Mój biznes plan. Czy to wypali???

strongbikker
Kontakt:

Mój biznes plan. Czy to wypali???

Post autor: strongbikker »

Kumpel kupił 8 ramek pointa po 240zł sztuka i na tych ramkach chcemy biki złożyć.
Mają to być rowery na najtańszym lub średnim osprzęcie. Te tanie na shimano sis lub jakimś odpowiedniku, te droższe na acerze lub alivio.
Do tych tanich bedziemy montować amorki sr suntor xcc lub rst capa t4, do droższych coś też z rst ale lepsze np omege. Kiery, mostki i sztyce kupimy zooma. No a reszte części tez jakieś tanie.
No i naszym celem jest aby te rowerki były jak najtańsze.
mamy zamiar je na allegro sprzedawać( najtańsze nowe dualówki)
Ceny tych rowerków będą naprawde niskie.
I moje pytanie jest takie :czy taki interes wypali???
Ja nic nie trace, bo to nie ja wykładam kase na części, ja tylko składam biki i decyduje z czego je składać, bo kupel ma kase ale 0 pojęcia o rowerach.
Napiszcie co o tym myślicie.
matezoma
Kontakt:

Post autor: matezoma »

Niezly pomysl i moze wypalic. Ale skoro macie ramki ktore kupiliscie za 240 zl, a na allegro duzo ludzi kupuje je za bodajze 375zl, to lepiej zebyscie sprzedawali ramy za np 300zl. Nie kazdy chce gotowy rower, ale za to wiele osob chce sobie go zlozyc. Zawsze im cos nie bedzie pasowac w gotowcu. Dlatego proponuje kokoski na samych ramkach zbijac :)
Live 2 Ride - Ride 2 Die
bartek GK
Kontakt:

Post autor: bartek GK »

matezoma ma swieta racje! ja osobiscie swietnie sie bawilem skladajac swoj rowerek. pewnie ze sa ludziska ktorzy tego nie potrafia i moze to do nich trafi... a ten pomysl ze sprzedawaniem tanich pointow jest naprawde niezly, a jeczcze jakbyscie mieli jakies dojscie do znajomego lakiernika i malowali je jakos fajnie tobybyl wypas. ja sie strasznie wkurzylem jak sie okazalo ze muj point po dwoch miechach chodzil juz stowe mniej :/ a i ten standardowy lakier jest strzsznie lipny!!!
BEZOWIAK www.republika.pl/bezowiak -nasz klubik
pieniekziom
Kontakt:

Post autor: pieniekziom »

to juz lepiej skladac rowery na zamówienie....
hueheuheue
strongbikker
Kontakt:

Ja też sie wkurzylem bo tydzień wcześniej kupiłem pointa na allegro za 370, a po tygodniu kumpel mi sie pochwalił za ile on załatwił.
badam
Kontakt:

Post autor: badam »

bmx moglbym calego zlożyc.ale np mtb chyba tak latwo by mi nie było i gdybym chcial duala to chyba bym od Ciebie kupił.ale jednak jak sie samemu zlozy dla siebie bedzie porzadniej
quake
moderator
Kontakt:

Post autor: quake »

no wlasnie, lepiej by bylo na zamowienie skladac
molmagic
Kontakt:

Post autor: molmagic »

Plan niby dobry,ale pomyśl o ludziach którzy będą na tym skakali!złożysz rower na sisie i jakimś rst za 150-200zł i kolesie jak zaczną skakać to im sie wszystko połamie i bedzie to niebezpieczne dla ich zdrowia i życia,no chyba że zaznaczysz że to sie nie nadaje do skakania,bo nadawać sie nie bedzie...:/ Albo robić coś lepszego(zamiast tanich amorów twarde widelce cro-mo-np.destroyer,jakieś w miare tanie i mocne korby,to samo kółka)albo sprzedawać same ramki...myśle że po 300zł-310zł by poszły raz,dwa...
http://molmagic.fm.interia.pl/mostki/mostek_b.jpg <sprzedam pare sztuk!
O_o
Kontakt:

Post autor: O_o »

mozesz skompletowac wszystkie czesci do bike i sprzedawac w czesciach zeby sobie kazdy sam zlozyl :)
Borysewicz
Kontakt:

Post autor: Borysewicz »

eee. srednio to widze ;)

te rowery maja szanse sie rozpasc.
nie mozna kupic wszystkiego najtanszego nie na tym polega ekonomiczne skladanie roweru.
elementy ktore sa wazniejsze trzeba wziac lepsze i pamietaj ze
wytrzymalosc roweru jest taka jak najslabsza jego czesc - proste.

