Yo :)
Czy ktos z was jezdzil na mastiffie? Bo tak sie zastanawialem jak by sie takowy sprawowal w dualu/lekkim fr. Czy wytrzyma? Bo skok 130 mm bylby dla mnie idealny... do tego psylo xc tullio... bym zmontowal lekkiego fula do dualy i czasami fr. A i do enduro by sie to to nadawalo. Blagam, nie odsylajcie mnie do szukaja :)
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
tez myslalem o tej ramie (jak mialem cisnienie na fula ,wlasnie takiego jak ty chcesz zlozyc) ale wiele osob ktore kupilo fule w dunconie strasznie narzekalo,a to ze rama jest krzywa,a to ze wahacz jest krzywo zalozony i juz ma luzy...no generalnie dobrych opini nie mieli i zaczalem myslec o dm fr 2.0 bo to jest boska rama,ale niestety nie mam tyle kasy,ale jak bym byl na twoim miejscu to od razu bym kupil dangerous mike fr 2.0 ale 2300zl :/ i do tego amora tez trzeba minimum 130mm wsadzic a ja mam zdechlego blacka 120mm
Z "krzywiznami" nie ma problemu bo rama stoi w sklepie niedaleko mnie wiec moge oblukac :). A DM FR nie chcialbym bo to ma byc w koncu full do dualu, a nie polykacz hopek :) Poza tym dm jest drogi i ciezki.
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
mialem teraz brac ta ramke ale zabraklo funduszy. sam chcialem wstawic do niego SR NS 2003r 130mm. na stronie duncona jest bodajze zdjecie Mastiffa z jakims nowym xc-pro suntoura... ogolnie ramka fajna i mysle ze zniesie sporo aczkolwiek bez przesady.
bedzie ladzialo ;) ja mam swojego od jakis 3 tyg. kilka dni temu wrocilem z gor i wszystko jest jak najbardziej si. spisywal sie bardzo spoko. zobacz zreszta na moje zdjecie z podpisu jak mam go zlozonego ;>
najgorsze ramy full jakie znam
kazda rama dc full ma przynajmniej jedna ukryta wade
po tygodniu jezdzenia kumplowi zrobily sie luzy na wachaczach a duncon tego nie chce naprawic
w tosa inu peka pod zawiasami usztywniacz po jakims mieciacu... gow.no nie rama
co do tosi zdecydowanie sie zgadzam. ale nie mow od razu o wszystkich ramach skoro dobrze nie wiesz co i jak ;> moj mastiff przetrwal ostre katowanie w gorach i nie ma zadnych luzow ani innych ukrytych wad wychodzacych po tygodniu i jest tez prosto pospawany. moj stary transalp za to mial luzy na tulejach od samego poczatku i pekl w dwoch miejscach, ale mastiff jest jak najbardziej ok.
xuserx ladnego potwora wsadziles do przodu, moj kumpel ma w transalpie juniora i tesh niezle sie prezentuje, ale ja wolalbym dozbieraz troche i brac a-zona
To dobrze - Ty "jeszcze" jestes z tej ramy zadowolony - ja z mojego pitbulla juz nie - odeslalem na gwarancji i teraz - czekam...nie wiadomo na co - bo dla mnie sprawa jest prosta - wymieniamy rame a jak nie mamy czy cos to oddajemy kase.
Moze czegos ja tu nie rozumiem - ale jak place - pieniadze za rame ( nie takie male ) i cos sie dzieje nie dobrego - to dzien po wplynieciu ramy do producenta - powinien urywac sie u mnie telefon - z przeprosinami i tego samego dnia w tej samej minucie powinna isc juz do mnie priorytetem na koszt producenta paczka - z nowa poprawiona rama i przeprosinami ze to wszystko tak dlugo trwalo ..
No ale nie bede zasmiecal wam topicu moimi "nerwami" ..