tioga blue drgon - co sadzicie?
tioga blue drgon - co sadzicie?
szukalem i troche bylo ale nic konkretnego, no wiec tak: czy ta oponka wyda w xc, enduro, light fr w rozmiarze 2,1 ( slyszlalem ze 2,1 jest prawie takie jak 2,3 ) jest w miare tania ( 65zl ) a wazy 570g. i jeszcze jedno pytanie, wiecie moze czy nie sciera sie za szybko? myslalem jeszcze nad nobby nicami 2,25 i nie wiem ktore beda lepsze. ( a co do oporow toczenia to mile wiedziane bylby duzo mniejsze niz w high rollerach 2,35 )
pozdro
pozdro
tomeksmialem ta opone na tyle 24". bardzo fajna opona i bardzo dobrze trzyma sie nawierzchni. sucha i wilgotna nawierzchnia jest ok. przy duzej ilosci wody juz sie robi 'miekko' nie powiem gdzie, bo rowerek zaczyna tracic przyczepnosc - ale to chyba normalka przy mieszankach tiogi.
noi jak to tioga nie trzma wogole na mokrych asfaltach - ale Ciebie chyba to nie interesuje (enduro,xc)
ogolnie udana opona za dobre pieniadze
noi jak to tioga nie trzma wogole na mokrych asfaltach - ale Ciebie chyba to nie interesuje (enduro,xc)
ogolnie udana opona za dobre pieniadze
www.feel-free.pl
Używam jej od 2 lat. T 2.1, P 2.3
plusy:
- trzymanie boczne
- trzyma w terenie na wszelakim podłożu
- rozłożenie klocków
- porządna guma (nie wykrusza sie, bieżnik sie nie wyrywa)
- 2,1 naprawdę jest zbliżona do 2,3
minusy:
- cieniutkie ścianki boczne (jak cerata)
- dość szybko sie wycierają na asfalcie (typowe opony w teren)
Ogólnie z tą cenę oponki są fajne, bardzo dobra jakość.
plusy:
- trzymanie boczne
- trzyma w terenie na wszelakim podłożu
- rozłożenie klocków
- porządna guma (nie wykrusza sie, bieżnik sie nie wyrywa)
- 2,1 naprawdę jest zbliżona do 2,3
minusy:
- cieniutkie ścianki boczne (jak cerata)
- dość szybko sie wycierają na asfalcie (typowe opony w teren)
Ogólnie z tą cenę oponki są fajne, bardzo dobra jakość.
:::: i tak warto żyć ::::
-
- Kontakt:
BK .. masz jakas kone z 2006 ...
ja mam kone shreda i z tylu mialem 2 .1 (teraz jest DH Minion 2.35) i z przodu 2.3 blue dragon ... oponka z tylu sie dosc szybko scierala .. ale nie tragicznie ... ale najlepsze jest to ze rozerwalem w nie jdziure na 5 cm .. ona ma bardzo slabe scianki boczne .. przednia sie jakos trzyma ... lepsze maxxisy ...
ja mam kone shreda i z tylu mialem 2 .1 (teraz jest DH Minion 2.35) i z przodu 2.3 blue dragon ... oponka z tylu sie dosc szybko scierala .. ale nie tragicznie ... ale najlepsze jest to ze rozerwalem w nie jdziure na 5 cm .. ona ma bardzo slabe scianki boczne .. przednia sie jakos trzyma ... lepsze maxxisy ...
http://strikeforest.act4trees.com/
Ja uzytkuje Maxissa Lopes Bling, do jazdy po szutrach jest doskonała, a i po mieście na asfaltach nie ma dużych oporów jak na rozmiar 2.35 w porównaniu do conti Vertical, jest po prostu niesłyszalna, Jedyną jej wadą jest to że jak się zatonie w błocie to zalepia sie i cięzko się oczyszcza, ale jeździłem na niej po górach (bardziej XC) i spisywała się znakomicie. Na mokrym asfalcie trzyma się jak przyklejona, testowana przymusowo na zjeździe asfaltowym z salmopolu, gdzie po drodze niemalże rzeka płynęła, a oponki pozwalały na spokojne wychyły. Polecam te oponki.
babolfr tak NBX... bardzo podobna waga, jeździłem na tych tiogach... jak są nowe to nawet ok ale jak dla mnie troche kupowata opona, ścianka cieniutka, zdziera się szybko i na mokrym bardzo słabo trzyma... teraz mam schwalbe fat albert i są o wiele lepsze ale też się szybko ścierają a 2.35 waży chyba 745g ale nie dam sobie ręki uciąć, zawsze można pomyśleć nad albert 2.25 

a co sadzicie o takiej oponce : ??http://allegro.pl/item231191096__opona_ ... drut_.html