Kazdy moze kupic pointa i wlozyc do niego gowna.

Musisz miec uklad w hurtowniach najlepiej zeby brac czesci nie ze sklepu tylko jak najtaniej. Zbyt na rowery bedziesz mial wtedy kiedy zwykly smiertelnik nie bedzie w stanie samemu tak zlozyc roweru. A wez pod uwage ze jeszcze musisz na tym zarobic , no chyba ze to jest charytatywny biznes plan.

Slyszalem ze w niemczech mozna kupic stare (rocznikowo) ale nie uzywane czesci na wyprzedazach. Wtedy takie czesci byly by z wyzszej polki a w cenach podobnych do polskich altusow. Wtedy jak czlowiek ma pointa z jakims bomberem a nie rst na przezutakch nawet alivio a nie altus za ten sam hajs to wezmie ten co ma alivio co nie ?

No i wiez pod uwage to ze rower nie jest wcale latwo sprzedac dla tego rowery musza byc dobre a do tego tanie.

Zycze powodzenia.
pokoj.
wd40
Kontakt:

Post autor: wd40 »

Ja bym proponowal:
Rama Point
widelki sztywne, kola na dm 18 i piastach deore , ss, korby alivio, zoom, tanie V, opony kenda knarly
=======================================
ok 1200-1300 zl koszty nawet jak by sprzedawac za 1400 to sadze, ze ludzie by kupowali.
Rozi
Kontakt:

Post autor: Rozi »

popieram vd-40 z tym ze zamiast alivio korby dac tego rmp na kwadrat jest duuuuuuuzo mocniejszy a rózmnica cen niewielka-20 zł i jak bys nop bral tak hurtem w sklep.dirt.pl to bys sie z gosicami dogadał i bys mial tanio i wedy bys zarobil bo takto to mniej zarobisz niz na sprzedazy samych ram i oczywiscie muszisz dac jakąs tam gwarancje
wd40
Kontakt:

Post autor: wd40 »

no te korby to tez prawda- ja mam alivio i sie trzymaja (jescze), ale wiem, ze trzeba bedzie je zmienic.
qbek
Kontakt:

strongbikker

Post autor: qbek »

strongbikker siema !! zalatwil bys mi ta ramke tak tanio ?? no np 250-270?? gg:3988823
tnij.org/pink
freeride.swidnica.prv.pl
bikeaction.pl
Qcor
Kontakt:

Post autor: Qcor »

nie wypali- ludziki wola samemu skladac- komus nie podpasuje amorek i jzu to bedzie wystarczajaca przeszkoda zeby zrezygnowac z zakupu
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1075066
Yacoolek
Kontakt:

Post autor: Yacoolek »

moim zdaniem nie wypali chyba ze ktos mowi ile ma kasy a wy mu mowicie co za to bedzie mial. a najlepiej wystawcie te ramy na allegro po 350 zl sztuka i w tym przesylka gratis. moim zdaniem tak bedzie najlepiej
<<szukam sponsora>>
strongbikker
Kontakt:

Bede montował korby prowell, dosyć dobre, rozkręcalne, moge tanio je mieć bo za 48zł.
Ten rower na osprzęcie sis to kupi ktoś kto nie umie samemu bika złożyć, a co za tym idzie nie ma pojęcia o rowerach.
A jak nie ma o tym pojęcia to nie bedzie go obchodziło czy na przerzutce pisze sis czy deore, grunt że tanio.
Ale moim zdaniem rowerek złożony na tych częściach będzie dłużej nadawał się do użytku niż rower kupiony w hipermarkecie.
krabol
Kontakt:

Post autor: krabol »

strongbikker mam do ciebie takie pytanko:

czy mozesz mi odstapic nawet odpaltnie za piwo skad bierzecie takie tanie ramki??

bo ja biore po hurcie od wyłącznego przedstawiciela na polske i mam je drozej niż 240 zł wiec nie za bardzo ci wierze że kupiliesci je za 240 przy 8 sztukach skoro ja biore partie po kilkadzisiat sztuk i nie mam takiej ceny??

wiec ktos tu sciemnia

a potem napisze koles ze zdzieram z niego bo ja je kupuje za 240 a sprzedaje tak drogo!!!!!!!!!!1
nowy sklep internetowy
www.netbike.pl
dopiero sie budujemy :)
SDSW
Kontakt:

Post autor: SDSW »

Tylko nie walcie w tych bajkach SISow juz 100x lepiej SRAMY 3.0, dm18, zoomy, rpm i sztywny widelec lub jakis Suntour
Zobaczcie na ta dupe !!!:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60336687
ODPOWIEDZ