Opony.

Post autor: freed »

Witam! Otóz moje gumy są już prawie wytarte do zera no i sporo ważą i nadszedł czas zmiany. Interesują mnie bardzo konkretnie,te oponki:
http://allegro.pl/item228295654_opona_m ... x2_10.html
Jak się domyślam,będą bardzo twarde,a na tym mi zależy,aby wolno się ścierały. Pyt. dotyczy tego,czy jednak są dosyć wytrzymałe,czy mają małe opory toczenia no i może czy kupić to,czy coś innego? Bardzo przekonuje mnie równierz cena, bo ostatnio nie sram kasą a chciał bym trochę odchudzić i usprawnić rower niewielkim kosztem. Max.70ziko za sztukę. Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi. A,co do tego,że guma jest twarda. Rzadko śmigam po mokrym i zależy mi poprostu na tym,żeby się wolno ścierały. Pozdro jeszcze raz!
bumelant
Kontakt:

Post autor: bumelant »

Hehe :D

Mogę Ci te opony polecić z czystym sumieniem, sam na nich jeżdzę w enduro :D
Waga jest bardzo przyzwoita, a opory toczenia niewielkie. Klocki są dosyć twarde i na suchym trzyma bardzo dobrze. Na mokrym i błocie trochę ślizga, ale i tak mniej niż na Tiogach White Tiger (zjazdowych) :P Jak umiesz choć trochę jeździć na rowerze to nie ma problemu :lol: Bieżnik szybko oczyszcza się z syfu, a szerokość 2,10 spokojnie wystarcza nawet na najbardziej kamieniste trasy. Do tej pory nie udalo mi się przebić tych opon, nie widać też żadnych oznak zużycia... No i waga bardzo przyzwoita, jak na te pieniądze. Tak więc nie ma co dłużej nad tym myśleć, kup i będziesz zadowolony... :D
Pozdro
freed
Kontakt:

Post autor: freed »

Hehe chyba tak zrobię:) Dzięki za sensowną wypowiedź. Mógł byś napisac do mnie na gg? 2051097 Bo mam pare pytań co do twojej ramki. Zajebisty rower.
Sory za oftp. czekam na więcej wypowiedzi!
KrBiker87
Kontakt:

Post autor: KrBiker87 »

Ja ujezdzam teraz oponki Maxxis Hansventure 2.35 i jestem bardzo happy :) Kupiłem je na allegro za 100zł (komplet), maja niskie opory toczenia, swietnie trzymaja sie na szybkich zjazdach (ziemia, błoto), do enduro sa jak znalazł, własnie tak jezdze (mimo ze z boku pisze "downhill" :P) polecam je, w brew pozorom o dziwo nie sa szersze od moich starych oponek 2,1:P Te maxxisy mobster beda miały wieksze opory toczenia, ale jesli jezdzisz wiecej asfalt i kamole to wez je, maja twardsza mieszankę, jesli jezdzisz szuter i las to polecam hansventure.
Aha jeszcze jedno, wbrew pozorom, mimo ze te hansventure sa z miękkiej mieszanki to wcale sie tak szybko nie scierają poniewaz maja małe opory toczenia, ja jezdze na nich juz poł roku i starły sie moze milimetr. Scieralnosc opony nie zalezy tylko od miekkosci mieszanki ale tez od profilu.
RUuram
Kontakt:

Post autor: RUuram »

Ja od siebie polecę z czystym sumieniem WTB Motoraptory (ja mam kev 2.4). Są to najlepsze opony na jakich jeździłem! W każdych warunkach idealnie trzymają! Maja małe opory toczenia i bardzo wolno sie ścierają (ostatnio często śmigały po asfalcie i nic...)
Enduro rider
www.pinkbike.com/photo/5025500
Dragon-kr
Kontakt:

Post autor: Dragon-kr »

ciekawą opcją są również larseny maxxis'a.....małe opory,super przyczepność,tanie(zwijane ok 52zł płaciłem/sztuka), są lekkie co jest istotne dla wielu i dla mnie....również śmigam sobie endurko......do tych opon mógłbyś mieć jedno ale......do najtwardszych to nie należą...ale coś za coś...miększe=lepsza przyczepność
KrBiker87
Kontakt:

Post autor: KrBiker87 »

no larseny TT Maxxisa byłyby tez bardzo trafnym wyborem, małe opory toczenia a bardzo dobra przyczepnosc. Tylko zeby wybrac jakas twardsza mieszanke.
karol.fr
Kontakt:

Post autor: karol.fr »

Sam założyłem niedawno podobny temat i raczej nikt nic ciekawego nie powiedział. Dlatego wziąłm sprawy w swoje ręce poczytałem poszukałem i kupiłem Continental MOUNTAIN KING Supersonic 2.4. Guma wazy niewiele ponad 500 g !!! W wersji 2.2 około 420! A moja ma szerszy balon niz maxxisy 2.5. Oczywiście opona jest zwijana. Wygląda na dość słabą ale po wyjeździe do zakopanego i kilkudniowym testowaniu mogę ją z czystym sumieniem polecic.
http://www.pinkbike.com/photo/6739274/
ODPOWIEDZ