Gogle vs okulary.
-
- Kontakt:
Gogle vs okulary.
Mam dylemat. Mam orzecza (i fulla nie będe miał) i zastanawiałem się nad kupnem czegoś na oczy, raz myślałem o tym a raz o tym. I CO WY NA TO ?
POzDRo
POzDRo
Ja bym wolał gogle - dobrze sobie dopasujesz i masz git, a okulary, to jak glebniesz to ci sie jeszcze moze to co masz na uchu wbic w oko jakby ci spadly czy cos, to lepiej google. Ale w sumie to poco Ci którakolwiek z tych rzeczy, jak zakładam, że jeśli masz orzecha to uprawiasz street albo dirt, to przeciez tam nie ma co wpasc w oczy, no chyba ze jakis mini kamyk, a to zdarza sie raz na 1 000 000 razy...
co prawda to prawda gogle sa naprawde lepsze.. tylko pytanie, co ty w tym orzechu robisz? bo jak skaczesz na dircie albo na streecie to sobie gogle odpusc a jak dh/fr no to tak dziwnie troche nie miec fullface'a
ale jak juz masz brac to wez gogle smiesznie wygladaja w orzechu:D ale prosi tez tak czesto jezdza a sa wygodniejsze i lepiej chronia

A właściwie gdzie jeździsz? Bo jeżeli w mieście to chyba normalne że wystarczą okulary. Tam właściwie tylko przed słońcem trzeba chronić oczy. Na trasach DH, gdzie jest błoto i kurz okulary są mało praktyczne. Jeździłem kilka razy w okularach i zawsze coś mi wpadło do oka, albo po prostu kurz bardzo utrudniał jazdę, bo oczy łzawiły. Teraz do na DH zawsze używam gogli. Na dirtach w czasie intensywnej jazdy i w wysokiej temperaturze gogle znowu nie bardzo zdają egzamin, bo jest w nich za gorąco. No więc wszystko zalezy od tego gdzie i w jakich warunkach jeździsz.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
ejjjjj, Xxsin ma sporro racji, co to za jakis napor sie zrobil ze jak zjezdzac to TYLKO FF, spoko jak sie pogina piecem ostrym(na treningu albo tym bardziej na zawodach) albo wali dropy to ff jest konieczny, ale do jakis technicznych trasek czy zwyklej zabawy w lesie spokojnie mozna smigac w orzechu, jasne ze nie daje to takiej ochrony no ale bez przegiec, niech kazdy jezdzi w takim razie w zolwiu , szceke zlamiesz-zrosnie sie, zeby powybijasz-wstawisz nowe, kregoslup zlamiesz.....wiadomo co;/kazdy zalozy FF i mysli ze jest niezniszczalny O_o, z tym ze orzech wymaga rozwagi, tzreba pamietac ze nie ma sie ff i nie przeliczac sie..z rzeszta kozaczenie to przyczyna wiekszosci gleb..a co do tematu to gogle, lepsze sa, prosi tak jezdza wiec miej w dupie ze ktos sie moze krzywo patrzec;)fajnie to wyglada, popatrz na fotki cedrica albo lopesa;)