tioga blue drgon - co sadzicie?

tomeks
Kontakt:

tioga blue drgon - co sadzicie?

Post autor: tomeks »

szukalem i troche bylo ale nic konkretnego, no wiec tak: czy ta oponka wyda w xc, enduro, light fr w rozmiarze 2,1 ( slyszlalem ze 2,1 jest prawie takie jak 2,3 ) jest w miare tania ( 65zl ) a wazy 570g. i jeszcze jedno pytanie, wiecie moze czy nie sciera sie za szybko? myslalem jeszcze nad nobby nicami 2,25 i nie wiem ktore beda lepsze. ( a co do oporow toczenia to mile wiedziane bylby duzo mniejsze niz w high rollerach 2,35 )

pozdro
kondzik16
Kontakt:

Post autor: kondzik16 »

ściera się cholernie szybko. ale za to dobrze trzyma na suchym. chociaż niejednokrotnie na suchym asfalcie potrafiłem zrobić kontrolowany poślizg.
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6080322
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

tomeksmialem ta opone na tyle 24". bardzo fajna opona i bardzo dobrze trzyma sie nawierzchni. sucha i wilgotna nawierzchnia jest ok. przy duzej ilosci wody juz sie robi 'miekko' nie powiem gdzie, bo rowerek zaczyna tracic przyczepnosc - ale to chyba normalka przy mieszankach tiogi.

noi jak to tioga nie trzma wogole na mokrych asfaltach - ale Ciebie chyba to nie interesuje (enduro,xc)

ogolnie udana opona za dobre pieniadze
www.feel-free.pl
tomeks
Kontakt:

interesuje mnie opona raczej na suche warunki ( piach, lesne drogi, szuter i sporo szosy ) i fajnie by bylo jak by sie szybko nie scierala, myslalem nad nobby nickami ale kosztuja 100 i tez ponoc sie szybko scieraja
BK
Kontakt:

Post autor: BK »

Używam jej od 2 lat. T 2.1, P 2.3

plusy:
- trzymanie boczne
- trzyma w terenie na wszelakim podłożu
- rozłożenie klocków
- porządna guma (nie wykrusza sie, bieżnik sie nie wyrywa)
- 2,1 naprawdę jest zbliżona do 2,3

minusy:
- cieniutkie ścianki boczne (jak cerata)
- dość szybko sie wycierają na asfalcie (typowe opony w teren)

Ogólnie z tą cenę oponki są fajne, bardzo dobra jakość.
:::: i tak warto żyć ::::
Hell Rider
Kontakt:

Post autor: Hell Rider »

BK .. masz jakas kone z 2006 ...
ja mam kone shreda i z tylu mialem 2 .1 (teraz jest DH Minion 2.35) i z przodu 2.3 blue dragon ... oponka z tylu sie dosc szybko scierala .. ale nie tragicznie ... ale najlepsze jest to ze rozerwalem w nie jdziure na 5 cm .. ona ma bardzo slabe scianki boczne .. przednia sie jakos trzyma ... lepsze maxxisy ...
http://strikeforest.act4trees.com/
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

Nie kupuj jej!!!!! Sciera sie stanowczo za szybko i jest bardzo podatna na snake'i, lepiej kup Nokiany NBXy
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
BK
Kontakt:

Post autor: BK »

Hell Rider/ mam scrapa z 2005

to co napisałem to tylko opinia bez sugestii, jeśli mam coś sugerować to nie kupiłbym drugi raz tych opon
:::: i tak warto żyć ::::
misiuk666
Kontakt:

Post autor: misiuk666 »

Ja uzytkuje Maxissa Lopes Bling, do jazdy po szutrach jest doskonała, a i po mieście na asfaltach nie ma dużych oporów jak na rozmiar 2.35 w porównaniu do conti Vertical, jest po prostu niesłyszalna, Jedyną jej wadą jest to że jak się zatonie w błocie to zalepia sie i cięzko się oczyszcza, ale jeździłem na niej po górach (bardziej XC) i spisywała się znakomicie. Na mokrym asfalcie trzyma się jak przyklejona, testowana przymusowo na zjeździe asfaltowym z salmopolu, gdzie po drodze niemalże rzeka płynęła, a oponki pozwalały na spokojne wychyły. Polecam te oponki.
Wojtas90
Kontakt:

Post autor: Wojtas90 »

babolfr tak NBX... bardzo podobna waga, jeździłem na tych tiogach... jak są nowe to nawet ok ale jak dla mnie troche kupowata opona, ścianka cieniutka, zdziera się szybko i na mokrym bardzo słabo trzyma... teraz mam schwalbe fat albert i są o wiele lepsze ale też się szybko ścierają a 2.35 waży chyba 745g ale nie dam sobie ręki uciąć, zawsze można pomyśleć nad albert 2.25 :)
tomeks
Kontakt:

ODPOWIEDZ