Ramka do Enduro / agresywne XC
Ramka do Enduro / agresywne XC
Od razu napiszę że użyłem szukajki.
Mam takie pytanie. Poszukuje ramki tak jak napisałem w temacie. Mam manitou Blacka 120mm i do tego bym potrzebował dobrać ramkę, zależało by mi na czterozawiasowej ramie. Mam ok 180 cm i ważę ok 85kg. Ceny na razie nie podaję. Mówcie co jest warte szukania i nie koniecznie musi być to najdroższy sprzęt. W grę wchodzą urzywki i nówki.
Pozdro
Misiuk
Mam takie pytanie. Poszukuje ramki tak jak napisałem w temacie. Mam manitou Blacka 120mm i do tego bym potrzebował dobrać ramkę, zależało by mi na czterozawiasowej ramie. Mam ok 180 cm i ważę ok 85kg. Ceny na razie nie podaję. Mówcie co jest warte szukania i nie koniecznie musi być to najdroższy sprzęt. W grę wchodzą urzywki i nówki.
Pozdro
Misiuk
Btw. Po co 4 zawias? Poszukaj uzywek ellswortha jokera w wersji xc czy nowszej wersji nazywajacej sie discus czy inne cos na d. Swietna rama do am.
Btw. akita to raczej sie do am nie nadaje ze względu na geo.
Jak masz mozliwosc sprowadzenia to moze prophet bo w stanach mozna miec caly z niezlym osprzetem za 1500$
Sprawdz tez mariny z zawieszeniem quad link podobno czyni cuda.
Btw. akita to raczej sie do am nie nadaje ze względu na geo.
Jak masz mozliwosc sprowadzenia to moze prophet bo w stanach mozna miec caly z niezlym osprzetem za 1500$
Sprawdz tez mariny z zawieszeniem quad link podobno czyni cuda.
Misiuk ale przeciez nowe dampery maja propedaling wiec nie bedzie wpływu na napęd. Zreszta dolne jedno zawiasy maja dosc mały wpływ na naped wiec to tez nie jest problem. No i sa jeszcze inne konstrukcje zawieszenia.
Spece sa imho nie warte swojej ceny, a enduro jest ciezkie. Jak masz tyle kasy to bierz nomada albo hecklera ew. intensa
Spece sa imho nie warte swojej ceny, a enduro jest ciezkie. Jak masz tyle kasy to bierz nomada albo hecklera ew. intensa
misiuk666 Arsen to to samo co Giant NRS a Curare to co AC z tym ze tutaj rurki glownego trojkata sa po hydromowane. Jak z wytrzymaloscia to niestety nie wiem bo nie mialem takiej ale patrzac na wspolczynnik jakosc-stan(nowa) / cena wypada bardzo dobrze. Jest roznica wydac 1500 za nowa rame a kupic dokladnie taki sam odpowiednik innej firmy czyt z innymi naklejkami i zablulic np 3k. Wszystko zalezy od tego ile chcesz wydac. Jesli chcesz isc po kosztach to cos takiego powinno Cie zadowolic. Jesli masz nadmiar kasy to padlo kilka fajnych ram.
banshee pyre, spec enduro, giant trance/vt/reign , Sante hecklera/nomada
banshee pyre, spec enduro, giant trance/vt/reign , Sante hecklera/nomada
n0 ridE n0 fUN
Szukaj raczej czegoś z plywajacym punktem obrotu, bo to rozwiązanie jeszcze lepsze od czterozawiasowców.
Rzuć okiem na:
Santa Cruz: Nomad, Blur LT, Heckler (1 zawias, ale max dopracowany przez lata, z dobrym damperem będzie git)
Giant: Reign, Trance
Rocky Mountain: ETS-X
Cannondale: Prophet (tak jak w przypadku Hecklera)
Specialized: Enduro
Ellsworth: Epiphany
oraz wszelkie inne ramy z plywajacym punktem obrotu (generalnie wahacz w kształcie trójkąta połączony z przednim trójkątem dwoma krótkimi łącznikami) - to się naprawdę sprawdza.
Rzuć okiem na:
Santa Cruz: Nomad, Blur LT, Heckler (1 zawias, ale max dopracowany przez lata, z dobrym damperem będzie git)
Giant: Reign, Trance
Rocky Mountain: ETS-X
Cannondale: Prophet (tak jak w przypadku Hecklera)
Specialized: Enduro
Ellsworth: Epiphany
oraz wszelkie inne ramy z plywajacym punktem obrotu (generalnie wahacz w kształcie trójkąta połączony z przednim trójkątem dwoma krótkimi łącznikami) - to się naprawdę sprawdza.